28.08.16, 13:07
Jestem miesiąc po leczeniu bez interferonu.
Alt miałam na koniec leczenia 23.
Czy mogę od czasu do czasu wypić małe piwko lub dwa typu free 0,5%?

Obserwuj wątek
    • synio123 Re: Pytanie 28.08.16, 15:52
      Ja bym jeszcze zaczekal trzeba zregenerować wątrobę. A jaka terapią byłaś leczona i gdzie? Długo czekalas? Jaki genotyp.
      • nigella356 Re: Pytanie 28.08.16, 21:00
        1b Viekirax Exivera i Moderiba.
        Mysłowice.
        Czekałam rok i cztery miesiące a właściwie miałam przerwę po trójlekowej z interferonem którą zakończyłam w grudniu 2014r.
        Teraz czekam na wynik wiremii.
        • strzelec.0 Re: Pytanie 28.08.16, 21:37
          mam pytanie Nigello-ile zażywałaś vit Bcomplex ?
          • wiolka1403 Re: Pytanie 29.08.16, 21:29
            A czemu pytasz o vit Bcomplex.?Ktoś Ci polecił żeby to jesc.?
    • magdallena_28 Re: Pytanie 29.08.16, 07:20
      Tak .to jak pytac czy moge zjesc jabłko, a jabłka jesz ?
      • synio123 Re: Pytanie 29.08.16, 13:00
        Nigella dzięki za odpowiedź ja też mam 1b i jadę do Mysłowic na wizytę. A czy przed nową terapią leżałas w szpitalu? Czy to nie było konieczne. Czy tylko dostalas tabletki do brania i wszystko.
        • Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 29.08.16, 15:10
          Nie jestem nigella, ale również leczę się w Mysłowicach :) Nie leży się w szpitalu podczas leczenia. Po zakwalifikowaniu się na terapię dostaje się leki do domu. Natomiast wizyty kontrolne odbywają się raz w miesiącu i są to najczęściej podstawowe badania typu morfologia, alt i bilirubina, które wykonuje się w swoim miejscu zamieszkania. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Pozdrawiam i życzę szybkiej kuracji.
          • nigella356 Re: Pytanie 29.08.16, 15:23
            Tak samo było ze mną.
            Co do vit B w czasie leczenia nie brałam nic a przed leczeniem b i teraz po tez vit b.
            • strzelec.0 Re: Pytanie 29.08.16, 17:04
              dziękuję Nigello .Jakaś określona ilość ? czy wystarczy po 1-nej jak pisze np .na opakowaniu,pytam ,bo pamiętam z dawniejszych czasów ,ze brało się nawet 3xpo 2 np. po antybiotykach.Zależy mi ze względu na wątrobę ,ale również na włosy ,które ostatnio bardzo mi wypadają.Masz doświadczenie,dlatego pytam.Ja nadal czekam na terapię.Czy w Mysłowicach długo się czeka na wizytę? rozumiem ,ze prywatną.Dziękuję za ewentualną odpowiedz.
              • nigella356 Re: Pytanie 29.08.16, 17:28
                Ja biorę po 1 na dzień.
                Mi po tej ostatniej kuracji wypadają troche włosy.
                W Mysłowicach pierwsza wizyta płatna ale umawiają od zaraz, wiadomo.
                Potem się czeka ale jak powiedzą termin to tak jest.

• strzelec.0 Re: Pytanie 29.08.16, 18:06
                  Bardzo,bardzo dzięki.
            • Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 02.09.16, 14:36
              Nigello, miałaś pobieraną krew na koniec terapii na obecność wirusa?
              • nigella356 Re: Pytanie 02.09.16, 19:03
                Tak.
                • Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 02.09.16, 19:42
                  Nigella, dzięki za odpowiedź. Masz już wynik czy nadal czekasz? Mnie niestety wzrósł Alt w trzecim miesiącu, a w przyszłym tygodniu kończę leczenie i nie wiem czego się spodziewać.
                  • nigella356 Re: Pytanie 03.09.16, 23:49
                    Jeszcze nie dzwoniłam po wynik.
                    A dużo Ci wzrósł alt?
                    • Gość: mell Re: Pytanie IP: *.skarzysko.vectranet.pl 04.09.16, 11:27
                      Nie jest to duży wzrost, po dwóch miesiącach miałam Alt 12 natomiast po trzech 23 więc trochę mnie to zastanawia. Swoją drogą przez cały okres choroby czyli 26-lat transaminazy miałam nieznacznie przekroczone lub nawet były w normie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka