odchudzanie

(77 wyników)
  • Zaczełam sie odchudzać w lutym, wazyłam wtedy 69kg przy wzroście 1,69m. BMI miałam w górnej granicy normy (tzn. 24, a norma jest DO 25...) Na poczatku nie jadłam słodyczy, straciłam w ten sposób 2-3 kg, juz dokładnie nie pamiętam, potem przeszłam na diete 1000kcal, w końcu zaczełam jesc PONIZEJ 1000kcal, co miało opłakane skutki. Fakt faktem, schudłam 11kg (teraz wazę 58kg i mam BMI 20), wyglądam OK, ale jestem bardzo osłabiona - dziś byłam z mama na zakupach i zemdlałam w sklepie... Do...
  • w wieku 15-19 lat chorowalam na anoreksje, przeszlam dosc dlugie leczenie (psychoterapia i leki przeciwdepresyjne). teraz mam 24 lata i anoreksja jest dla mnie tylko ponurym wspomnieniem, nie mialam nawrotow choroby. od czasu, gdy wyzdrowialam nie odchudzalam sie ani razu, bo nie mialam takiej potrzeby. teraz chcialabym zrzucic kilka kilo (doslownie tylko kilka), uslyszalam jednak ze dla bylych anorektyczek jest to zawsze niebezpieczne i grozi nawrotem choroby. czy to prawda? slys...
  • mam pytanie: czy wiedząc to, co wiecie teraz o anoreksji czy bulimii, mimo to zdecydowały byście się na odchudzanie?
  • Witam! Mam 22 lata i zawsze, odkąd pamiętam, odchudzam się. Przed trzema laty wpadłam w bulimię, od kilku miesięcy napady pojawiają się prawie codziennie. Na przemian z epizodami bulimicznymi występują głodówki, nie trwają one długo, od dnia do 2 dni... Wczoraj zaczęłam brać Meridię. Myślałam, że tabletki pomogą mi nie jeść, czyli uwolnić się od wymiotowania. Myliłam się... nie czuję głodu w ogóle, a mimo to jem... typowa bulimia, nie ma co się dziwić... Odczuwam głód psychiczny i jem,...
  • ehh.. nie wiem po co to pisze.. chyba naprawde musi byc ze mna zle ze radze sie obcych dziewczat i kobiet..ale hh co mi pzoostaje.. odchudzam sie od dwóch lat.. moje zycie to ciagla walka z kg.. czytam "super linie", cwicze, kupuje przeczyszczajace srodki, wyrzucam czasem jedzenie gdy nikt nie widzi, oklamuje rodzine ze jadlam na miescie.. to trwa juz zrok tak powaznie ale nie ma tyle silnej woli i obzeram sie po tygodniu lub dwoch prawie po zerowej ilosci kcal.. ale teraz juz dlugo ...
  • wstałam rano i stwierdziłam że musze sie zacząc w miarę modrze odchudzac bo moje dotychczasowe odchudzanie było bez sensu... od dzisiaj do 22 grudnia (do waznego dla mnie spotkania) jem 500kca dziennie, a po 22 800 kcalori! kto ze mna?? bo fajnie sie odchudzać w więcej osób, bo można się na wzajem spierać...
  • Mam 25 lat przez 10 lat chorowałam na bulimię od roku praktycznie jestem zdrowa, ale cena za to było przytycie 10 kg obecnie mam olbrzymia nadwagę 156 cz wzrostu i 56 kg wagi proszę podajcie jakieś zdrowe sposoby na schudnięcie nie chcę wracać do choroby. Dodam, ze intensywnie ćwiczę (7 razy w tyg 1-3 h kardio i siłownia) ale niestety odkąd to robię przytyłam.
  • Hej..chciałabym wam napisać jakie są skutki mojego odchudzania i poczęści was przed tym ostrzeć byście nie zrobiły takiego samego błędu jak ja! Po 4 miesiącach odchudzania schudłam z 53 kg do 44... Bardzo sie z tego cieszyłam...ale teraz najlepiej zmieniłabym wszystko i bym sie nie zaczynała odchudzać:( Przez odch. straciłam miesiączke , której nie mam już od sierpnia 2004 r.:( i zaczęły mi wypadać włosy , boje sie ze będę łysa... :( Miałam piękne,grube i dł. włosy...A teraz mam dł...
  • Witam Chciała bym sie was zapytać czy przy nadmiernym odchudzaniu straciłyscie miesiączkę??? Jak długo nie miałyście??? Czy w końcu dostałyście ją i jakim sposobem czy wywoływana lekami czy samoistnie??? Ile macie latek??? Może uspokoja mnie co niektóre osoby bo ja do niedawna byłam głupia w odchudzaniu i teraz mam problemy z okresem musze go wywoływać i to bardzo czesto boje się!!! chciał bym dostawać normalnie tak jak kiedyś!!! Waze spowrotem tyle ile wazyłam przed odchudzaniem ...
  • Pierwszym i jednym z najważniejszych moich noworocznych postanowien jest schudnac do 48 Kg i sie utrzymać przez wiele lat :)! Od dzis zaczynam ostra walkę z kilosami. Poza tym postaram sie też ćwiczyć, mimo iz jestem strasznie leniwa :), zadbam o skóre i w ogóle o ciało. Chciałabym abyśmy w tym poście pisały co zrobiłyśmy dla siebie w danym dniu, co zjadłyśmy itd, itp. Tak lepiej się poznamy, i może w końcu te forum ożyje :). 3mam kciuki
  • dostałam jej namiary od ginekologa.Jestem skrajnie otyła.Czy ktoś zna Pania doktor?Już 2 razy się nacięłam.Podobno pracuje z dietetykiem, psychiatrą? Proszę o informACJE.aDA
  • mam bardzo osobiste ale ważne dla mnie pytanie... odchudzam się od niedawna, właściwie to jest już moje stałe jedzenie, przeszłam z diety kopenhaskiej na bardzo nieunormowany tryb żywienia, czasem miałam napady głodu i jadłam ale mówiłam sobie jutro nic nie zjesz i może nie tyle nie jadłam, co jadłam mało. jem tak od dłuższego czasu i nie umiem wrócić do "normalnego" jedzenia. nie chodzi mi jednak o to... czy jeśli zaniknie mi miesiączka, kiedy zacznę jeść "normalnie" powróci?? jeszcze...
  • teraz pewnie zaczna sie negatywne komentarze ale...czy "byla" bulimiczka moze sie odchudzac stosujac diete cambridge??bo to,ze kiedys robilam te wszystkie dziwne rzeczy nie przekresla,ze nigdy nie bede mogla sie odchudzac??Jak mi ktos powie,ze mam isc na forum diety tak jak ja to zawsze pisalam :P to niech sobie daruje :) chocdzi mi o to czy sa tu jakies byle bulimiczki,ktore zastosowaly po chorobie jaas diete :)
  • witam serdecznie! Mam wielki problem, ponieważ od 4 m-cy nie mam okresu. Jest to jak myślę spowodowane odchudzaniem, bo jak zaczęłam z 48-47 kg, tak teraz ważę 38 kg i stosowałam naprawdę drastyczne diety, nawet głodówkę. Po badaniach hormonalnych wyszło, że mam wręcz poziom hormonów jak kobiety podczas menopauzy Bardzo się martwię. Czy któraś z Was ma może podobną sytuację? Byłam u ginekolog, a ta powiedziała mi, że muszę przytyć, inaczej nic się nie poprawi. Ale tak trudn...
  • przez okres, powiedziała gin., że póki nie będę miała przy172 46kg, to go ni dostanę. Ja od ok 8msc jem normalnie i przytyłam do 43 i..........dostałam okres Ja go ni chce Jak ja mam ćwiczyć wkurza mnie tyle straconego czasu wykastruję się u chirurga plastycznego, bo i tak nie chcę mieć dzieci......
  • w czasie wakacji chcialam zrzucic troche kilogramkow i udalo sie ale nie do konca. moje odchudzanie stalo sie obsesja. Jem ale tylko jogurty, pije wode nic poza tym ''wciskam kity'' rodzicom, rodzinie, klezankom, dluzej juz nie moge a do jedzenia sie nie zmusze.. co ja mam zrobic?? nie mowiecie ze mam isc do psychiatry czy psychologa bo bylam i nic.. coraz to gorzej.. a noreksji jeszcze nie mam.. ale rodzice domyslaja sie ze jest cos nie tak. nie powiedzialam im do tej pory bo pewnie po...
  • Witam :) Mam problem, mianowicie moja dobra kolezanka strasznie sie odchudza, tzn prawie nic nie je i mimo niskiej wagi (50 kg przy 170 cm) uwaza ze jest gruba, a ja widze ze to same kosci :( Nawet jak faceci prawia mi komplementy ze mam ladne piersi czy cokolwiek (ona jest calkowicie plaska, ja natomiast waze 58 przy 176 tzn mam duze piersi i pelne biodra a reszta szczupla) wiec nawet to jej nie rusza. Tlumacze jej ze jest strasznie chuda i powinna przytyc ale ona non stop o odc...
  • Nie mogę sie z tym pogodzić. W czwartek nad ranem umarła moja kuzynka, 16- latka, ktora najprawdopodobniej odchudziła się poprzez prowokowanie wymiotów. Schudła w 2 miesiące 20 kilo, nikt nie zauwazył, że coś się dzieje. Rodzice prowadzali ją po lekarzach, wyniki miała dobre. W środę wieczorem położyła się spać, a w czwartek rano babcia (bo była u niej na wakacjach) znalazła ją martwą. Wyniki sekcji zwłok będą dopiero za 3 tygodnie, ale prawdopodobnie stanęło serduszko, brak elektr...
  • rozpoczynam odchudzanie musze zjechać do 44 kg max!!!!!postanowilam i dopne wkońcu swojego!!zobaczycie!!uda mi sie wkoncu!!!uda sie..wierze w to...
  • Hej wam! Sprobowalam sie zaczac odchudzac. Zamierzam schudnac niewiele, pare kilo i to wszystko, oczywiscie absolutnie anoreksja odpada-to idiotyzm sie wykanczac! Zaczelam pic herbatke Pu-Erh, podobno pomaga w odchudzaniu i oczyszcza organizm. A co wy pijecie? (oczywiscie oprocz napojow typu light ;) Napiszcie co jeszcze poza tym mozna i warto czasem popijac, nie mowiac o zywklych herbatach i kawie. Pozdrawiam <NIE ODCHUDZAJCIE SIE NA SZKIELETY> Marika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się