Dodaj do ulubionych

Nie narzekam

05.04.13, 14:37
Narzekamy że zimo i zimno. Byłam dzisiaj w Dusznikach !!!! Tam to dopiero zima. Niby tylko
15 km a zupełnie inna strefa klimatyczna. U mnie przynajmniej chodniki czarne i suche a tam śniegu i lodu ful. Tylko nawiedzeni narciarze się cieszą bo ci normalni też mają dosyć.
W Zieleńcu sezon w pełni pewnie do maja będzie można jeździć na nartach.
Teraz się cieszę że nie mieszkam już w Dusznikach i nie narzekam.
Obserwuj wątek
    • newill6 Re: Nie narzekam 05.04.13, 17:53
      Zazdroszcze ,juz zapiminam jak snieg wyglada:))
      • yoma Re: Nie narzekam 05.04.13, 18:03
        Jakby kto nie pamiętał, to śnieg wygląda tak.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/fcmv1yLDmuwdnMfUFX.jpg
        • lellapolella Re: Nie narzekam 05.04.13, 18:30
          U mnie, chociaż bliżej mieszkam Newilla, Yoma, śnieg wygląda dokładnie tak samo, na termometrze też identycznie.
          Ja nie narzekam, rozmyślam i rozglądam się za mocnym sznurkiem:P
          • newill6 Re: Nie narzekam 05.04.13, 18:46
            Lella..nie gadaj że pomidory będziesz podwiązywała..
          • yoma Re: Nie narzekam 05.04.13, 18:57
            Testament już spisałaś?
            • se_nka0 Re: Nie narzekam 05.04.13, 18:59
              Śnieg mam za oknem. Był dziś uprzejmy sporo się stopić, ale ciągle jest.
              • newill6 Re: Nie narzekam 05.04.13, 19:14
                Lella...to dla Cię...i uśmiechnij się..
                www.youtube.com/watch?v=nUSOgGkBTOw&list=RD023KLbCakAgE0
          • leloop Re: Nie narzekam 05.04.13, 20:01
            > Ja nie narzekam, rozmyślam i rozglądam się za mocnym sznurkiem:P
            wstrzymaj się parę dni, po 20 będę w 3miescie ;)
            • yoma Re: Nie narzekam 05.04.13, 20:09
              Mówisz, że dla towarzystwa i Leloop da się powiesić?
              • yoma Re: Nie narzekam 05.04.13, 20:41
                Dla miłośników wieszania

allegro.pl/okryje-kazda-powieszchnie-zielony-dywan-kwiatow-i3078975196.html
                • lellapolella Re: Nie narzekam 05.04.13, 21:03
                  a, dobra... dam tej wiośnie jeszcze szansę... pierwsze róże mają przyjść piętnastego.
                  • dorkasz1 Re: Nie narzekam 06.04.13, 08:16
                    U mnie od rana pada śnieg.
                    • se_nka0 Re: Nie narzekam 06.04.13, 08:49
                      U mnie takie drobne nie-wiadomo-co. Szaro, buro i ponuro.
                      Lella - u Ciebie słońce dziś zapowiadali, nałap i dla nas.
                      • sigrid6 Re: Nie narzekam 06.04.13, 09:26
                        Południowy - zachód ...Zima trzyma się twardo. Znowu pada śnieg na zmianę z deszczem zimno paskudnie . Słońca ani na lekarstwo.
                        A kolega Newill już się za śniegiem stęsknił? Zaraz zapakuję jakiegoś tira i podeślę u nas tego towaru mamy po kokardę
                        • hesperia1 Re: Nie narzekam 06.04.13, 10:04
                          U nas już widać czerń asfaltu.Jednak doświadczenie mi mówi ze gdy tylko śnieg zniknie dosypie znowu.
                          • yoma Re: Nie narzekam 06.04.13, 11:20
                            Doświadczenie mi mówi, że śnieg zaczyna padać po tym, jak pojadę na Wieś. Ale nie mogę nie jeździć, kwiatki muszę podlewać!

