Dodaj do ulubionych

Johannesburg

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:31
Chce sie wybrac w wakacje do RPA. Czy mozecie mi podpowiedziec adresy stron
internetowych , na ktorych moglabym sprawdzac najtansze polaczenia, by nie
przeplacic za bilet?
A moze ktos z Was byl w RPA i moze cos podpowiedziec?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:35
      Cena jest uzalezniona od terminu wylotu/powrotu oraz dostepnosci miejsc. Kiedy
      i skad chcesz leciec?
    • Gość: gosc Re: Johannesburg IP: 62.231.57.* 03.01.06, 14:53
      A ogolnie to jakimi liniami jest jataniej dostac sie do Johannesburga?
      Mysle o wylocie w ten weekend - powrot za tydzien
      • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:41
        To w ten weekend bedziesz mial problem. Samoloty troche zaladowane. Mi wychodzi
        ze najtaniej to Air France wylot 7 ale powrot dopiero 16 stycznia. Warszawa
        Paryz Jo'burg. W dwie strony 3155 pln z oplatami plus w zaleznosci od tego
        gdzie bilet kupisz dochodzi jeszcze oplata za jego wystawienie ....
        • Gość: Iffa4 Re: Johannesburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:49
          Chce leciec w sierpniu, miejsce wylotu - dowolne w Europie. Ze wzgledu na
          podroz z dziecmi chcialabym leciec jednym ciagiem z Europy, bez przesiadek w
          Afryce. Biletu zaczynam szukac juz teraz, zgodnie z zasada - wczesniej wiec
          taniej.
      • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:45
        a tak w ogole to jakby byly miejsca ALE NIE MA to najtaniej jest z Berlina via
        Amsterdam KLM'em, koszt jakies 2300 pln z oplatami w dwie strony :)))
        • Gość: Iffa4 Re: Johannesburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:50
          Kasa, a czy znasz jakies namiary na stronke - gdzie szuac tych polaczen?
          • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internet.v.pl 03.01.06, 22:48
            :))) Jestem kasjerem lotniczym i mam system w ktorym szybko i sprawnie moge
            sprawdzic ceny i co wazniejsze dostepnosc miejsc na wszystkie linie...Szal na
            internet szalem ale czasami jednak do czegos ci ludzie, ktorzy pracuja w
            biurach podrozy potrafia sie przydac :)))
            • Gość: Iffa4 Re: Johannesburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 08:52
              :)))))
              Wiem, ze kasjerzy sie przydaja - nie tylko CZASEM - ale nie zawsze ma sie do
              nich dostep 'na kazdy gwizdek", poza tym nie chca udzielac informacji - tylko
              wola sprzedawac bilety (i wcale sie nie dziwie). Czy mozesz w takim razie mi
              podpowiedziec, jak i kiedy kupic te bilety do Johannesburga, zeby byly
              najtansze ? Konkretna data wylotu z Europy - okolo 11 sierpnia, data powrotu
              okolo 28 sierpnia. Moge kupic teraz, moge poczekac na jakies obnizki, promocje
              itp. Pozdrawiam.
              • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 09:56
                Jezeli teraz kupisz bilet na KLM to przelot z Berlina do Johannesburgu bedzie
                cie kosztowac 2470 pln plus oplata za wystawienie biletu. Niestety jedyny
                dostepny termin powrotu w tej cenie jest na 3 wrzesnia. Z promocjami bedzie
                ciezko, bo to jest okres wakacyjny i juz teraz brak najtanszych miejsc...
                • Gość: iffa4 Re: Johannesburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 10:25
                  Gdzie moglabym kupic taki bilet i ile wynosi oplata za wystawienie ?
                  W biurach podrozy w moim miescie nie wystawia mi nic takiego :(
                  • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:10
                    Czego Ci nie wystawia? KLM z Berlina? dziwneee .... ok. 100pln za wystawienie
                    • Gość: Iffa4 Re: Johannesburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:49
                      Nie wiem, dlaczego nie chca wystawic - to male miasto, sa tylko dwa biura
                      podrozy. Odpowiedz jest "takiej uslugi nie swiadczymy". Podaj mi prosze, w
                      jakim przykladowo biurze podrozy moge kupic taki bilet - poszukam gdzie jest
                      najblizsze i pojade tam. Thx za wszelkie informacje :)
                      • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internet.v.pl 05.01.06, 23:26
                        podaj mi do siebie e-mail...dam ci znac :)
                        • Gość: Iffa4@ Re: Johannesburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 07:09
                          iffa4@poczta.gazeta.pl
                          thx :)
                          • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internet.v.pl 07.01.06, 10:46
                            cos nie godo ta twoja poczta ;) jezeli masz g-g to daj mi znac na 853430
                            • valdivia Re: Johannesburg 07.01.06, 12:47
                              bez tego "poczta" w adresie. Po prostu @gazeta.pl
                              PdV
                              • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internet.v.pl 07.01.06, 13:57
                                Valdivia co bysmy bez ciebie zrobili :)))
                                • Gość: Ania Re: Johannesburg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.06, 15:18
                                  A z FRA Lufthansa ?? Lub z Londynu lub Paryża
                                  • Gość: Kasa Re: Johannesburg IP: *.internet.v.pl 07.01.06, 15:39
                                    drożej, już tak jakoś śmiesznie jest, że narodowy przewoźnik ze swojego
                                    macierzystego portu lotniczego ma droższe bilety niż "obca" linia z
                                    przesiadką...Z Londynu KLM z przesiadka w Amsterdamie za 2800pln, z samego
                                    Amsterdamu 3200 pln, ALE....
                                    • pilmar Re: Johannesburg 10.01.06, 06:53
                                      witaj...bardzo mi sie podoba Twoja pomocna dłoń w trudnych tematach lotów...mam
                                      plany wakacyjne zwiazane z lotami...jeszcze nie podjałem decyzji...dokad,ale
                                      jesli byś podzielił sie ze mna adresem mailowym...byłoby miło z Twojej
                                      strony...mój adres : pilmar@op.pl
                                      pozdrawiam i wszystkiego dobrego życze
                                      MAriusz
                                  • Gość: Kasa SUPER HIT OFERTA dla odważnych IP: *.internet.v.pl 07.01.06, 15:45
                                    Oto co znalazlam, i to nawet w Polsce mozna kupic az dziw bierze... Londyn
                                    Saana /Yemen/, tam nocleg na wlasny koszt bo nie ma od razu polaczenia, i z
                                    powrotem tak samo tez trzeba spac, ale bilet kosztuje 1920 pln z oplatami.
                                    Zacznij sie pakowac ;)))))
    • 2aneta Re: Johannesburg 08.01.06, 22:09
      witaj!Mam faceta z RPA.
      On najczesciej lata z Londynu British Airways albo Virgin(troche drozej, ale
      leci sie komfortowo).
      MOzna leciec KLM, ale niestety syf totalny ,czesto gubia bagaze i moj mezczyzna
      po dwoch lotach powiedzial nigdy wiecej-na tym samym poziomie cenowym sa
      poludniowoafrykanskie linie-lot moze byc z Frankfurtu badz tez z Londynu.Musisz
      sprawdzac ceny , bo czesto mozna trafic na promocje:)

pozdr
      aneta
    • Gość: Aska Re: Johannesburg IP: 81.210.64.* 10.02.06, 08:56
      Zobacz sobie na www.lataj.pl czasem zdarzają się fajne promocje.
    • ann.k Re: Johannesburg 10.02.06, 21:38
      Dołączam sie z pytaniem o najtańsze połączenie do JNB. Podobno najtaniej jest z
      Olympic z Grecji, ale z Polski chyba nie ma polaczenia na ich loty. To samo z
      hiszpanska Iberia.
      Czasem SWISS ma fajne znizki, ale co z tego, ze bilet kosztuje 2000 PLN, jak
      oplaty wychodza 990 PLN :-((.

A mnie interesuje dowolna data. Moze byc wtedy kiedy jest akurat promocja.
      Promocja, czyli cena do 2000 PLN z opłatami. Realne?
      • Gość: kasa76 Re: Johannesburg IP: *.internet.v.pl 10.02.06, 23:01

iberia z berlina via madryt 2300pln z oplatami. Wylot 23 kwietnia a powrot 30
        kwietnia :P

a wczesniej podawalam info o promocji na swiss za 945 pln...wiec trzeba
        polowac !!!
        --------------------------------------------------------------------------------
        Boston, Chicago, Los Angeles, Bengazi, Bombaj, Dubaj, Johanesburg, Kair,
        Montreal, Muskat, Tokio, Trypolis 945 PLN!!! Tylko Doha jakaś taka droższa 1645
        pln. Ceny w dwie strony, bez opłat lotniskowych i podatków. Sprzedaż do 22
        stycznia. Cała podróż niestety musi zakończyć się do 15 lutego. Wyloty z
        Warszawy, a jak się łączą rejsy w Zurichiu to można i z Krakowa
    • bart444 Re: Johannesburg 11.02.06, 16:18
      Ceny biletow mozesz sprawdzic np. na travelocity.com, expedia.com. Sa to
      strony amerykanskie i byc moze nie najlepsze dla podrozy z Polski.

Johannesburg nie jest ciekawym miastem. Poza tym nalezy no najbardziej
      niebezpiecznych z uwagi na wysoka przestepczosc.

Tydzien pobytu w RPA to malo aby doswiadczyc urokow tego kraju. Do
      najciekawszych miejsc zaliczylbym: Kruger National Park i "game reserves",
      Mpumalanga i Escarpment, Cape Town i przyladek Cape, w tej kolejnosci.
      Niestety, najwieksza moim zdaniem atrakcja - "private game reserves" sa
      piorunsko drogie. Znacznie tansza alternatywa jest park Krugera poza tymi game
      reserves, choc szansa zobaczenia 5 wielkich (slon, nosorozec, lew, lepard i
      buffalo) jest mala. Park zaczyna sie jakies 5 godzin samochodem od
      Johannesburga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka