poughkeepsie 17.02.06, 09:50 do czego je wykorzystujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: sposoby na ciasto francuskie 17.02.06, 09:58 U mnie najczęściej do pasztecików z pieczarkami,albo z fetą i szpinakiem,albo z kapustą.Potem do słodkich czyli jako podstawa ciastek z masą budyniową,owocami i galaretką,croissanty też czasem robię,ślimaczki zwijane z cukrem.Czasem kupuję też gotowe ciastka nadziewane masami owocowymi itepe,nie są może najlepsze ale to jak chce mi się zjeść tylko jedno :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f wytrawne - to wszelkie pierogi, pitaki nadziewane 17.02.06, 10:48 różnościami... - i pod tarty jako spod; - i do piwa z ziołami i korzeniami jako paluszki/wstążki; - i z serem, serem, serem:-) - i do rolowania np. ślimaczki różne; deserowo - z owocami róznymi szybko zapieczonymi; Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia oprocz wyzej wymienionych- 17.02.06, 11:37 moja banda lubi kielbaski owiniete paskami ciasta i maja domowego hot-doga:) Odpowiedz Link Zgłoś