W Roku w Ogrodzie gimnastykują się strasznie, z czego by program zrobić, dzisiaj był kucharz, żeby coś ugotował z ziołami :)
                            • lellapolella Re: Nie narzekam 06.04.13, 12:05
                              dzisia
                              > j był kucharz, żeby coś ugotował z ziołami :)

z tojadem?
                              Senka- słońce jest:))) Cieszę się, że jednak w chałupie sznurka nie uświadczy, przynajmniej dość mocnego;) Pomidory i papryki opalają się w foliaku, nawet przemyśliwałam, czy im okienka nie otworzyć. W ogóle jest śmiesznie: pół ogrodu leży pod piętnastocentymetrową warstwą śniegu a pół- zielone. Oczywiście, zielona ta połowa nad rzeką, gdzie nie mam nic do roboty.
                              • se_nka0 Re: Nie narzekam 06.04.13, 14:20
                                Od jutra i ta połowa nad rzeką spłynie. Po niedzieli nawet noce na plusie zapowiadają. Oby. Oby!
                                • sigrid6 Re: Nie narzekam 06.04.13, 16:15
                                  Wy nie możecie doczekać się wiosny!!! Taką jaką ja miałam zimę to najgorszemu wrogowi nie życzę. Kto z Was musiał wychodzić ze szczeniakiem o 6 rano na siku? Kto z Was musiał wychodzić ze szczeniakiem o 22 na siku. Kto musiał łazić w te i z powrotem przez godzinę aż mała zajarzy po co wyszła. Na dodatek ten co sobie pieska kupił ( nie ja) zachorował bardzo poważnie i całą zimę przeleżał. Jestem tą zimą wykończona zwłaszcza że nigdy zimy nie lubiłam. Uszy do góry wiosna przyjdzie na pewno i bardziej ją docenimy.
                                  .......Idę z psem :-(( brrrr....
                                  • dorka556 Re: Nie narzekam 06.04.13, 16:20
                                    Współczuję, wiem co to znaczy.
                                    Miałam 3 psy (po kolei). Nigdy więcej.
                                    • se_nka0 Re: Nie narzekam 06.04.13, 16:34
                                      Sigrid - choremu zdrowia dużo.
                                      Teraz już z górki będzie. Psiak nauczony, ciepło się zrobi to sam będzie się wyprowadzał. Swojego psa nie mam, ale dłuuugi czas miałam w domu psiaka moich dzieci. Wiem co to znaczy. Mieszkam na 4 piętrze tak dla formalności ;)
                                      • sigrid6 Re: Nie narzekam 06.04.13, 17:59
                                        A dziękować dziękować choremu znacznie lepiej. Sam wychodzi ze swoim psem rano o 6 i wieczorem o22. Teraz to pies już wie po co się wychodzi. A togo co użyłam tej zimy nikt mi nie odbierze. Ale dałam radę. Co ja nie dam rady ? Przynajmniej wiem że jak szefowi przyjdzie ochota na drugiego pieska to powiem stanowcze NIE !!!
                                        Byle do WIOSNY :-))))
                                        • dorkasz1 Re: Nie narzekam 06.04.13, 18:49
                                          A u mnie drugi piesek, to właśnie pomysł mojego M. Pierwsza sunia miała 6 lat, gdy zrobiła się smutna, zaczęła chorować na stawy, no i wzięliśmy drugą sunię, która miała trafić do schroniska. Jest to pies z najprawdziwszym ADHD, szałaput, rozrabiak, co to chwili nie wytrzyma w spokoju. Tak starszą rozruszała, że do dzisiaj (w tym roku skończy 13 lat) śladu nie ma po chorobach. Trudno mi sobie wyobrazić co będzie, gdy jedna z nich odejdzie, są jak przyczepione do jednego sznurka, gdzie jedna tam i druga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka