Dodaj do ulubionych

Ppor. Wioletta Fedorowska

• nusia791 Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 12:07
      Przeczytałam ten artykuł i widze ,że Pani Wioletta nie miała pomysłu na zycie i wybrała wojsko. Jestem zapewne w wieku Pani Wiolettki i nie popełniłabym takiego błedu, poniewaz wiem co zanczy żołnierskie życie i bardzo współczuję tej kobiecie. A pamietacie ten artykuł o "lubieżnym genarale", nie chodziło tu o molest wcale a wcale. Ta pani porucznik czy podporucznik to kobieka , która takze jak Pani Wiolettka wybrała wojsko bo nie miała innego pomysłu na zycie. Gdy nieszczęsna Pani zorientowała sie co to jest Wojsko Polskie (poligony, słuzby i inne niezbyt ciekawe rzeczy) musiała sie ewakuować. Dlaczego nikt nie sprawdził czy ona tego sobie nie wymyśliła.Czy nie chciała tym faktem przenieśc sie z jednostki liniowej do na przykład jakiegoś cichego miłego stanowiska w sztabie. Jestem kobieta i myślę jak kobieta i uważam ,że Pani podporucznik jest bardzo sprytna , bo jej plan był znakomity w swojej przebiegłości. Któz bedzie nastawał na słowo kobiety w wojsku, iz była molestowana.Opdowiedz brzmi: NIKT.
      WIWAT PANI PODPORUCZNIK.Ale o tym sza jak powiedział Pan Minister. A dodam,że niby jakaś tasma to dowód. Ludzie gdzie wy zyjecie , wystarczy umiejetnie podejść faceta i troche go pomanipulować.
      RADA: Pani Wioletko , jesli Pani znudzi sie zołnierskie zycie , prosze zastosowac uf numer pani Podporucznik. Czołem Żołnierki!!!
    • boguschitz Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 12:12
      Batalion lub dywizjon to 3 kompanie lub baterie + pluton dowodzenia. Skąd ta
      kompania wsparcia ?
      • john_donne "nareszcie nie musze sie usmiechac" 30.05.06, 12:39
        wie pani, a ja lubie sie usmiechac. i nikt mnie do tego nie zmusza.
    • and_ibn_gel Każdy żołneirz ma umieć zabijać 30.05.06, 13:24
      Każdy żołnierz służy do zabijania. Bezpośrednio lub pośrenio ( nawet kapelani
      oraz lekarze ). Takie są fakty. Tak są szkoleni. Nie zabijesz ty zabiją ciebie.
      NIE WIEM CZY TO NAJLEPSZE ZAJĘCIE DLA KOBIET - ZABIJANIE.
      • zapytaniaznak Re: Każdy żołneirz ma umieć zabijać 30.05.06, 15:16
        and_ibn_gel napisał:

> Każdy żołnierz służy do zabijania. Bezpośrednio lub pośrenio (nawet kapelani
        > oraz lekarze). Takie są fakty. Tak są szkoleni. Nie zabijesz ty zabiją ciebie.

Akurat ani lekarze, ani kapelani nie służą do zabijania. Nawet pośrednio. To
        takie służby pomocnicze: jeden składa nieskutecznie zabitych, drugi błogosławi
        karabiny (osobiście mi to bardzo przeszkadza).
        Tak przy okazji: jeżeli w wojsku pracuje kucharz, informatyk, lub budowlaniec,
        to ich związek z zabijaniem jest baaaaardzo odległy.

>
        > NIE WIEM CZY TO NAJLEPSZE ZAJĘCIE DLA KOBIET - ZABIJANIE.

A dla mężczyzn jest dobre ?
    • tom_aszek "Trafili panowie..." Jak to "Panowie"?!?! 30.05.06, 14:04
      "Panowie..."?!
      Ktoś używa takiego zwrotu w stosunku do poborowych?!
    • elizariusz Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 14:17
      Przypomniał mnie sie moj przyjaciej.
      Lubie go ale nawet nie zaprosił mnie na urodziny.
    • johnny-kalesony Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 15:23
      Wojsko to nie miejsce dla kobiet, chociaż - panie pracujące na stanowiskach
      administracyjnych ładnie wyglądają w mundurowych minióweczkach ...

