Dodaj do ulubionych

Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda

• Gość: Wygrany Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:20
      Witam
      Po ponad 2 latach od zakupu butów, wygrałem z Prima Moda. Zwrócili pieniądze plus odsetki i zwrot kosztów procesu. Sprawa w sądzie toczyła się prawie rok, wcześniej sprawę prowadziły inne urzędy Inspektorat Handlowy, Rzecznik Konsumentów.
      Polubownie Prima Moda nie chce rozwiązywać spraw, liczą że ludzie nie będą chcieli się tak angażować w spory.
      Spór toczył się głownie o to, że chciałem wymiany obuwia a Prima Moda chciała te buty naprawić. Buty zepsuły się po 7 dniach od zakupu. Gdy sprawa trafiła do sądu wnioskowałem już o zwrot gotówki.Sąd jednoznacznie przychylił się do mojego pozwu. Prima moda jest na tyle firmą anty do konsumenta, że przez prawie pół roku od wygranej sprawy nie poczuwali się do zwrotu gotówki, już szykowałem się do egzekucji komorniczej, tylko brak mojego czasu spowodował, że zdążyli zapłacić przed wizytą komornika.
      Prima Moda ma bardzo złą opinię u Rzecznika Konsumentów we Wrocławiu, gdzie mają siedzibę.
    • Gość: magda Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.hahs.net.pl 27.04.10, 19:12
      ja od pazdziernika reklamuje sandały na obcasie, w których to poodklejały sie
      wkładki i obcas sie wykrzywil. Po zlozeniu kilku reklamacji oczywiscie
      nieustannie odrzucanych zaczerpnelam pomocy prawnika. Dalo to skutek taki, ze
      sklep zgodzil sie na wymiane obuwia na co sie zgodzilam. Niestety wszystkie buty
      tego typu maja poodklejane wkładki ( tak jakby klej nie zwiazal) i w karzdej
      parze jest krzywy obcas. czekam juz 1,5 tygodnia na dobre buty. Chyba nie moga
      takich znalezc. Generalnie tandetne sa buty z firmy prima moda. nie zwrocilam na
      to uwagi, bo myslalam ze za cena idzie jakosc.
      Pozdrawiam
      • mis231 Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda 30.04.10, 10:38
        Wspólczuje, reklamacja butów zawsze wiąże sie z dużym problemem
      • Gość: zdecydowana Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 13:20
        Kupiłam kozaki za 400zł. Po m-cu użytkowania oba rozkleiły się. W
        piśmie reklamacyjnym żądałam wymiany towaru na nowy. Po 17 dniach od
        złożenia reklamacji dostałam od Prima Mody sms'a że naprawili buty
        poprzez sklejenie. Odwołałam się raz - brak odpowiedzi w ciągu 14
        dni, samowolna decyzja sprzedawcy o formie rekompensaty za sprzedaż
        wadliwego towaru. Odmowa. Poszłam do Rzecznika Konsumenta, który
        rozpoczął mediację z firmą. Odpisali, że to sprzedawca ma prawo
        decyzji jaki rodzaj rekompensaty jest właściwy. Kpina! Buty warte
        400zł, skleili i śmią twierdzić, że są warte tych pieniędzy. Idę do
        Inspekcji Handlowej. Jak to nie pomoże, składam wniosek do sądu.
        Uważam, że powinno się zakazać Prima Modzie prowadzenia działalności
        handlowej. Nie przestrzega ona bowiem praw konsumenta, sprzedaje
        wadliwy towar, odmawia uznania reklamacji, nie przestrzega żadnych
        terminów.

WYNOCHA Z TĄ TANDETĄ I LEKCEWAŻENIEM KLIENTÓW !!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: aa Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.adm.put.poznan.pl 31.05.10, 07:26
          ODRADZAM zakupy butów w tej firmie. Jestem kolejną poszkodowana. Kupiłam u nich
          baletki - myśląc, że jak wydam więcej to buty będą porządne - NIC Z TEGO.
          Odkleiła się podeszwa, która po 1 reklamacji została sklejona, po czym znowu się
          odkleiła i nie uznano reklamacji. Napisano, że to z mojej winy bo chodzę w
          butach już 8 miesięcy (buty kupiłam we wrześniu, w październiku już
          reklamowałam, później była długa zima, a ja nie mam zwyczaju po śniegu brodzić w
          baletkach) i są przepocone! Może jestem ewenementem wśród klientów tej firmy, bo
          moje stopy się pocą? Albo buty tej firmy powinny stać na półce i służyć tylko do
          ozdoby. Nie wiem czym kierują się właściciele PRIMA MODY, ale na pewno nie
          dobrem klienta. ODRADZAM WSZYSTKIM!
    • Gość: marusia Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 17:40
      Reklamacja dotyczyła wadliwego obuwia – półbuty
      męskie, które zakupiłem w Browarze w Poznaniu. Obuwie posiada dwie
      ewidentne wady ukryte (jeden but ma zbyt krótką wkładkę, drugi jest
      źle wykończony w okolicy pięty, przez co w butach nie da się
      chodzić). Wady te są w dodatku wadami fabrycznymi i jak okazało się
      po konsultacji z kilkoma zakładami kaletniczymi i szewskimi, niemożliwe
      do usunięcia lub naprawienia. Z tą opinią zgadzała się także
      obsługa sklepu i Powiatowy rzecznik konsumentów. Mimo to rzeczoznawca,
      być może zatrudniony przez Prima Moda, nie zgadza się z tym i tak jak
      widać w załączonym dokumencie, nie zauważa różnic pomiędzy
      półparami obuwia, chociaż te różnice są ewidentne.
      Po złożeniu reklamacji i opisaniu wady, dostałem odpowiedź odmowną
      – reklamacja została nieuznana w całości. Złożyłem więc ponownie
      odwołanie do reklamacji, który także zostało nieuznane.
      Kontaktowałem się ze Stowarzyszeniem Konsumentów Polskich oraz
      osobiście z Powiatowym rzecznikiem konsumentów i Państwową Inspekcją
      Handlową. Okazuje się jednak, że zgodnie z polskim prawem, jedynym
      rozwiązaniem dla mnie, w przypadku braku dobrej woli drugiej strony,
      jest skierowanie sprawy do Sądu Cywilnego, co z uwagi na stosunkowo
      niską wartość przedmiotu, byłoby niedorzecznością.
      Dziwi mnie niezmiernie, takie postępowanie sklepu i firmy Prima Moda –
      kreującej się na prestiżową markę. Okazuje się jednak, że nie
      jestem jedynym poszkodowanym przez Prima Moda. W Internecie można
      znaleźć dziesiątki wpisów i skarg, dotyczących postępowania
      reklamacyjnego Prima Moda.
    • Gość: Reklamacja Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.aster.pl 20.01.11, 20:58
      Zdecydowanie nie polecam!!!! :( Buty się rozkleiły, złożyłam reklamację, oczywiście nie uznano. To żart nie firma. Żałuje, że wcześniej nie poczytałam opinii na forach, może skutecznie by mnie odstraszyły od zakupów w PRIMA MODZIE. Na pewno nie kupię już żadnych butów w PRIMA MODA, może ładne ale jakość to totalny chłam!!!!
      • Gość: vampirek Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 10:18
        ja kupilem juz z 4 pary butów z Pm i nigdy nie mialem z nimi problemu wiec nie wiem jak wy chodzicie
        • Gość: Estera Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.centertel.pl 02.02.11, 14:52
          Masz rację, Jak można nie byc zadowolonym z butów Prima Moda, które są wykonane z najwyższej jakosci naturalnej skóry.
      • Gość: Magda Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.centertel.pl 02.02.11, 14:46
        Ja mam buty z PM na zimę i jestem z nich zadowolona. Dlatego musisz pamietac, ze o buty trzeba dbac, a nie tylko je nosic...
        • Gość: Melosi Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.play-internet.pl 11.02.11, 22:17
          Ja już sprawę złożyłam do sądu. Może jak klienci zaczną tak robić to to firma zmieni "rzeczoznawcę" i zacznie rozpatrywać reklamacje. Mimo iż używałam proponowany przez nich wosk do butów to obcasy się rozpadły i odbarwiły w zimowych butach. Po miesiącu się rozpruły. Buty tandeta. Kiepska jakoś nie mówiąc o materiałach z jakich są wykonane.
          Nigdy więcej nie kupię
        • Gość: Karla Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.bestgo.pl 13.02.11, 01:34
          Proszę Cię... Nie z PM... Nawet jak będziesz o nie dbać to nic nie pomoże, że są lipnie wykonane i po miesiącu rozpadają się na części pierwsze... Widziałam jak wkurzeni klienci przynosili buty, które wyglądały jakby miały ze 3 lata non stop noszone, a na paragonie była data zakupu dwa miesiące wcześniej. Pracowałam to wiem co oni wyprawiają z tymi reklamacjami... Żal... Ale jak stracą klientów to może wtedy coś do nich dotrze. A już sporo ludzi zmieniło zdanie o PM na gorsze. Pracowałam krótko (sama zrezygnowałam), ale tylu reklamacji w ciągu miecha w sklepie z drogimi butami to jeszcze nie widziałam. Coraz to gorszą tandetę wciskają na rynek...
          • Gość: reklamacjaobuwiaPL Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: 109.232.24.* 15.03.11, 16:53
            A wszystkich, którzy mają problem z reklamacją obuwia zapraszam po darmową poradę na reklamacjaobuwia.pl/
      • Gość: EDYTA Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 13:14
        Witam serdecznie. Chciałabym podzielić się swoim niemiłym doświadczeniem związanym z kozakami ze sklepu Prima Moda w Lublinie. Otóż już po niecałym miesiącu chodzenia w nich, obcasy zaczęły się bardzo nieestetycznie rozwarstwiać. Odniosłam je do szewca, bo zależało mi na jak najszybszej naprawie, ale ten odesłał mnie do sklepu z reklamacją. No i zaczęło się...prawie 3 miesiące szarpałam się z nimi. Końcowy efekt był taki, że wymienili tę brzydką podeszwę ale w jaki sposób. Kozaki pozałamywane, jakby naprawiał je kowal! Także odebrałam buty w gorszym stanie niż zostawiłam z reklamacją...NIE POLECAM SKLEPU PRIMA MODA!!!SZKODA PIENIĘDZY I NERWÓW
    • Gość: Betka78 Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 09:36
      Ja mam kilka par kozaków Prima Moda i są super. Zawsze oczywiście należycie je pielęgnuję ale wyglądają jak nowe
      • Gość: xxx Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.icpnet.pl 15.10.13, 22:14
        tylko pracownicy Prima Moda wypowiadają się pozytywnie o tej firmie...na wszystkich możliwych portalach dziwnym trafem te pozytywne opinie pisane są z jednego adresu IP!
    • Gość: Ewita 65 Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 09:42
      Ja w kozakach z Prima Mody chodzę już trzeci sezon. Dbam o nie, impregnuję i noszą się doskonale a wyglądają jak nowe. Polecam
      • Gość: Elka Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 20:11
        Zgadzam się ja też mam kilka par butów i sie dobrze nosza, sa wygodne i przede wszystkim dobrej jakosci.
    • Gość: Basia73 Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 21:53
      Ja mam buty tej firmy i nigdy nic się nie dzieje ale zawsze się stosuję do zaleceń sprzedawczyń
      • Gość: anja Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 16:11
        Ja również jestem zadowolona z swoich butów z PM. Dbam o nie i odpowiednio je konserwuję.
    • Gość: Berta12 Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 15:13
      A ja tam kupuję kozaki już trzeci sezon i zawsze ekstra. to bardzo dobre buty
    • kati_7 Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda 04.04.11, 01:38
      Uwazam ze Prima Moda ma dobrej jakosci butki, bo sama tam kupuje. Trzeba tylko o nie dbac, nie wystarczy w nich chodzic. Mimo to ze buty skorzane sa najlepsze to nie znaczy ze mozna je zaniedbac.
      • Gość: Mat Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.cable.net-inotel.pl 26.04.11, 15:30
        ja rownież kupiłem codziennie pastowałem i co pękła skóra nie wiadomo jak nie wiadomo dlaczego dostałem nowe teraz w tych samych co chodze 3 razy na reklamacji za 4 przyznali mi nowe haha których oczywiście nie chce a nawet gdybym je chciał to ich nie ma i MUSZE wybrać za tą cenę nowe... skandal jakich mało
    • Gość: obsluga.klienta Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 12:39
      W związku z tym, że wiele wypowiedzi zamieszczonych przez klientów wynika z nieporozumienia chcielibyśmy wyjaśnić kilka kwestii. Do każdej pary obuwia zawsze dołączana jest ulotka informacyjna. Warto zapoznać się z nią, ponieważ informuje w jaki sposób pielęgnować i czyścić obuwie, żeby móc cieszyć się jego używaniem jak najdłużej. Nie każdy bowiem wie, że obuwia nie należy absolutnie prać bądź czyścić detergentami.
      W ulotce informacyjnej wymienione są również przypadki, które reklamacji nie podlegają jak: farbowanie obuwia, przemakanie obuwia w momencie kiedy znajdzie się poniżej linii wody bądź śniegu, itd. Nie każdy wie także, że obuwia absolutnie nie można suszyć przy grzejnikach oraz otwartych źródłach ciepła, ponieważ wpływa to na jakość skóry, a także trwałość klejeń i szyć. Wiele sytuacji, w których dochodzi do reklamowania obuwia wynika z niezapoznania się z zasadami użytkowania, które zawsze wymienione są przez producenta w ulotce informacyjnej. Każdy producent z szacunku do czasu swoich klientów zamieszcza takie informacje, żeby zasady użytkowania produktu były jasne i nie dochodziło do nieporozumień.
      • Gość: była klientka Re: Reklamacja obuwia zimowego z Prima Moda IP: 213.155.191.* 20.01.12, 11:27
        Akurat. Kupiłam u Państwa łącznie cztery pary butów i torebkę.
        - w jednych butach po paru założeniach pękł rozciągliwy pasek - gumka, po reklamacji naprawiono
        - w drugich sandałach po 2 tygodniach wczasów z podeszwy zaczęły wychodzić metalowe zszywki, a następnie paski powyrywały się z podeszwy
        - trzecie sandały po dosłownie trzech założeniach wyglądają jak psu z gardła wyciągnięte, skórzane paski się rozdwajają, a podeszwa powycierała się (chodzi mi o skórę od środka, przylegającą do stopy), jakbym je nosiła przez parę lat. W dodatku odpadają od nich ozdoby.
        Po zareklamowaniu pary 2 i 3 dostałam chamską odpowiedź, że buty były "w złym stanie higienicznym" i nie były prawidłowo użytkowane. Poprosiłam też o dołączenie ozdoby, która mi odpadła na prostej drodze (!) i się zgubiła, ale zostało to zupełnie zignorowane. Skoro reklamacja nie obejmuje ozdób, to może byście je tak lepiej przymocowali?
        - kozaki są ok i torebka też.

Czyli 60% bubli!!!!!
        Nie chce mi się z Wami ciągać po sądach, ale odradzam Wasze buty przy każdej stosownej okazji. Paru klientów już przez to straciliście. Mnie oczywiście też, a kupuję 10-15 par butów w roku.
    • Gość: Wiesiek Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: ip178-* 28.06.11, 12:45
      Jeżeli piszesz o czym lub kim kolwiek to się podpisz skoro masz na to dowody bo tak zachowują się tchórze i nieuczciwa konkurencja.
      Bądź odpowiedzialna za swoje słowa.
      • Gość: niezadowolony Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.trans.net.pl 30.11.11, 18:33
        A Wieśków na świecie od groma.Też sie nie podpisałeś do końca.
    • Gość: roll Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 01:36
      poważny problem gdyż Powermed jest w upadłości jeśli chcesz coś zareklamować to może to być nierealne, opinie o Powermed są jednoznaczne
      wpisz w google
      Powermed upadłość
      dowiesz się szczegółów
    • Gość: wrocek uwaga Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 18:42
      Uwaga ! teraz poszukują akwizytowrów z Wrocławia i okolic. Powermed Wrocław Romanowskiego 25 Wrocław.
      Uważajcie na nich ! obiecuja stala pensje, samochod suzbowy oszustwo sciema na maksa
      • Gość: sylwek Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 00:38
        ludzie przecież to zwykli domkrążcy jeszcze ktoś daje się na to nabrać ?
      • Gość: czarna Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 15:49
        Haha zenujący są ludzie bez perspektyw na zycie .... i ich zawiść jesli się nie nadają do PRACY. FAŁSZYWY KOMENTARZ TYLKO I WYŁĄCZNIE O TYM ŚWIADCZY .

POZDRAWIAM
      • Gość: zofija Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 23:56
        masz rację ! zachowanie akwizytorówpowermeda jest skandaliczne ! są mili dopóki nie zapłacisz za powermed są bardzo mili, kiedy zapłacisz już mają cię gdzieś
      • Gość: krysia Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 00:54
        ten cały powermed to wielka ściema oszukują klientów jak tylko mogą,bez żadnych skrupułów naciągają i mataczą, bo dla nich najważniejsza jest K A S A i tylko kasa za wszelką cenę !!!Rozprowadzają bubel za grube pieniądze,i wciskają klientom kit.SAMA tego doświadczyłam kupując ten bubel powermed i bardzo żałuję
        • Gość: krysia Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 00:57
          te pozytywne opinie o powermed to też wielki KIT !!! oszuści jakich mało uważajcie
          • Gość: altyleriaodpowiedz Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.mmj.pl 28.07.15, 10:19
            Hyla !!!!!!, znamy tą firmę pod nazwą Powermed i pod nazwą Medeline i pod nazwą Robot Platinum ,a teraz nowość Hyla Poland oj jak slodko :)
      • Gość: rambo Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 22:03
        oszustwo i tyle uwaga na szakali z Romanowskiego 25 we Wrocku akwizycja odkurzacza !!! wciskaja go emerytom pod szumną nazwa powermed ! Daja ogłoszenia że jakoby pzredstawiciel handlowy lub kierowca uważajcie ! Nie ma stałej kasy !!! oszukuja i tyle
      • Gość: neron Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 22:55
        Witam
        Rodzice też nabrali się na cudowne lecznicze działanie odkurzacza powermed, który poza tym że zdaniem akwizytora leczy ptasią grypę i raka co juz z góry jest skandalicznbe !!!!!!!!!!!! miał także leczyć prostatę ! Podpisali umowę, zaciągnęli kredyt a gratis dostali gary. Gdy się o tym dowiedziałem na drugi dzień wydrukowałem opinie nie mogli uwierzyć. Akwizytor strasznie kręcił, ale ostatecznie odkurzacz dało się oddać. Według ustawy mamy 10 dni na odstąpienie od umowy i zwrotu tego odkurzacza bez podania przyczyny zwrotu. Trzeba wysłać oświadczenie o odstapieniu od umowy poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru w ciągu 10 dni do firmy. Odstąpieniem od kredytu powinna się zająć firma sprzedająca, ale ja im nie wierzyłem, więc do banku też wysłalismy takie pismo z rezygnacją z kredytu, tak dla bezpieczeństwa lepiej to tez zrobić Ze mną oczywiście nikt nie chciał rozmawiać, akwizytor kilka razy dzwonił do mamy i straszył, że jeżeli odda odkurzacz to i tak będzie musiała płacić 2 tys. zł, co oczywiście było nieprawdą, straszyli swoimi prawnikami jakąś kancelarią z Bielska Białej Nowosielski i syn powtarzali to jak mantrę Nowosielski i syn i w koło i takie tam. Ciekawe dlaczego kancelaria z bielska skoro firma jest we Wrocławiu na Romanowskiego 25??? I wyszło dlaczego mysleli że wystrasza mnie powiedzieli że jak mnie tzn ojca oddadza do sadu to bedziemy płacić za dojazdy i koszty zastepstwa i że jest nam to zupełnie niepotrzebne. Okazuje się, że te cwaniaki oszuści już na drugi dzień rano zaciagnęli w imieniu ojca kredyt w banku (a pranie mózgu rodzicom robili prawie do 24 w nocy) Wszystko da się odkręcić tylko nie można dać się zastraszyć. Trzeba jednak pojechać do siedziby firmy i osobiście oddać. Odkurzacz oczywiście oglądali pod światło i stwierdzili, że był używany i że chyba będą musieli potrącić jakąś kwotę podliczyli 1650 zł. Oczywiście używany był podczas prezentacji, ale wg ustawy możemy go użytkować nawet przez 10 dni i dopiero oddać. Wywiązała się awantura nie wiedzieli ze wiem jakie mamy prawa i ze nie wolno im obciążać rodziców za jakiekolwiek zuzycie. Kiedy postraszyłem Rzecznikiem Praw Konsumenta i telewizją powiedziałem ze nagłośnię że ten odkurzacz jest chiński, a akwizytor na prezentacji kilka razy powtarzał że to odkurzacz włoski oszukuja pernamentnie ! wystraszyli sie pewnie telewizji i dali spokój. Polecam Rzecznika Praw Konsumenta, takowy jest w każdym większym mieście. Nie pobiera żadnej opłaty, a pomoże napisać odpowiednie pisma. Cała sprawa kosztowała mnie trochę nerwów, ale zakończyła się dobrze. Nasz Rzecznik Konsumenta zna tą oszukańczą firmę z odkurzaczami powermed bardzo dobrze i ma o niej własna opinie oczywiście bardzo negatywną. Ja osobiście bardzo chetnie nakopałbym do d... temu akwizytorowi i temu drugiemu który chciał od nas wyłudzić za nieistniejące uszkodzenia cudownego odkurzacza powermed 1650 zł.
      • Gość: były Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 18:51
        Powermed to oszuści
      • Gość: jaś Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.12, 17:29
        nowy adres uwaga !!! Ługowa 14 Wrocław znowu się przenieśli żeby nikt ich nie kojarzył to akwizycja odkurzaczy powermed !!!
        • Gość: janka Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.12, 22:23
          powermed ługowa 14 wrocław omijajcie z daleka przestrzegam
    • Gość: Były Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 22:17
      Co ty opowiadasz ? Nam mówili że to nowatorski projekt i że powstaje w Chinach to fakt. Ale od listopada ma mieć cenę 3500 i wtedy bedzie schodził jak ciepłe bułeczki !!! Sam Prezes Kałuża na zebraniu to mówił. A że się psuje ? No cóż mercedes też sie psuje. Nie może tylko Prezes przeżyć że z 26 biur w Polsce zostało 5 .... To go boli że nikt nie potrafi docenić fantastycznej chińskiej,perfrkcyjnej jakości , bo jak mówi Prezes kałuża chiński jest śliczne !!! Niewdzięcznicy !!!!!!!!! Dlatego Powermed Gold Edition też obniży ceny w listopadzie . Myślę że się nie sprzdaje . Kto może niech poczeka na 1500 - bo tyle jest to warte !!! Pozdrawiam Były
      • Gość: Alina Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 08:52
        Ciekawe czemu na Grouponie sprzedają go za 499 zl :) To chyba jego normalna cena ;)
        www.groupon.pl/deals/cala-polska/ekolive-shopping/1329395?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_303&a=1661
    • Gość: robocop Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 01:09
      dlaczego piszesz o odkurzaczu w temacie reklamacji obuwia ? ten powermed ma pewnie swój wątek
    • Gość: uwaga Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.centrum.gliwice.pl 01.12.11, 23:17
      poza tym że to szajs jakich mała trzeba uważać z dawaniem tel osób które chcecie polecić potem firma to wykorzystuje i robi wam obciach na całego dzwoni do nich i z niby waszego polecenia i opowiada jaki to prezent wy dostajecie za to spotkanie z nimi a potem męcza waszych znajomych godzinami i macie kupę nieprzyjemności z ich powodu z daleka od tego gówna
    • Gość: kałużowski Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 00:59
      masz rację ja byłem do dziś takim przedstawicielem wciskającym kit Powermed urządzenie antyalergiczne nie wytrzymałem tego oszustwa, miałem zaledwie kilka demo, ale ludzi nie umiałem oszukiwać. Zakomunikowałem im, że dłuzej nie bede brać w tym oszustwie udziału i oddaje odkurzacz i zawiadamiam prokuratora bo oni oszukują konsumetów i swoich własnych pracowników. Za km nie zwracają kasy w całosci, tylko jak masz 16 poleceń i zakładasz ofertę na gary tylko 40 zł, nie zaleznie od km i to tylko wtedy jeśli sprzedasz odkurzacz! Chca zwrotu pieniedzy za rzekome uszkodzenia sprzetu np 900 zł, choć pobierają wstepnie kaucje 500 zł. Przy przyjeciu do pracy na umowe o dzieło podpisujesz weksel in blanko powermed nikomu nie zwraca weksli po rozwiązaniu umowy to nie jest umowa to CYROGRAF POWERMED ! uwaga oszustwo. POSTANOWIŁEM ZAWIADOMIĆ PROKURATURĘ!!
    • Gość: oszukana Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.11, 20:05
      zgadzam sie z wczesniejsza opinią robią ludzią wode z mozgu na takiej prezentacji w domu przeliczaja oszczednosci ktore sa wyssane z palca bo jesli kaza uzywac codziennie to znacznie wiecej przyjdze nam do zaplacenia za prad niz jakbysmy tego nie uzywali a pozatym tylko naiwni nabieraja sie na zakup odkurzacza za ponad 4 tys. a do tego jeszcze gary ktore sa warte z 200zl a mowia ze 4 tys. i ze to jest limitowana edycja tylko teraz jest taka okazja a tak naprawde to caly czas taki sam kit wciskaja ludzia juz od kilku lat a poaztym 2 lata temu bylo duzo drozszy ten odkurzacz teraz juz za ok 4 tys. wczesniej ok6tys. a mowia ze to nowosc tylko ze caly czas tanieje, nie wierzcie w te bzdury i nie dajcie sie zmanipulowac doswiadczonym sprzedawca oni tylko czekaja na wasz slaby punkt zawachania i pozniej juz nie popuszcza zeby to wcisnac
    • Gość: gość Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 22:22
      ~Zdzichu2011-12-11 22:02

To nieprawda !!! Powermed Gold Edition zwalcza i to skutecznie :
      Ptasią grypę, swińską grypę , małpią grypę, malarię , tyfus , czarną ospę , podatek Belki , kryzys finansowy i wiele innych chorób. To skuteczne narzędzie walki z Marsjanami , Kosmitam z R53447 , szarańczą z Wenus itd. Nikogo Prezesi Marek Kubiczek i Rafał Kałuża oraz Powermed Gold Edition nie oszukują !!! To wszystko prawda !!! Łubu dobu , łubu dubu ...
      To ja mówię Zdzichu III Waza

• Gość: JACEK Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.promontel.net.pl 12.12.11, 19:32
        ODKURZACZ POWERMED ZAKUPILIŚMY NA ŻYCZENIE ŻONY. PO KILKU MIESIĄCACH PRZYSZŁO OTRZEŻWIENIE NOSZENIE GIGANTA Z PIWNICY, TRZESZCZĄCA OBUDOWA,MYCIE NACZYNIA Z BRUDAMI,RĘCZNE ZWIJANIE KABLA:MARZENIE NOWOCZESNEJ GOSPODYNI.I TO WSZYSTKO ZA PIĘĆ TYSIĘCY ZŁOTYCH.ZAPOMNIAŁEM O ZESTAWIE GARNKÓW KTÓRY PO PORYSOWANIU RĘKI KANTEM WYMIENIONEGO ŻONA ODDAŁA GRATIS ZNAJOMYM.
    • Gość: zrozpaczona Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 01:47
      dałam sie nabrac na zakup odkurzacza który ponoć jest leczący, pranie mózgu w prezentacji sprawiło że dałam się naciągnąć na ten cały powermed , czy ktoś może mi pomóc? podpisałam raty bankowe kredyt nie wiem jaki bank ? co robić ? mam odkurzacz nie używany tylko dziś akwizytor używał na prezentacji nie mam telefonu do niego umowy któe podpisałam zabrał nie mam kopii co mam zrobić ?
      • Gość: blondie Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.internetia.net.pl 16.12.11, 12:59
        Witam,u mnie jest to samo.Gdzie mieszkasz?Podaj numer telefonu
      • Gość: rafcio Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.centertel.pl 02.05.12, 16:47
        pomoc znajdziesz spokojnie
        skontaktuj się z
        www.oszukany.pl/forum/viewtopic.php?t=708
        lub
        www.dziadostwo.biz

Tam jest szczegółowa instrukcja jak pozbyć się tego chińskiego bubla powermed bez jakichkolwiek problemów ludzie oddaja ten odkurzacz w nawet w 2 lata po zakupie przepisy daja takie prawo konsumentom i nalezy z nich korzystać
        stop naciagaczom z powermed !
    • Gość: Tomasz Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.kielce.hypnet.pl 16.12.11, 23:38
      Pilnie poszukuję osób poszkodowanych przez firme Powermed mieszczącą się pod adresem ul. Pomorska 16 Radom. Akwizytor powermed zrobił nam typowe pranie mózgu, po kilku godznach namawiania daliśmy się naciągnąć na ten odkurzacz. Walczymy z tą firmą już kilka miesięcy ! Rzecznik konsumentów w Radomiu poradził nam żeby zebrać jeszcze kilku poszkodowanych i złożyć pozew zbiorowy. Wszyscy oszukani przez powermed odezwijcie się pilnie !
      kontakt : powermedpozewzbiorowy@o2.pl
      • Gość: Staszek Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.13, 11:13
        Witam
        Mnie też w tamtym tygodniu naciągnęli
        pomocy
        • bez_spiny Znajmy swoje prawa i nie dawajmy się sklepom! 03.01.14, 12:38
          Gdy jesteś konsumentem masz prawo reklamować w trybie ustawowej niezgodności towaru z umową żądając od sprzedawcy wymiany. W linku podaję instrukcję jak to robić oraz formularz reklamacji.

Rozwiązania jak sobie radzić z odrzuceniem reklamacji, wzory pism, omówione warianty działania masz w linku w kroku 5 i 6
    • Gość: oszukanyhandlowiec Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 22:09
      witam,
      co prawda jestem handlowcem z dość długim stażem, jednak udało im się, w sumie po długich namowach wziąłem odkurzacz i gary zakładając że najwyżej zwrócę wiedziałem że mam do tego prawo w ciągu 10 dni akwizytor mi tej informacji nie udzielił choć powinien, hmmm, kolejnego dnia spokojnie obejrzałem powermed i garnki swiiss home , i jak dla mnie szok ! okazało się że zafundowałem rodzinie chiński zestaw odkurzacz + garki za całkiem sporą kasę ! niewiarygodnie dobre garnki a w biedronce bardzo podobne wizualne można za guziki wyrwać ... więc zakładając że coś nie jest tak jak należy uznałem że trzeba oddać. oczywiście sprawa nie jest prosta, umówienie się z kierownikiem itp. to trzeba wiele dystansu, ale udało się, a najpierw starał się odwieść mnie od decyzji pojechałem osobiście z tym szmelcem na Partyzantów 11 w Sosnowcu znalezienie ich nawet w biurowcu graniczy z cudem szemrana firma, po czym jakoby kierownik taki niedomyty starał się uzasadnić że nawet w myśl prawa nie musi odkurzacza odbierać, oczywiście starał się udowodnić że odkurzacz jest używany i że moja opinia nie ma znaczenia on nic nie musi, po czym stwierdził że odkurzacz jest zniszczony - 960 zł. gotówką albo windykacja ... (nawet w auchan jak się coś oddaje to nie ma jakiś urojonych dodatkowych opłat) po całej tej sprawie uważam że to jedno wielkie naciągactwo i nie zachęcam. jeśli ktoś rzeczywiście chce normalnie wydać swoje oszczędności niech kupi odkurzacz wodny dla alergika w media oferta jest spora - przynajmniej nie naciągają. Jeśli się coś kupuje trzeba wiedzieć co, w przypadku powermed w sumie nie wiadomo.
      To moja pierwsza opinia w internecie, nie lubię anonimów, zatem jeśli ktoś chce się skontaktować podaje swój adres tomasz_jarz@o2.pl

• Gość: rambo Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 21:57
        handlowiec i tak dał się naciągnąć na ten odkurzacz ? nie wierzę ??? coś ściemniasz
        • Gość: wyrombanyhandlarz Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 23:20
          pokaz powermed to majstersztyk na powermed odkurzacz nabieraja się nawet wytrawni handlarze jak ja
    • Gość: niedoszłyakwizytor Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 01:10
      powermed praca to fikcja !!! szukają naiwnych do wciskania chińskiego odkurzacza - zwykłego chińskiego bubla jakich wiele, każą wxiskać głównie emerytom gdyż oni maja stałe dochody i zawsze płaca raty bo sie boją. obiecuja stała pensje , etat, zwroty za paliwo nic z tego praca w powermed to czysta akwizycja i to w najczarniejszym wydaniu prowizja może i wysoka 1000 pln za 1 , ale kto normalny kupi od ciebie chiński odkurzacz za 4 tys ??? zrezygnowałem pierwszego dnia takie oszukiwanie ludzi to nie dla mnie
    • Gość: Obserwator Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 22:57
      Na innym forum toczy sie dyskusja :

UWAGA !! Ciekawa informacja - główny importer Powermed który jest produkowany w Chinach - stąd znak CE China Eksport - ogłosił upadłość !! Powermed mocno to ukrywa - pytanie dlaczego ??

Wyleczony • Sobota [14.01.2012, 00:19] • [IP: 79.186.217.***]
      Już nie sprzedaję Powermed. Lekarze kiedy na reklamie powiedziałem że chińskie cudo zwalcza te wszystkie choroby zabili mnie śmiechem...

oszukany • Czwartek [12.01.2012, 23:13] • [IP: 83.23.181.**]
      Dzięki za pomoc . Po wpisaniu Powermed chinski bubel wiadomo już co to za firma ! Dzięki jeszcze raz bo dzisiaj kupiłem ale rano zaraz dzwonię żeby zabrali to chińskie cudo !

• Gość: Marek Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.centertel.pl 15.07.13, 12:07
        Jesteś chyba pusty w kieszeni, że to zwracasz jak cie to tak po kieszeni ciagnie to weż sobie to na raty. a co w tych czasach nie jest produkowane w chinach??
    • Gość: któś Re: Powermed gorszej firmy nie widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 23:27
      UWAGA !! Ciekawa informacja - główny importer Powermed który jest produkowany w Chinach - stąd znak CE China Eksport - ogłosił upadłość !! Powermed mocno to ukrywa - pytanie dlaczego ??

Wyleczony • Sobota [14.01.2012, 00:19] • [IP: 79.186.217.***]
      Już nie sprzedaję Powermed. Lekarze kiedy na reklamie powiedziałem że chińskie cudo zwalcza te wszystkie choroby zabili mnie śmiechem...

oszukany • Czwartek [12.01.2012, 23:13] • [IP: 83.23.181.**]
      Dzięki za pomoc . Po wpisaniu Powermed chinski bubel wiadomo już co to za firma ! Dzięki jeszcze raz bo dzisiaj kupiłem ale rano zaraz dzwonię żeby zabrali to chińskie cudo !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka