annubis74
21.01.11, 11:29
Strasznie mi dziś ciężko i gorzko, kiedy natykam się na te wszystkie reklamy, programy związane z dniem babci. Tak bardzo bym chciała móc iść do mojej Mamy z córeczką, by złożyć Jej życzenia, a możemy iść tylko na cmentarz zapalić świeczkę
Jutro jedziemy do mojej teściowej "obchodzić" dzień babci - moja córeczka nie ma z nią kontaktu oprócz świat lub takich okazji jak właśnie dzień babci, bo jakoś nie ma zbyt wielkiej potrzeby kontaktów z wnuczką. Mimo że mieszka zaledwie kilka kilometrów od nas wystarczy jej zdjęcie wnuczki na komodzie i sporadyczne rozmowy telefoniczne z wnuczką. Myslę sobie jak strasznie niesprawiedliwe jest to, ze mojej Mamie została odebrana szansa bycia Babcią ( a wiem jak na to czekała, cieszyła się, ten niespełna rok kiedy miała taka szansę wykorzystywała do maksimum - mimo, ze przecież nie mogła sie spodziewać ze tak szybko odejdzie. Myslę sobie jak niesprawiedliwe jest to, ze moja teściowa która ma szansę być babcią - nie chce z niej korzystać - woląc śledzić wszystkie seriale w tv niż być z wnuczką (jedyna)
wiem, jest we mnie złość i gorycz, żal, może jestem niesprawiedliwa, ale ten świat urządzony jest ogólnie do d*upy (przepraszam,a le to najłagodniejsze określenie jakie przychodzi mi do głowy)
Mamo, dlaczego, dlaczego, dlaczego...............????????????????????
tak bardzo Cię potrzebujemy