Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      odchudzanie

odchudzanie

(13 wyniki)
    • Czy ktoś odchudzał się lindaxą mając hashi? Wiem, że nie ma skutków ubocznych, należy trzymać się dawkowania a efekty są zaskakujące. Bardzo proszę o opinie na ten temat, bo chciałabym spróbować. Niestety, samoistne zaparcie i diety nic pomogły, więc może to.Dodam, że obecnie hormony są ok.
    • Witajcie, zauwazylam ze w wielu watkach przewija sie wciaz temat otylosci i nadwagi, postanowilam wiec podzielic z Wami moimi doswiadczeniami z pozbywania sie nadwagi przy Hashi. Otoz pierwsza podstawowa i najwazniejsza sprawa to uregulowanie TSH do poziomu 1-2 (ja najlepiej sie czuje kiedy TSH jest leciutko ponizej 1 - wtedy swiat jest kolorowy). Oczywiscie Ft3 i Ft4 rowniez musza byc w normie. I wtedy dopiero nasza waga staje w miejscu tzn nie tyjemy, rzadko waga samoistnie spada, chy...
    • ja biorę eltroxin. ale słyszalam od koleżanek, że po Letroxie sie chudnie. Co wy na to? Bo ja chce schudnąć.. Może jednak zmienie lek?
    • Cześć Hashimotki :) Nie wiem jak u Was, ale u mnie największym problemem ostatnio jest zrzucenie wagi. Może to śmiesznie brzmi, ale im bardziej się staram, tym bardziej tyję!! Czy macie jakieś sposoby- przyspieszacze zrzucania wagi?
    • Mam hashimoto od 3 lat. Przytyłam przez ten czas 25 kg. Chciałabym się tego pozbyć przez rok, który kilka dni temu się rozpoczął. Potrzebuję wsparcia i wymiany doświadczeń. Nie wiem czy powrót do dawnej wagi jest w ogóle możliwy. Ale mam wielką nadzieję, że tak! Może to możliwe, żeby tutaj taki wątek prowadzić. A.
    • Witam, Poczytałam sobie różne wątki i wiem, że temat odchudzania już sie nie raz pojawiał. Chiałabym jednak tym razem skupic sie na sukcesach. Ja pierwszy raz musze się odchudzac, a muszę, bo daje mi się we znaki kręgosłup. Żebyśmy mogły/mogli się pozytywnie motywowac-nawet jeśli ubędzie trochę wagi, Chodzę od 2 tygodni codziennie na basen, mam dietę ustawioną przez dietetyka, i ciężko idzie, ale wierzę,że się uda, choć pewnie cięzko będzie. Na początku wakacji musiałam so...
    • Wiele z nas ma problemy z nadwagą. Chciałabym zapytać, czy macie jakieś sposoby na stracenie niezbędnych kilogramów po ustawianiu odpowiedniej dawki leków? A może nadwaga sama spada? A może jakieś "wspomagacze"? Bardzo proszę o rady, mam 28 kilo nadwagi i bardzo się z tym męczę. :((
    • jakie preparaty mozna stosowac w naszej chorobie przy odchudzaniu, a przed jakimi przestrzegacie?
    • Witam Mam Hashi i jestem stałą czytelniczką tego forum. Podziele się z Wami swoim doświadczeniem. Otóż od 2 tyg. jestem na oszczednej diecie DUKANA i spadło mi juz 6kg. Jestem Bardzo zadowolona ale i też martwoe się czy nie spowoduje to nasilenia choroby. Jak na razie jest OK, badania też. Jak myśłicie czy powinnam suplementować jakieś witaminy i czy wogóle mogę? Ma ktoś z Was podobne doświadczenie. Pozdrawiam
    • witajcie, mam hashimoto i niedoczynność tarczycy od ok 8 lat, przytyłam 10 kg. Teraz postanowiłam wrócić do poprzedniej wagi, od 2 tyg regularnie ćwiczę 40 minut dziennie i jestem na diecie ok 800-1000 kcal. No i jest mały sukces 2 kg mniej! Ale wiem że pierwsze kg najłatwiej zrzucić, potem jest trudniej dlatego chcę zażywać taki środek na odchudzanie C.L.A -jego podstawowym składnikiem jest sprzężony kwas linolowy. Czytałam że ten kwas mogą zażywać osoby z niedoczynnością tarczyc...
    • Naczytałam się sporo pozytywnych rzeczy o occie jabłkowym (przede wszystkim o jego właściwościach odchudzających) i zastanawiam się, czy można go stosować przy Hashi? W jednym z artykułów w internecie napisano, że nie wolno w przypadku chorób tarczycy. Ale może nie przy Hashi? Proszę, napiszcie, co wiecie na ten temat. Czy ktoś z Was stosował? Pozdrawiam.
    • Witam Was Hashimotki;-) Od 10 lat choruję na niedoczynnosc tarczycy i niestety ważę bardzo dużo (sporo przytyłam w czasie ciąży) ale niestety nie mogę schudnąć mając dobre TSh (1,9)i opiekując się sama dzieckiem.Za dwa miesiące wyjeżdzam z synkiem do męża do Irklandii i chciałabym zgubić parę kilogramów.I mam do Was w związku z tym pytanie-czy któraś z Was stosowała Meridię i jakie były jej plusy ii minusy i czy przy hashi da radę schudnąć biorąc ten lek?Własnie dzisiaj kupiłam M...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się