witekjs 17.11.05, 11:17 Czapeczka frygijska... Czerwona, filuternie przekrzywiona frygijka, W której biegała groźna, jakobińska Maryśka, Przywodziła do głowy, którą zdobił tupecik Niewesołe myśli, jak teraz moherowy berecik. Witek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: Czapeczka frygijska... 17.11.05, 22:35 To nie byla Maryska a jedna Marianna zreszta calkiem rajcowna byla z niej panna z cycuszkiem na wierzchu lud do boju wiodla dla takiej mohairy to materia zbyt podla Odpowiedz Link
kamfora Re: Czapeczka frygijska... 18.11.05, 19:33 Aby myślenie poweselało żyć w dużo lepszych by należało warunkach. Lecz...czy ich lista jest dla nas taka oczywista? Odpowiedz Link
witekjs Re: Czapeczka frygijska... 19.11.05, 15:34 Niejednemu zrzednie minka Gdy już wszędze rządzić będzie Słynna radiowa rodzinka Witek Odpowiedz Link
ardjuna Re: Czapeczka frygijska... 21.11.05, 13:21 witekjs napisał: Przepraszam bardzo, że ni do wiersza, ni to taktu, ale mi się 'frygijska' tylko z Rygą kojarzy, czyli z rzyganiem. W tym wypadku - do czapki. Odpowiedz Link
lynx.rufus Re: Czapeczka frygijska... 21.11.05, 14:16 by robic przewroty to trzeba na stopy nalozyc swe glany i uciec od mamy. z moheru berety - na szczescie? niestety? pasuja do walki jak seks do westalki. lr Odpowiedz Link
witekjs W Poznaniu... 22.11.05, 21:38 W Poznaniu pan kokietował wszechmołojca Prędko jednak tej słabości pożałował Bowiem z namaszczenia Dyrektora Ojca Policjant z lekka tyłek mu spałował Witek Odpowiedz Link
witekjs Re: W Poznaniu... 26.11.05, 22:01 Wkrótce już się rozlezie zaraza straszna Po Poznaniu Warszawie wielu miastach innych Nie upilnowała jej jednak radiowa rodzina Trzeba szybko odnaleź wszystkich temu winnych Witek Odpowiedz Link
witekjs Re: Czapeczka frygijska... 28.11.05, 12:03 W pięknych czasach demokracji ludowej KC z malutkiego przemawiało kołchoźnika Teraz jednak jest lepiej w konwencji nowej Gaworzy się z narodem z radia O.Rydzyka Witek Odpowiedz Link
lynx.rufus Re: Czapeczka frygijska... 28.11.05, 12:23 oj nie lubicie wy radia, nie lubicie, codziennie z lozka wstajac o swicie myslicie i rymy wiazecie o komitecie albo o babci, ktora w berecie sama na swiecie by byla gdyby nie radio maryja lr Odpowiedz Link
witekjs Re: Czapeczka frygijska... 28.11.05, 17:37 Nie babcia w berecie lęka mnie samotna Lecz to że w swym smutnym gniewie innej podobna Tej co zza generalissimusa portretu twarz sroga Wszędzie wietrzy narodu śmiertelnego wroga Witek Odpowiedz Link
lynx.rufus Re: Czapeczka frygijska... 29.11.05, 01:26 malo mnie obchodza polityczne spory spokojnie bez nich spedzam wieczory widok bereta albo kapelusza zazwyczaj wcale lub malo mnie rusza. widze jednakze pewna analogie dwoch prezydentow wybrano podobnie: raz zydzi, raz babcie smialy zaglosowac potem pistoletem trza bylo korygowac.... lr Odpowiedz Link
witekjs Re: Czapeczka frygijska... 29.11.05, 21:24 Kiedyś jako młodzieniec przeżywałem ogromnie Gdy dla prostaka wybranka zapomniała o mnie Usłyszałem wkrótce od pięknej białogłowy Że nie dyplomy liczą się u wejścia do alkowy Witek Odpowiedz Link
witekjs Re: Czapeczka frygijska... 29.11.05, 22:00 Choć nie nazbyt wesołe rymowanki moje Widać chyba że to nie są polityczne rozboje Próbuję tylko z Wami smutki opozycji rozładować W której od tak bardzo dawna przyszło mi koczować Witek Odpowiedz Link
lynx.rufus Re: Czapeczka frygijska... 01.12.05, 10:15 Jesli nie chcesz byc w opozycji to daz do zmiany pozycji! Jesli zas nie wystarcza czyny Zastosuj sposob inny I twierdz ze to nie ty rzadowi oponujesz - lecz on tobie Odpowiedz Link
witekjs Re: Czapeczka frygijska... 15.12.05, 12:49 Jak to miło że mamy marszałka Jędrusia Męska siła dowcip rustykalna prostota Każdy entelygent przy Nim jak trusia Nie groźna jest nawet cudzoziemska kokota Witek Odpowiedz Link
witekjs Re: Czapeczka frygijska... 24.03.06, 20:51 TV "Briefing"... "Proszę Panią", kiedyś zgrabne "w tym temacie", Po namiestnikowskich salonach brylowało. Gdy Gałczyński bawił "skumbrią w tomacie", "Na dzień dzisiejszy" z Plenum KC, się rozlało. Teraz "W tym zakresie", Nasze "filipinki" poznacie. Odpowiedz Link