Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      odchudzanie

odchudzanie

(10 wyników)
    • Witam, członkiem naszej rodziny jest – „jamnikopodobny’ piesek– wielki łasuch i obżartuch. Nie dostaje smakołyków (albo ukrywa się to przede mną) ale za to do michy ciągle mu ktoś dosypuje. Konsekwencje – Borek staje się powoli baryłką na czterech łapkach. Ostatnio podczas rozmowy z koleżanką, która mieszka w Wielkiej Brytanii, dowiedziałam się, że hitem jest tam lekarstwo dla psów produkowane przez firmę Jansen z Belgii, które dodaje się do jedzenia psu i...
    • Od wtorku zamieszkała z nami nowa lokatorka - 5-miesięczna kotka "po przejściach". Miała koci katar, zaleczony, ale po stresie przeprowadzki powrócił. Kotka ostatni miesiąc spędziła w klatce w klinice. Jest trochę upasiona -- nie miała nic do roboty, tylko jeść. A je chętnie i dużo (choć tylko suchą karmę). Kiedy zacząć ją odchudzać (po wyleczeniu kataru? od razu teraz?) I jak to zrobić? Podawać mniejsze ilości karmy, niż zalecane, kupić specjalną karmę odchudzającą, czy popędzać d...
    • Kilka miesięcy temu byłam z kotem u weterynarza - pani doktor na jego widok złapała się za głowę i kazała go odchudzać (przy pomocy karmy Restricted Calorie Formula - Eukanuby). Było ciężko, ale wszyscy się przyzwyczailiśmy (:)))). Tyle tylko, ze kot wcale nie chudnie, skóra pod brzuchem mu wisi (no właśnie - skóra czy zwały tłuszczu????). Waży około 5,5 kg, ma półtora roku, jest dość aktywny. W porównaniu z niektórymi zaprzyjaźnionymi kotami nie wygląda na zapasionego olbrzyma, a...
    • POradzcie bo juz opadan z sił.Mam kundelka prawie 10 latek,waży 45 kilo,ostatnio ma problem ze stawami,utyka na łapkę i nie wiem jak mu pomóc.Wuzyty u weterynarzy nic nie dają,tylko jak nie zastrzyk to witaminy,suplementy.Może znacie jakis dobry środek na stawy?Trudno mi patrzec jak mój przyjaciel cierpi z bólu...ostatnio na spacerku nawet nie chciał iśc,stanąl w miejscu z podkulona łapka.Musiałam zawołac sasiada ,aby pomógł mi Go przeniesć pod dom.Mój siwy pyszczek zestarzał sie już......
    • Pojechałam dzisiaj z kotką do weta, aby na szczepienia ochronne koci katar itp. Wet gdy ją zobaczył powiedział ,że wygląda jak taboret , mała głowa a tył duży bez wcięcia ( według Niego ). Trochę mnie to za bolało, bo jada normalnie( karma light- Royal'a) , biega dużo , bo jest kotką wychodzącą . Kazał przejść na karmę odchudzającą i jeśli nie schudnie to może mieć niedoczynność tarczycy. Dla mojego wewnętrznego spokoju chciałabym spytać czy rzeczywiście jest coś nie tak? Moja kotka ma ...
    • Witam, Od dłuższego czasu moja sunia ma bardzo suche futro, wręcz szorstkie i bardzo nieprzyjemne w dotyku. Lekarz polecił nam "Roboran H". Nie ukrywam, dość skuteczny, ale tylko wtedy kiedy dostaje go regularnie. Boję się, że brakuje jej jakiś witamin czy innych składników odżywczych. Kuleczka jest mieszańcem o wilczych rysach, ma 3,5 roku i waży ok 24 kg. Karmimy ją suchą karmą Purina - Dog Chow, obecnie light, bo musi trochę zrzucić, ale zazwyczaj normalną, z jagnięciną. Ponadto ...
    • albo przynajmniej niedopuścić żeby jeszcze bardziej przytyła? Ile razy w ciągu dnia kotka powinna otrzymywać jedzenie (słyszałam że kota nie można głodzić)? Moje kotki karmię przede wszystkim suchą karmą (Royal) Sprawa nie jest prosta, ponieważ odchudzić muszę tylko 1 kotkę (jako jedyna jest wysterylizowana) a w sumie mam 3, w tym 1 przeraźliwie chudą. Wysterylizowana kotka zjada swoją porcję natychmiast po czym zabiera się za resztę. Jedzenie muszę chować, a do domu wracam pożno...
    • Mam 10-letnią kociczkę. Jest ona, jakby to powiedzieć, bardzo gruba... Wiem, że to moja wina, ale chciałabym jej pomóc. Widzę, że ledwo już wskakuje na balkon z dworu, że bardzo rzadko wychodzi z domu, cały czas prawie siedzi w moim pokoju, hehe jednak czasami jak jej szajba odbije, to tylko słychac na korytarzu, jak dywanem szura, bo się z nim bawi ;) Próbowałam kupować jej puszki, których ona nie lubi-typu te ze złotówką, albo jakieś "firmowe" Lider Price-takie zwykłe pasztety, z...
    • Oczywiście, że to moja wina, że on jest za grudby, ale ponieważ jest i coraz starszy muszę znaleźć jakiś skuteczny sposób na to, aby go nieco odchudzić. Ze swojej strony deklaruję, że zmądrzeję conieco i nie będę go aż tak karmić, ale czy to wystarczy? Pozdrawiam serdecznie Katula
    • Witam. Czy pieskowi mozna podawac l-karnityne dodatkowo [oprocz tej w karmie].Jaka dawka byłaby bezpieczna dla sznaucerka miniaturowego? Ma byc to wspomagające odchudzanie.Z gory dziękuje! Elzbieta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się