Dodaj do ulubionych

Zapiekana mozarella

IP: *.chello.pl 26.01.07, 22:02
Kupiłam białą mozarellę - jakaś odmiana twarogopodobna. Pomyślałam, że mogłabym wykorzystać ją w zapiekance. Już sobie nawet obmyśliłam, że położę ją na krążkach z ciasta francuskiego, tyle że nie wiem co do tego można jeszcze dodać ...

Bardzo proszę Was o podpowiedź.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Zapiekana mozarella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:38
      A według Ciebie mozarella jest jakiego koloru? I co to znaczy że
      twarogopodobna? Może napisz jakiej firmy ta mozarella? Łatwiej wtedy coś
      doradzić.
      • Gość: Asia Re: Zapiekana mozarella IP: *.chello.pl 27.01.07, 06:35
        Jest to Zottarella firmy Zott.
        Jest jeszcze żółty ser o nazwie mozarella, równie doskonały do zapiekanek. :o)
        • ifanka Re: Zapiekana mozarella 27.01.07, 07:10
          Ja też zawsze myślałam, że do zapiekania nadaje się ser zółty pod nazwą
          mozzarella , a biały tylko do pomidorów. Ale kiedyś spróbowałam tą białą z
          zalewy położyć na pizzę i to był strzał w 10 - zresztą właśnie taką mozzarellę
          kładą na pizzę we Włoszech. Kładź śmiało na wszystkie zapiekanki - jest boska ;-)
        • linn_linn Re: Zapiekana mozarella 27.01.07, 08:41
          Proponuje nie mieszac mozzarelli do tej dyskusji. Byloby latwiej o porady.
        • Gość: g Re: Zapiekana mozarella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 09:25
          Gość portalu: Asia napisał(a):

> Jest to Zottarella firmy Zott.
          > Jest jeszcze żółty ser o nazwie mozarella, równie doskonały do zapiekanek. :o)

Czyli jest tak jak przypuszczałam. To co piszesz żółte nawet w 1% nie zasługuje
          na nazwę mozarella. To nie jest mozarella!!! To jest sztuczny glut co potem
          leży na wątrobie!!!
          Zotarella jest ok, jeszcze Galbani jest ok jak na polskie warunki. I to są
          mozarelle, a nie jakieś żółte twarde gluty.
          • linn_linn Re: Zapiekana mozarella 27.01.07, 10:33
            Nie znam tych polskich, ale we Wloszech bardzo czesto zawieraja syntetyczna
            kazeine.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka