Gość: bnie IP: 212.244.106.* 23.07.02, 12:51 B.głośna praca zawieszenia, stuki na wybojach. Będę wdzięczny za namiary na sprawdzony, dobry warsztat w W-wie. Samochód m-ki DAEWOO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RD Re: zawieszenie IP: *.gjpoland.com.pl / 172.16.21.* 24.07.02, 14:50 Mam dobre (może bardzo dobre) doświadczenia z zakładem przy ul Parowcowej 10A (między wiaduktami we Włochach). To jest (było) ASO. Tel 863 92 52. Robiłem tam od pewnego czasu wszystkie przeglądy (Nexia), potem wymiana po 60 tys. obu pasków i oleju w skrzyni biegów za rozsądną cenę (te trzy pozycje, ale moje paski, za coś rzędu 300 zł przed dwoma laty. Ucieszyłem się, bo moi znajomi zapłacili gdzieś obok Słowiczej 2000 za wymianę paska rozrządu w Accencie). Zawsze solidnie. Pytali, jakie chcę klocki: tańsze, czy droższe, żadnych poślizgów, a jeśli było gotowe godzinę wcześniej, to dzwonili, że już. Dla równowagi (i żeby nie wyszło, że jestem ajentem) dodam, że byłem (przed 4-5 laty) świadkiem rozmowy z klientem, któremu przy dokręcaniu urwali korek spustowy oleju i miał za to zapłacić, bo to reperował ktoś inny. Miły pan zadeklarował, że wyrzuciłby mechanika za niedokręcenie korka, ale nigdy złego słowa mu nie powie, jeśli korek urwie. W końcu jakoś sie dogadali. Mnie to trochę zaskoczyło, bo jest coś takiego, jak właściwy moment obrotowy przy dokręcani, ale co innego takie - jawnie głoszone, choć oryginalne - podejście, a co innego cwaniactwo, naciąganie, czy nierzetelność, z czym sie tam nigdy nie spotkałem. Warsztat polecił mi mój ajent ubezpieczeniowy, zagadnięty przeze mnie, gdy mi powiedział, że też ma auto tej marki. Można poczekać, jest kawa i telewizorek. Podwoziowego nic tam nie robiłem. RD Odpowiedz Link Zgłoś