Forum Towarzyskie S@lon Odrzuconych [O!]
ZMIEŃ
      odchudzanie

odchudzanie

(26 wyników)
    • Badania pokazują, że niedobór witaminy D zakłóca działanie hormonu zwanego leptyną, który informuje mózg, że nasz żołądek jest już pełny. www.polskatimes.pl/rozmaitosci/zdrowie/21284,opalanie- odchudza,id,t.html
    • Wokół odchudzania narosło wiele mitów. Najwyższa pora rozprawić się z najpopularniejszymi z nich. Light zawsze znaczy "chudo" Fałsz. Napis "light" na opakowaniu nie zawsze oznacza niską zawartość tłuszczu w produkcie. Produkt może mieć tylko trochę mniej kalorii od wersji podstawowej. Często w produktach light tłuszcz jest zastępowany równie kalorycznymi składnikami. kobieta.interia.pl/uroda/diety/news/fakty-i-mity-o-odchudzania,1053664 Cos na czasie:-)
    • Coraz więcej ludzi cierpi na zaburzenia odżywiania. Bulimia i anoreksja na trwale wpisały się w rejestr współczesnych problemów zdrowotnych i należą do najbardziej uciążliwych, gdyż związane są z jedną z wielkich przyjemności życia: jedzenie. Prócz wywierania niszczycielskiego wpływu na zdrowie fizyczne, wpływają negatywnie na psychikę. Zaburzenia jedzenia są najbardziej śmiercionośne spośród wszystkich chorób psychicznych: zabijają do 20 proc. dotkniętych nimi, są też główną przyczy...
    • jak radzicie sobie w trakcie diety odchudzającej (która będzie pewnie trwała całe życie) z przemianą pełnej życia, sympatycznej osoby w ospałego babiszona, mającego wszystkim za złe?
    • Jesień nie sprzyja odchudzaniu i aktywności fizycznej na świeżym powietrzu. Zmienna temperatura, opady deszczu, obawa przed infekcjami, szybko zapadający zmrok powodują, że nie bardzo chce się nam wychodzić z domu, a tym bardziej spacerować na powietrzu. Nadzieją na zachowanie ładnej, smukłej linii jest oczywiście dieta. Niezależnie od tego, jaką formę odchudzania wybierzemy, możemy stosować spożywcze „umilacze". Jednym z nich może być pyszny zielony koktajl z kefiru Robico. Sk...
    • Statystyczny polski mężczyzna po 8 godzinach pracy, do której dojeżdża i z której wraca samochodem, zasiada na kanapie z pilotem w jednej i piwem w drugiej ręce. Ewentualnie sadowi się za stołem i czeka na obiad, który przygotuje mu żona. Coraz częściej spędza wolny czas przy komputerze. Praca, stres, życie w pośpiechu i chęć wyrwania chwili dla siebie, na własne przyjemności - jak tu znaleźć czas na myślenie o diecie? odwazsie.gazeta.pl/odwagi/1,97221,8154142,Odchudzanie_po_mesku.html...
    • wlasnie podjalem decyzje o rozpoczeciu odchudzania. skonczylem z odkladaniem tego problemu na pozniej pobniewaz opoznianie do niczego nie doprowadzi, a jedynie pogorszy moj stan. niestety wczoraj niedoczekalem sie szafki na basenie na potockiej! trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki!
    • Ja nie wierze we wszelkie cudowne diety (w poniedzialek to, we wtorek tamto, a w sumie 7 kg w 7 dni): one czasami nawet jak poskutkuja to wystepuje po nich potworny efekt jo-jo (szybki powrot do poprzedniej wagi). Jakie macie doswiadczenia z odchudzaniem? Ja w zyciu mialam jeden sukces: 11 kg i to zrzucone trwale, ale to trwalo 3 miesiace (dieta zlozona glownie z warzyw i chudego miesa lub ryb, b. malo weglowodanow).
    • Właściwości zielonej herbaty są znane i cenione na całym świecie. Jak powiedział doktor Lindberg „Jesteś tym, co pijesz”. Dlatego codzienną dietę warto wzbogacić o picie zielonej herbaty. Dzięki niej polepszy się nasze zdrowie i samopoczucie, a odchudzanie przyniesie lepsze efekty! www.w-spodnicy.pl/Tekst/Zdrowie/527414,1,Zielona-herbata---wlasciwosci--picie-zielonej-herbaty--zielona-herbata.html
    • Ludzie, którzy regularnie ćwiczą lub uprawiają sport, tłumaczą swoje zamiłowanie do aktywności fizycznej na wiele sposobów. Mówią, że ćwiczenia poprawiają im zdrowie, nastrój, siłę oraz wytrzymałość. Jednak dla wielu - czy się do tego przyznają, czy nie - główną motywacją jest, tak naprawdę, chęć schudnięcia albo utrzymania wagi. Okazuje się jednak, że ocena skuteczności uprawianego sportu może być nie lada wyzwaniem. Słyszeliście może, że ćwiczenia nie sprawdzają się zbytnio w z...
