bananarama-live 05.02.08, 06:41 Jak sobie radzicie z bezsennoscia? Nie chce barac psychotropów,bo to leki na krotka mete. Usypiam raczej normalnie, ale godz 3 jest juz po snie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Bezsenność 05.02.08, 09:36 Znam rewelacyjny lek, ale moim zdaniem, nie należy takich środków stosować stale. Nazywa się zolpic. Dokładnie po pół godzinie zasypiasz, śpisz co najmniej 6 godzin. Rano wstajesz zupełnie świeży bez żadnych objawów "przymulenia" jak przy dawnych lekach tego typu. To oczywiście rozwiązanie okazjonalne, nie na stałe. Podobno działa też antydepresyjnie i nie szkodzi wątrobie. Uwaga: przy dłuższym stosowaniu - uzależnia. Odpowiedz Link Zgłoś
stefffan Re: Bezsenność 18.02.08, 17:19 W zasadzie bezsenność stała się problemem w moim przypadku po połowie kuracji IFN RYB. Skonczylem 7 miesiac i teraz juz z tygodnia na tydzien jest pod tym wzgledem gorzej. Staram sie wytrwac ;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Bezsenność 18.02.08, 17:54 Szusty miesiac i faktycznie, ze snem jest coraz gorzej. Dziwna historia, bo spie mało, ale nie odczuwam zmeczenia,przeciwnie jestem pobudzony, aktywny - ale niezdrowo. Co do alkoholu, nie pije juz prawie 2 lata i jest podobnie, zero czekania na piątek :-) To było umoczenie ust - a wzieło jak po krzynce ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: Bezsenność 18.02.08, 21:08 śpię 2-3 godziny tygodniowo. Nie pomagaja żadne leki nasenne, nawet nowej generacji. Ale już pogodziłem sie z tym, najgorsze że kolega po 24 terapii ukonczonej 2 lata temu dalej źle śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Bezsenność 18.02.08, 21:12 W 2-3 godziny tygodniowo - trudno uwierzyć. Czasem tak się wydaje. Nie zauważasz czasu snu. A koledze gratuluje żywotności. Słyszałem o takich którzy przetrwali 3 terapie interferonem, ale 24! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: Bezsenność 19.02.08, 23:43 Ale jestes drobiazgowy pomyliłem się, miało być 24 tydzień terapii. Sorry wybacz !!! Wiem kiedy "kładę" się spać i widzę przesuwające się cyferki w zegarze. Takie kłopoty ze snem nie mam tylko ja, "płytki sen" to nie sen Ale w czase tarapii jestem za to bardziej wydajny w pracy gorzej z jakością. Odpowiedz Link Zgłoś