nigella356 28.08.16, 13:07 Jestem miesiąc po leczeniu bez interferonu. Alt miałam na koniec leczenia 23. Czy mogę od czasu do czasu wypić małe piwko lub dwa typu free 0,5%? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
synio123 Re: Pytanie 28.08.16, 15:52 Ja bym jeszcze zaczekal trzeba zregenerować wątrobę. A jaka terapią byłaś leczona i gdzie? Długo czekalas? Jaki genotyp. Odpowiedz Link Zgłoś
nigella356 Re: Pytanie 28.08.16, 21:00 1b Viekirax Exivera i Moderiba. Mysłowice. Czekałam rok i cztery miesiące a właściwie miałam przerwę po trójlekowej z interferonem którą zakończyłam w grudniu 2014r. Teraz czekam na wynik wiremii. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec.0 Re: Pytanie 28.08.16, 21:37 mam pytanie Nigello-ile zażywałaś vit Bcomplex ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka1403 Re: Pytanie 29.08.16, 21:29 A czemu pytasz o vit Bcomplex.?Ktoś Ci polecił żeby to jesc.? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallena_28 Re: Pytanie 29.08.16, 07:20 Tak .to jak pytac czy moge zjesc jabłko, a jabłka jesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
synio123 Re: Pytanie 29.08.16, 13:00 Nigella dzięki za odpowiedź ja też mam 1b i jadę do Mysłowic na wizytę. A czy przed nową terapią leżałas w szpitalu? Czy to nie było konieczne. Czy tylko dostalas tabletki do brania i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 29.08.16, 15:10 Nie jestem nigella, ale również leczę się w Mysłowicach :) Nie leży się w szpitalu podczas leczenia. Po zakwalifikowaniu się na terapię dostaje się leki do domu. Natomiast wizyty kontrolne odbywają się raz w miesiącu i są to najczęściej podstawowe badania typu morfologia, alt i bilirubina, które wykonuje się w swoim miejscu zamieszkania. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Pozdrawiam i życzę szybkiej kuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
nigella356 Re: Pytanie 29.08.16, 15:23 Tak samo było ze mną. Co do vit B w czasie leczenia nie brałam nic a przed leczeniem b i teraz po tez vit b. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec.0 Re: Pytanie 29.08.16, 17:04 dziękuję Nigello .Jakaś określona ilość ? czy wystarczy po 1-nej jak pisze np .na opakowaniu,pytam ,bo pamiętam z dawniejszych czasów ,ze brało się nawet 3xpo 2 np. po antybiotykach.Zależy mi ze względu na wątrobę ,ale również na włosy ,które ostatnio bardzo mi wypadają.Masz doświadczenie,dlatego pytam.Ja nadal czekam na terapię.Czy w Mysłowicach długo się czeka na wizytę? rozumiem ,ze prywatną.Dziękuję za ewentualną odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
nigella356 Re: Pytanie 29.08.16, 17:28 Ja biorę po 1 na dzień. Mi po tej ostatniej kuracji wypadają troche włosy. W Mysłowicach pierwsza wizyta płatna ale umawiają od zaraz, wiadomo. Potem się czeka ale jak powiedzą termin to tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 02.09.16, 14:36 Nigello, miałaś pobieraną krew na koniec terapii na obecność wirusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 02.09.16, 19:42 Nigella, dzięki za odpowiedź. Masz już wynik czy nadal czekasz? Mnie niestety wzrósł Alt w trzecim miesiącu, a w przyszłym tygodniu kończę leczenie i nie wiem czego się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
nigella356 Re: Pytanie 03.09.16, 23:49 Jeszcze nie dzwoniłam po wynik. A dużo Ci wzrósł alt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 04.09.16, 11:27 Nie jest to duży wzrost, po dwóch miesiącach miałam Alt 12 natomiast po trzech 23 więc trochę mnie to zastanawia. Swoją drogą przez cały okres choroby czyli 26-lat transaminazy miałam nieznacznie przekroczone lub nawet były w normie. Odpowiedz Link Zgłoś