asta6265 18.09.11, 12:50 W końcu mi zakwitł:) Długo, długo nic, same liście, a tu niespodzianka. Już nie jakiś dziwak jak na poprzednim drzewku:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziaos Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 18.09.11, 15:15 heh :) lubię jak sobie niektóre rośliny łażą tu i tam. U mnie kiedyś były dynie na gruszce. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 18.09.11, 16:04 ja też lubię jak mi łażą, chociaż dynie to najmniej... człowiek zanim się pokapuje, co taka wyprawia, to już zbiera połamane gałęzie;) Odpowiedz Link
andziaos Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 18.09.11, 17:20 To fakt, u mnie na szczęście gruszka dobrze "przyjęła na klatę" nowego lokatora. Odpowiedz Link
asta6265 Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 18.09.11, 18:49 Lilak też sobie świetnie radzi. Dobrze mu z tym wilcem:) Odpowiedz Link
bei Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 19.09.11, 19:39 :) Jak wielkei diodowe światełka:) Odpowiedz Link
andziaos Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 20.09.11, 00:27 oj, właśnie o Twoim niecodziennie kwitnącym bzie wczoraj pomyślałam, gdy natrafiłam na blog ze zdjęciami: przed rozwinięciem (taka spiralna rurka), kwitnący (no jakby od Ciebie zdjęcie ściągnięto - taki sam) i po zachodzie słońca - gdy zwija się w taką "figę" (jak pokazuje się komuś na palcach). Roślinka wdzięczna i fajnie, że tak znienacka ozdobiła bziaka:) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 20.09.11, 08:54 Najlepsze jest to, że do południa fajnie kwitnie na niebiesko, potem po południu przebarwia się kwiat na taki lekki fiolecik, zamyka się i ginie:) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 20.09.11, 08:56 Andziaos daj namiary na tę stronę to sobie zobaczę:) Odpowiedz Link
andziaos Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 20.09.11, 11:30 Poszłam szukać ale nie znalazłam - bo natknęłam się na nią w ramach nocnego markowania po necie - włóczyłam się po różnych fotoforumach, fotoblogach i blogach o remontach - i nie pamiętam gdzie to było :/ Ale w ramach włóczęgi natknęłam się na jeden blog - jeśli mogę (i szanowne właścicielstwo przymknie na to oko) - pozwolę sobie rzucić linkiem www.naszmateus.blogspot.com Uwielbiam takie historie :D Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 20.09.11, 12:06 > Uwielbiam takie historie :D Ja też:)I bardzo się rozmarzam czytając. Odpowiedz Link
yoma Re: Bez mi niecodziennie zakwitł:) 20.09.11, 13:34 Bardzo ładny bz, cóż za niespotykany kolor :) Donoszę, że właśnie siedzę w Bibliotece Narodowej, a przed nią kwitną stokrotki... Odpowiedz Link