andrzej585858
26.08.12, 17:23
Zaczyna robić się wesoło- oto GW na gwałt odwraca się od Platformy, a przynajmniej próbuje pokazać jak bardzo jest zatroskana o los pastwa i po prostu próbuje uchronić PO przed popadnięciem w skrzywienie prawicowe.
Swoją drogą jest to bardzo ciekawe obserwować jak odradza się mentalnośc rodem z PZPR, przykryta tylko z lekka liberalną kołderką.
Ale co mnie najbardziej rozbawiło to jeden z głosów w dyskusji dotyczącej felietonu p.Agaty Bielik-Robson, w którym tłumaczy, dlaczego już nigdy więcej nie zagłosuje na Platformę Obywatelską
Pomijam tekst tego felietonu i groteskową momentami argumentację, Przytoczę za to jeden z głosów. :
"Droga Pani Robson!
Jeśli Wy, czyli tak zwani lewicowcy - lecz bardziej lewacy (dla mnie lewicowcem to jest Pan Bugaj, który upomina się o, używając staromodnego określenia, klasę robotniczą, a nie Pani czy np. Pan Cezary Michalski, których głównymi prolemami są homomałżeństwa interesujące bardziej Was niż rzekomo zainteresowanych) - wybierzecie sobie większość to możecie sobie przegłosować co chcecie np. to, że koło jest kwadratem. Z tym kwadratem to nie przypadkowe porównanie biorąc pod uwagę kosmiczny pomysł wprowadzenia bocznymi drzwiami do polskiego porządku prawnego "kulturowej definicj płci"...
Póki co jesteście i długo będziecie (być może zawsze) w marginalnej mniejszości, co bardzo cieszy. Co do lokalu KP to Pani zarzut jest całkowicie bezpodstawny. Pani Hanna zapewne nie przepadała za tym lokalem ale nie miała zamiaru nikogo wyrzucać. Dawny właściciel kamienicy po prostu spadł Jej z nieba:-). Dla mnie istnienie jawnie lewackiego lokalu w centrum Warszawy było przegięciem, którego kulminacyjnym momentem była wizyta "antyfaszystów" (w rzeczywistości agresywnej lewackiej hołoty z Niemiec) w dniu 11 listopada. Dlatego cieszę się jak tysiące Warszawiaków, że NWS już nie ma;-)"
Świetna odpowiedź, szkoda że rzeczowa argumentacja z takim trudme toruje drogę do ludzi owładniętą lewackim schorzeniem.
Więcej... wyborcza.pl/1,75478,12365246,Sad_nad_PO___Dalbym_sie_porabac_za_PO__Dzis_nie_oddam.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#ixzz24fLur1s7