    • co jakiś czas piszemy, że właśnie się odchudzamy, odchudzaliśmy lub odchudzić się powinniśmy...albo ile chcemy przytyć :) ja też tak piszę i też odchudzić się powinnam i chcę.... nie będę pisać, że trudno mi się już wcisnąć w s@lonowy fotel, a na kanapie zabieram równie sporo miejsca... powoli kończę podpierać futrynę s@lonowej kuchni i kończę z podjadaniem... do klubów 'na mieście' zapisywać się nie będę, bo nie mam czasu na klubowanie, ale jakby w S@lonie powstała taka Grupa...
    • www.pudelek.pl/artykul/13498/wychudzona_i_zapomniana/ A to była taka ładna dziewczyna.
    • Słuchałam wczoraj(?) ciekawej audycji w tok-fm o psychologicznych aspektach odchudzania. Podobno objadanie się może wynikać z tłumienia negatywnych emocji. Złudne przekonania, przeszkadzające w schudnięciu to: "dieta-wyjątkowy okres w moim życiu", kojarzenie wypoczynku i relaksu z jedzeniem.
    • Ja taka mam. Kupilam dzis w Kapp Ahl kozuszek. Oczywiscie o rozmiar za maly. To znaczy spokojnie w niego weszlam. ale jakby byl luzniejszy, to byloby super. Tak wiec odchudzanko, herbatka, zero pieczywa, kluseczek, placuszkow. Raz juz /za cala pensje/ nabylam spodnice. W zasadzie ledwie sie dopinalam. Po miesiacu odchudzania / pieniedzy mi zostalo tylko tyle co na dzem i chleb/spodnica byla w sam raz. A wiec i teraz glodowka :(((
    • Ciasteczko? Dziękuję, jestem na diecie. Jeszcze kawałeczek? Nie mogę, muszę zgubić kilka kilo. Odchudzanie to temat numer jeden towarzyskich spotkań. Gadamy o tym w pracy, w domu, ze znajomymi. Jemy, bo lubimy, bo tyle dobrych rzeczy, że aż trudno się opanować, a potem czujemy się za grubi. Czy ogarnęła nas obsesja odchudzania? partnerstwo.onet.pl/1494955,3505,,najedz_sie_i_schudnij,artykul.html
    • nie zmieściłam się w płaszczyk miałam zadyszkę biegnąc do autobusu w związku z tym postanowiłam codziennie ćwiczyć godzinę (docelowo) czy ktoś odchudza się ze mną (wirtualnie)?
    • Do odchudzania motywują nas cztery główne czynniki: * poprawa stanu zdrowia, * zwiększenie atrakcyjności, * zwiększenie pewności siebie, * dopasowanie się do norm społecznych. Żaden z nich nie jest jednak tak naprawdę wart restrykcyjnych diet. diety.odwazsie.pl//artykul480_Terror_szczuplosci.html&cookie=1? utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=EA&utm_campaign=a_od wazsie0110
    • Na okładce styczniowego magazynu 'O' (jak Oprah, na okładce co miesiąc ta sama twarz) dwie Winfrey - chuda z 2005 roku i gruba z 2009 - obwiązane tytułem 'Jak mogłam do tego znowu dopuścić' zapowiadają kolejną batalię gwiazdy. Nawiązując do ostatnich wyborów, Oprah pisze w numerze: 'To rok nadziei. Moim celem jest być znowu zdrową i mocną'. kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,6343380,Efekt_Oprah.html a moze najwyzsza pora zaakceptowac fakt,ze jest sie 'szczuplym inaczej':-)) pr...
    • Siostra oświadczyła mi,że mam jej zrobić budyń,bo jest głodna. Na odpowiedź,że to trochę potrwa, bo rozmawiam na GG i aby w tym czasie zrobiła sobie kanapki odrzekła,że kanapek nie zje, bo od chleba się tyje ("no tak...połączenie białka i węglowodanów pwoduje tycie...!"), a budyń chociaż zdrowy jest... Czy oby dzisiejsze kobiety ze "zdrowym odżywianiem" nie przesadzają?
    • Czołem:) Częśc z Salonowiczów posiada jakies zwierzaki. I częśc z owych zwierzaków cierpi na powszechną także wsród ludzi dolegliwośc, na nadwage. I zobaczcie, co wymyslili w Wielkiej Brytanii: "Niecodzienne zawody postanowiono zorganizować w Wielkiej Brytanii: osiem szczególnie tłustych domowych zwierzaków - siedem psów i kot - przez 100 dni będzie się profesjonalnie odchudzać. Wyłoniony zostanie w ten sposób champion odchudzania; przewidziano też nagrodę dla właściciela....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się