minolt 20.05.04, 19:08 Jestem zupełnym laikiem w tych sprawach, ale ciekawi mnie, gdzie można kupić leki homeopatyczne? W aptece? Proszę, oświećcie mnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek.toms Re: gdzie leki homeopatyczne? 20.05.04, 21:56 Oczywiście większość leków homeopatycznych kupujemy w aptece :) Niektóre rzadkie specyfiki zamawia się w laboratoriach. Odpowiedz Link
minolt Re: gdzie leki homeopatyczne? 21.05.04, 12:11 To jednak trochę się orientuję... :)Dzięki! Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: gdzie leki homeopatyczne? 21.05.04, 12:22 W aptekach bez problemu można kupić wiele podstawowych leków w niższych potencjach (do 30), to rzadsze, albo nieco wyższe potencje, apteki sprowadzają na zamówienie, co zazwyczaj trwa kilka godzin:) Kompleksy są niemal wszędzie, ale na raie głównie DAGOMED i BOIRON, pozostałe firmy wprowadziły się do Polski stosunkowo niedawno i ich produkty nie wszędzie są dostępne od ręki, ale, jak napisałam wyżej, apteki mogą je zamówić i za kilka gdozin lek ląduje w Twojej kieszeni (a pieniądze z niej wyjęte w kasie apteki:)) ) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
flipi85 Re: gdzie leki homeopatyczne? 22.05.04, 22:15 Odnośnie leków to czy ktos orjętuje sie ile one mogą kosztować naprzykład: Cicuta virosa 200CH. Z góry dzięki Odpowiedz Link
justy1 Re: gdzie leki homeopatyczne? 24.05.04, 17:09 w aptekach. sa też apteki robiace leki homeopatyczne. Odpowiedz Link
mileo1 Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 08:06 a propos`s dwusetek, avinn doradził sepie 200CH i conium 3CH, czy jest szansa, żebym kupiła to bez recepty, najchętniej Łódź lub okolice, ale niekoniecznie. Mileo. Odpowiedz Link
beba2 Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 08:09 To napewno bez recepty, tak jak większość pojedynczych leków. Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 09:43 A, recepta niepotrzebna. Ceny - jakieś 6 za trzydziechę, a powyżej setki to moze z 8-9 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 09:42 Mileo, apteką iście homeopatyczną jest calendula na wólczańskiej - przynajmniej mam nadzieję, że to wólczańska, bo może być i gdańska:) w okolicach zielonej. Nie wiem, gdzie Ci blisko, ja zawsze zaopatrywałam się tam, natomiast jest jeszcze kilka aptek, które o sobie mówią per homeopatyczne, ale tu bym Cie musiała odesłać do panoramy firm. Ale myślę, że do której apteki nie pójdziesz, obsługa zaproponuje Ci zamównienie tego leku i po kilku godzinach będziesz go maiała, a z sepią to nie sądzę, żeby był jakiś wielki problem 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
mileo1 Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 10:00 dzięki serdeczne za tak szybki odzew. Dzwoniłam już do wspomnianej apteki (wólczanska). Z sepią nie ma problemu, natomiast conium 3CH nie posiadają, w ogóle poinformowano mnie, że nie ma "trójek" na polskim rynku :( Odpowiedz Link
mileo1 Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 10:14 niestety ze sprowadzeniem tegoż na zamówienie też nici :((( (również wólczańska) Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 10:21 Spokojnie możesz wiąć 5CH, trójek w Polsce faktycznie nie ma, ale 5 też są w sumie od niedawna:). Awinn od nas wybył hektar czasu temu, a w tej jego Ostralii nie takie rzeczy da się kupić. Są apteki, które robią to na zamowienie, ale szkoda zachodu, bo 5 się sprawdzi na pewno 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
mileo1 Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 11:17 dzięki Martini, rzeczywiście szkoda zachodu z tym zamawianiem, tym bardziej, że "pani w słuchawce" nie była skłonna do współpracy ;) Odpowiedz Link
awinn Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 11:39 Mileo wez 5tke, 3CH lepiej dziala ale sprobuj 5CH. Odpowiedz Link
mileo1 Re: gdzie leki homeopatyczne w Łodzi? 07.06.04, 12:50 awinn, ale miła niespodzianka :) dziękuję wszystkim za pomoc. Mileo Odpowiedz Link