POzdrawiam
      Keep Rockin'
      • sasanka2411 Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 19:02
        Pozdrawiam Pani Wiletko
        Zycze powdzenia
        Kazda z nas robi to na co ma ochote-nikt nam zawdow nie bedzie wybieral
        Dzieci zas w Polsce bardzo wiele-nie trzeba rodzic -mozna pomoc tym z domow dziecka
    • mulla_komar Super!!! 30.05.06, 19:02
      Kobiety zolnierki, kobiety traktorzystki, tak nas to rajcuje ze hej! Wprawdzie
      nie czytalem ale tez popieram!
    • girjewik no i dobrze 30.05.06, 19:13
    • girjewik a ja facet bede pielegniarka 30.05.06, 19:16
      mnie baba w wojsku nie dziwi, jestem pewien, ze sobie poradzi

mamy przeciez XXI wiek

jestem na studiach pielegniarskich i jak sie komus nie podoba to w ryj
    • tatku Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 19:23
      Gratulacje dla Pani ppor.Wioletty Fedorowskiej. Tak trzymać i życzę aby znalazła
      Pani "drugą połówkę" tzn. mężczyznę, który zechce dzielić z Panią swój los i być
      wsparciem w chwilach wolnych od wojskowego obowiązku. Ślę pozdrowienia i
      wszystkiego najlepszego dla Pani Wioletty. Tatku
    • e.mock Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 20:26
      Sprawą pani porucznik jest jej sposób na życie, w czasie pokoju, ale czy ludzie
      obu płci pozwalający kobietom służyć w jednostkach bojowych zdają sobie sprawę,
      że w akcjii żołnierze dodatkowo chronią swoje koleżanki i są gotowi poświęcić
      dla nich więcej niż dla swoich kolegów. Armie mające w swoich szeregach kobiety
      w linii przyjżały sie tym zachowaniom. Stwierdzono wzrost strat w tak
      skonstruowanych oddziałach w zabitych i rannych nawet o 30% w stosunku do
      biorących w tych samych potyczkach oddziałach nie mających w swoich szeregach
      kobiet.
      Pozdrawiam panią oficer, życzę sukcesów i pokoju do emerytury.

• maciej-rafi Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 20:57
      Fajną sobie pracę dziewczyna wybrała. I bardzo mądrze o tym wszystkim mówi.
    • czestochowa40 Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 30.05.06, 21:02
      Kazdy jest kowalem swojego zycia i tak krawiec kraje jak mu materialu staje. Te
      prawdy sa zawsze aktualne.Pani ppor. wybrala swoj material i wykuwa swoje zycie
      tak jak sie jej ulozylo. Czy dobrze czy zle kto to dzisiaj wie z cala
      pewnoscia. Jest nietypowym przykladem,kobiety oficera,choc popatrzmy na nasza
      historie czy nie mielismy kobiet oficerow?Byly sa do dzis,beda.Z roznych
      powodow wybieraja teraz ten zawod bo to jest zawod nie powolanie.Jesli wykonuja
      go sumiennie dlaczego taka krytyka ich decyzji? Sa lepsze od mezczyzn w wielu
      przypadkach ,sa tez gorsze napewno slabsze fizycznie,ale czy psychicznie?
      Czy jej zycie bedzie kiedys "normalne" dom dzieci maz? mysle ze tak,natury sie
      nie pokona,lecz dzis trzeba popatrzec na to jako na rodzacy sie nowy zawod,w
      ktorym napewno jest duzo miejsca dla kobiet,czy tylko "na pierwszej lini?"
      Decyzja zalezy od niej samej i jej przystosowania sie do warunkow. Gratuluje
      pani ppor. decyzji, byle tylko nie zatracila swojej kobiecosci.
    • korekta7 jak nie ksiadz to zolnierz.marzenia do spelnienia 30.05.06, 21:41
      podrzucam link do petycji moze umiescicie tez na stronie . Pozdrawiam!

http : // www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1465

ludzie wrazliwi sa nazaczeni strachem zanim maja szanse cos powiedziec . to
      takze ten kraj . to jeszcze jego realia

pusc ankiete dalej prosze
    • kmariooo Przede wszsytkim piekna kobieta,a po... 30.05.06, 22:02
      wypowiedziach mozna poznac silny charakter.
      Pozdrowienia dla pani podporucznik.
    • pam_pa_ram_pam Re: Ppor. Wioletta Fedorowska 04.06.06, 00:39
      Gratulacje z powodu znalezienia swojego miejsca w życiu. Nie każdemu się to
      udaje. Osobiście "za skarby świata" nie dałby się "obuć w kamasze". Swoboda
      myślenia i posiadanie opcji natychmiastwej zmiany pracowdawcy są dla mnie
      absolutnym priorytetem. Że o swobodzie doboru przyodziewku, fryzury itd itp nie
      wspomnę. A to zparzeczenie funkcjonowania każdej "służby mundourowej".

Widać są jednak ludzie, którym wojskowe życie odpowiada - a że znadzie się
      wśród nich czasami piękna dziewczyna - cóż, krzywa Gaussa...
    • kaskanea droga gazeto... 04.06.06, 04:13
      ...albo raczej droga autorko tego zenujacego artykulu. wspolczuje ze sie pod nim
      Pani podpisala. no chyba ze do Pani hobby nalezy przeklamywanie opinji publicznej.
      tak sie sklada ze sie orientuje w tych sprawach
      szkolenie oficera WP (wojska polskiego) wcale nie trwa [tak jak Pani napisala 13
      m-cy!!!] - moze4 trwac nawet 5 olat!!!
      kiedy p.szmajdzinski byl ministrem ON napewno nie bylo 3%kobiet w wojsku. teraz
      dopiero mamy niewiele ponad 1%!!!
      chcialabym zobaczyc tego idiotę, co w czasie szkolenia poligonowego mial czes,
      miejsce i ochote na gry komputerowe i bieganie po polu z laptopem! ... no chyba
      ze poligon zaliczal eksternistycznie...
      "Pod skarpetkami ma pomalowane na różowo paznokcie. Czego nie widać, to jest
      dozwolone.." i/lub zalosne... ale w ogole to co to ma do rzeczy?!
      "Mogłaby więc na przykład mieć na łopatce wytatuowanego smoka.." nie , nie
      moglaby miec, bo nie przeszlaby ("normalnie") komisji lekarskiej - uznaliby to
      za samookaleczenie.
      "W Świętoszowie są dwa czy trzy bary. Jednak nie do pomyślenia jest, żeby
      Wioletta poszła z kolegami na piwo. Nie ma zakazu, ale nie wypada. - Kobieta -
      mówi - bardziej się rzuca w oczy. Każdy ją zauważy. Przy alkoholu, wiadomo,
      człowiek inaczej się zachowuje. A następnego dnia znowu się spotykamy i ja muszę
      wydawać moim żołnierzom polecenia. A jak sobie człowiek pozwoli, jest trudno."
      Pytanie: koledzy tu to ludzie mniej-wiecej tego samego szczebla organizacyjnego,
      czy podlegli szeregowi?
      "Bo co, gdy jedno z oficerów wyślą w jedno miejsce, a drugie w inne?" ...jezeli
      sa malzenstwem maja mozliwosc pracowac w 1 garnizonie.
      "Zdaniem Wioletty bycie kobietą, zwłaszcza kobietą, która poważnie myśli o
      macierzyństwie, wyklucza możliwość robienia kariery w wojsku." kobiety - to jest
      nieprawda!!!
      Zeby nie bylo ze taki kompletnie negatywny post. znalazlam 1 pozytywne,
      prawdziwe, dobre zdanie w calym artykule: "- Wojsko jest dobre dla tych, którzy
      się w wojsku dobrze czują. Najgorsze to pójść, bo tatuś był oficerem. Człowiek
      się męczy i to się na pracy odbija." [...kompletnie niepasujace do reszty...]
      PS.przepraszam, ale jaki tytul ma ten artykul, bo wg mnie powienien miec: "ppor.
      Fedorowska - oficerem po 13 m-cznym przeszkoleniu" albo "kobiety! nie macie
      pomyslu na zycie, a macie magistra? przyjdzie na studium oficerskie do WSOWLąd!"
      Pozdrawiam
      • babazgaga Re: droga gazeto... 07.06.06, 16:18
        a ja dodam jeszcze jedno
        Dlaczego artykuł napisany jest tak, jakby studium w zeszłym roku skończyła jedna
        dziewczyna? O ile dobrze pamiętam, było ich przynajmniej 20.
        Aha, jak slusznie zauwazyla kaskanea, artykul wygląda jak reklamowy, ale jest
        poniewczasie, rekrutacja do studium sie zakonczyla juz, do końca maja trzeba
        było składać papiery
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka