Forum eDziecko eRodzice Oszczędzamy
ZMIEŃ
      odchudzanie

odchudzanie

(14 wyniki)
    • Jak odchudzają się osoby oszczędne ??? Chodzicie do dietetyków ? Uprawiacie spoty darmowe np.Bieganie pod blokiem czy jednak siłownie /fitness? Zastanawiam się czy jak zacznę się odchudzać to wydam więcej czy mniej pieniędzy ?bo niby zjem mniej ale chyba droższe jedzenie
    • czy da sie przezyc za 800zl w czasie miesiaca i jeszcze sie zdrowo odchudzic? zawsze finansami zajmuje sie maz,a teraz wyjechal do pracy i jestem przez kilka miesiecy sama i musze sobie poradzic,a jeszcze dodatkowo mnie wkurzyl,ze przy mnie nic sie nie da zaoszczedzic.
    • Ostatnio bardziej chce mi się jeść a mniej ruszać. Tak czy inaczej ostatnio zaczęłam się rozglądać za jakąś mało kłopotliwą dietą do zastosowania. Poczytałam, poszperałam w sieci i zamiast pomysłu naszła mnie refleksja, że odchudzanie ma bardzo wiele wspólnego z oszczędzaniem. Dziwne? Tylko na pozór, bo: - w obu przypadkach ważne jest aby zachować równowagę; - zarówno w przypadku diety jak i pieniędzy działa jedna zasada - chcesz osiągnąć cel musisz albo ograniczyć wydatki (kalo...
    • No i stało się. Po przejrzeniu szafy stwierdzam, ze się nie dopinam w prawie żadną letnią kiecę, a te które dopinam albo nie nadają się do pracy, albo sprawiają, że wyglądam jak w ciąży. Odchudzanie już więc nie fanaberia, ale konieczność. Tylko jak to zrobić żeby nie zbankrutować? Nie mam za dużej praktyki, nie chcę też eksperyemntować z wymyslnymi dietami czy głodówkami, ale myslę, że racjonalna dieta (dużo warzyw, razowe pieczywo, chude ryby i mięso) jest droższa niż dieta oszczędnych. ...
    • Oszczędność a odchudzanie nie idą w parze ,jak je pogodzić ??.Z doświadczenia wiem że stosując dietę (tylko ja reszta rodziny normalnie 2+2)sporo kasy wydaje się na zdrową żywność ( waza ,jogurty naturalne ,warzywa w dużych ilościach ,mięsko tylko chudziutkie,rybki itd...).Co zrobić aby odchudzanie nie odchudzało naszego portfela?? doradźcie.
    • Czyli pomysły, jak tanio schudnąć :-) Pierwsze co się narzuca, to nie kupowac słodyczy (och, jaka oszczędność!). Drugie - głodówka (oszczędność do kwadratu). Ale tak poza tym? Może jakieś przepisy na dania smaczne, tanie i odchudzające? A może przepisy na spędzanie wolnego czasu, tańsze od płatnych zajęć fitness, aerobików i siłowni? Mój typ: rower! Myślę o tym, aby jeździć nim do pracy. Przy okazji zaoszczędzę na paliwie / biletach :-)
    • Znalazłam zarchiwizowany watek, ale moze ktos ma nowe pomysly? Definitywnie musze przejsc na diete i do zrzucenia mam sporo. Do tego brak czasu na aktywnosc fizyczna typu fitness, basen itd. i brak gotowki na dietowanie czy to Montignac czy Dukan -znam te diety i generalnie do tanich nie naleza -no chybaze je sie wkólko to samo a niestety mnie to demotywuje strasznie w dietowaniu. No wiec jak się odchudzać przy skromnym budżecie?
    • przed świętami temat moze was nie zainteresować , ale po świętach - mysle ,ze i owszem :-) PIszcie o swoich patentach na schudnięcie oraz na utrzymanie szczupłej sylwetki . Jako punkt pierwszy wpisuje - zwykła woda ( moze byc mineralna )z plasterkiem cytryny w ilosciach 7-8 szklanek /na dzień .Oczyszcza organizm i wypełnia zołądek .
    • Na początku chciałabym powiedzieć dzień dobry i dziękuję. Podczytuję to forum i próbuję zapisywać wydatki już ponad rok. Po raz pierwszy zdecydowałam się napisać, aby znaleźć większą mobilizację i posłuchać ewentualnych rad. Od 15 listopada ponownie zaczynam zapisywać wydatki (tym razem w pełni skutecznie), rozsądnie gospodarować budżetem i odchudzać się ;) Nie mam do dyspozycji zbyt dużego budżetu, niestety. Dochody stałe: 720 zł – stypendium socjalne i naukowe Inne doc...
    • Przez większą część życia się odchudzam, przez większą część również oszczędzam stąd moje spore doświadczenie w tej materii. Chcę się zatem podzielić z Wami kilkoma, stosowanymi przeze mnie, sposobami na "tanie odchudzanie". Oto one: - muesli domowej roboty zamiast gotowego: zwykłe płatki owsiane, pokrojone suszone śliwki (w tym roku ze względu na urodzaj sama ususzyłam, ale gotowe również można niedrogo kupić), orzechy, w werscji lux suszone morele (ale nie zawsze); - zupy: rob...
    • Może ktoś z was zna? Tylko nie piszcie że MŻ cyli mniej żreć bo to wiem. Chodzi mi o normalną dietę np nie łączenia. Kurcze cena warzyw powala mnie z nóg. Do tego zdrowy ryż, jogurty naturalne, serki, twaróg itp. Wszystko co jest zdrowsze i dietetyczne duzo kosztuje. A obok mojej diety muszę osobno gotwac jedzenie dla dzieci. Ma ktoś sprawdzone pomysły na tanie odchudzanie?-- Mikuś Kamilka Dominik
    • No i co? No i chciałby się człowiek od nowego roku poodchudzać (takie postanowionko), jakąś fajną dietę zastosować, a tu sznowny małżonek wziął pożyczkę, od stycznia zaczynamy spłacać raty i trzeba będzie znowu zacisnąć pasa. Zaoszczędzić praktycznie mogę głównie na jedzeniu, na kosmetyki wydaję mało, na ciuchy prawie wcale, dzieci nie mamy, opłaty domowe... no, moze tutaj trochę. A tymczasem produkty najtańsze są z reguły tymi tuczącymi. Jedyne co mi pozostaje, to dieta kabaretu ...
    • Bradzo proszę o pomoc w znalezieniu tanich środków wspomagających odchudzanie. Wszelkie chromy, koktajle, plastry, diety w kapsułkach są niezwykle drogie. Świetnie wiem, ze należy jeść mało, ale mam skłonności do tycia, a skromne środki jakie mogę przeznaczyć na "przeżycie" - wbrew pozorom- na pewno nie pomagają trzymać linii (oprócz tego jestem obżartuchem, który potrafi "zrobić coś z niczego", umiem i lubię piec i gotować). Siemię lniane - bardzo nie lubię, otręby owszem, ale po ...
    • czy warto kupić wagę łazienkową elektroniczną z pomiarem tłuszczu i wody ??? Niby się cały czas odchudzam, a od maja planuję intensywne odchudzanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się