helenka_22 13.10.10, 18:04 Witam moja mlodsza corcia ma 15 miesiecy i jak cos chce to piszczy i to okropnie az swidruje w uszach. Prosze o porade, jak jej tego oducvzyc. Zdaje sobie sprawe ze to moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mehil.dam Re: piski 13.10.10, 19:42 Mówić do niej szeptem, reagować dopiero jak powie cicho, mówić, że jej podasz jak poprosi cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
agulle Re: piski 13.10.10, 20:49 Ale dlaczego od razu Twoja wina? Moje dzieci na początku krzyczały "yych, yych" jak coś chciały, uczyłam je, ze mówi się daj, jak coś chcą. Demonstrowałam im, pokazywałam dany przedmiot i mówiłam daj,... daj" dopóki mi nie podały. To jest łatwe słówko i dzieci szybko się uczą mówić "da". Poza tym jak zaczynają świrować i wrzeszczą i piszczą, to szepczę im "csiiii" i przykładam palec do ust i proszę je, aby mi pokazały jak się robi cicho i oni przykładają palec do ust i mówią "csii" , oni mają zabawę a ja zyskuję ciszę, bo zapominają piszczeć, no i chwytają, że nie chcę aby się wydzierali. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_dabrowska Re: piski 13.10.10, 20:56 ignorować jak piszczy ale dawać jak powie "daj" :) Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: piski 13.10.10, 22:23 Do znudzenia i konsekwentnie powtarzać, że nie zrobisz tego co chce jeśli nie przestanie piszczeć i nie powie tego spokojnie. Zaznaczam, że to jednak będzie trwać jeszcze jakiś czas :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymon123 Re: piski IP: 192.109.140.* 14.10.10, 14:10 A czemu twoja wina? Ty tez piszczysz jak coś od niej chcesz? Ci psychologowie to juz tak w głowach rodzicom zakręcili, że czują sie ciągle winni, paranoja. Wychowanie juz nie cieszy tylko jest ciągłym powodem frustracji. No i teraz ta ustawa, która ma sprawic, że nic nie bedzie rodzicowi wolno. Boszzzz.... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka_22 Re: piski 14.10.10, 19:56 nie no wina wina ale chodzi mi o to ze piszczy az swidruje w uszach ciagle usiluje nauczyc ja zeby mowila da czy daj jak cos chce ale to nie zawsze daje rade ale sie staram Odpowiedz Link Zgłoś