qeenie 09.05.09, 11:51 Mam obniżone MCV w morfologii, poniżej normy niewiele ale jest i co tu robić? Przyjmowanie żelaza nie jest wskazane przy hcv? Jak poprawić ten wynik? Hm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zakielek Re: niedokrwistość 09.05.09, 18:21 Jesteś w trakcie terapii ? Na poczatek kwas foliowy, vit z grupy B (B2,B12)VIT E www.dbajozdrowie.info/cyjanokobalamina-vit-b12.html www.dbajozdrowie.info/ryboflawina-vit-b2.html www.dbajozdrowie.info/kwas-foliowy-vit-b9.html VIT E najlepiej naturalna !!! www.dbajozdrowie.info/tokoferol-vit-e.html Odpowiedz Link Zgłoś
qeenie Re: niedokrwistość 09.05.09, 21:24 zakielek napisał: > Jesteś w trakcie terapii ? Nie, nie jestem w trakcie terapii. Mam hcv ale przyzwoite wyniki biochemii wątroby uzyskuje stosowaniem ziół. No i pojawił się mały problem. Wiem że kwas foliowy - zdaje się - sprzyja wzrostowi wiremii. Chciałabym w miarę bezinwazyjnie wyjść z "niedokrwistości" - jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
martus72 Re: niedokrwistość 09.05.09, 22:22 Gennie, bezinwazyjnie wyjść z niedokrwistości możesz wykorzystując buraki- konkretnie sok z nich .Za moment będą młode nie tak zwłókniałe jak stare .Po miesiącu spożywania szklanki soku będziesz zdziwiona i zadowolona efektem. Odpowiedz Link Zgłoś
lid-ka39 Re: niedokrwistość 09.05.09, 22:29 qeenie napisała: > zakielek napisał: > > > Jesteś w trakcie terapii ? > > Nie, nie jestem w trakcie terapii. Mam hcv ale przyzwoite wyniki > biochemii wątroby uzyskuje stosowaniem ziół. No i pojawił się mały > problem. Wiem że kwas foliowy - zdaje się - sprzyja wzrostowi > wiremii. Chciałabym w miarę bezinwazyjnie wyjść z "niedokrwistości" - > jak to zrobić. ==============Jakie zioła stosujesz ? Będę wdzięczna za odpowiedż. Czy sylimarol w skład ktorego wchodzi ostropest - wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
qeenie Re: niedokrwistość 09.05.09, 22:49 Essentiale forte, liv52 herbatka kalamegha. A przede wszystkim TFX. W planach najbliższych SST. Polecam Ci lekturę wątków na tym forum o niekonwencjonalnym leczeniu hcv, bardzo interesujące. Ostropest plamisty - Hepatoprotect, dostępny w internetowych sklepach. Sylimarol - no moze, może... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: niedokrwistość 10.05.09, 09:55 Może warto odstawić te środki na jakiś czas i zobaczyć obraz morfologi krwi bez tych specyfików ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: niedokrwistość 09.05.09, 23:18 No to z grubej rury: Herbs used for treatment of hepatitis Allium sativa (Garlic) Aloe indica (Ghikanvar) Andrographis paniculata (Kalmegh) Boerhaavia diffusa (Punarnava) Bupleurum falcatumz Berberis aristata (Daru haridra) Cichorum endivia (Kasani) CH100 Curcuma longa (Haldi) Camellia Catechin Chelidonium majus Dictamnus Duchesnia Emblica officinalis (Amlaki) Emblica ribes (Vidang) Eclipta alba (Bhringraja) Fumaris officinalis (Pitpapra) Glycyrrhiza glabra (Yasgtimadhu) Goou plus Yutan Hu-chang Luffa echinata (Bindaal) Lithospermum Lonicera Phyllanthus Picrorrhiza kurroa (Kutaki) Piper nigrum (Kalimirich) Piper communis (Erand) Sho-saiko-to (TJ-9) Silymarin (Milk thistle) Solanum alatum Sophora (Oxymatrine) Tephrosia purpurea (Sharpunkha) Tinospora cordifolia (Galo) Withania somnifera (Asgondh) 9–11 granules Wytłuszczenia moje. Jak widać powyżej - "lufa" też jest cenna dla zdrowia. Przynajmniej dla niektórych i nie za często ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qeenie Re: niedokrwistość 09.05.09, 23:30 jan-w napisał: > No to z grubej rury: > > Herbs used for treatment of hepatitis > Allium sativa (Garlic) > Aloe indica (Ghikanvar) > Andrographis paniculata (Kalmegh) > Boerhaavia diffusa (Punarnava) > Bupleurum falcatumz > Berberis aristata (Daru haridra) > Cichorum endivia (Kasani) > CH100 > Curcuma longa (Haldi) > Camellia > Catechin > Chelidonium majus > Dictamnus > Duchesnia > Emblica officinalis (Amlaki) > Emblica ribes (Vidang) > Eclipta alba (Bhringraja) > Fumaris officinalis (Pitpapra) > Glycyrrhiza glabra (Yasgtimadhu) > Goou plus Yutan > Hu-chang > Luffa echinata (Bindaal) > Lithospermum > Lonicera > Phyllanthus > Picrorrhiza kurroa (Kutaki) > Piper nigrum (Kalimirich) > Piper communis (Erand) > Sho-saiko-to (TJ-9) > Silymarin (Milk thistle) > Solanum alatum > Sophora (Oxymatrine) > Tephrosia purpurea (Sharpunkha) > Tinospora cordifolia (Galo) > Withania somnifera (Asgondh) > 9–11 granules > > Wytłuszczenia moje. Jak widać powyżej - "lufa" też jest cenna dla zdrowia. Przy najmniej dla niektórych i nie za często ;-) Wszystko na-raz?!Chcesz mnie zabić? :)Gdzie ja to mam to nabyć, drogą niechybnego kupna, te "wytłuszczone" choćby specyfiki - tak poza wszystkim? Gruba rzeczywiście ta rura. Pewnie poprawiasz sobie morfologię i nastrój (jeszcze bardziej) "lufa":))) A czy przy braniu SST - można chodzić na degustacje i nie dość, że tam być - to degustować i nie wypluwac?? Zdecydowanie poprawiłeś mi humor (jeszcze bardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
qeenie warto mieć świadomość 09.05.09, 23:33 ... że poprawiając sobie tymi wszystkimi ziołami stan wątroby można skutecznie rozwalic sobie trzustkę, no i wkoło jest wesoło:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: niedokrwistość 09.05.09, 23:56 Absolutnie nie wszystko naraz. Zwłaszcza że działanie wielu z nich pokrywa się w mniejszym lub większym stopniu. Także mieszanki typu SST składają się już z kilku wymienionych w tej liście. To tylko wykaz ziół stosowanych do leczenia HCV w Indiach. Tam nawet krew przy pobieraniu do transfuzji nie jest testowana pod kątem HCV. Mają więc spory ludzki "materiał doświadczalny". Wg danych z roku 2002 było tam 12,5 mln chorych na HCV. Odpowiedz Link Zgłoś