Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      odchudzanie

odchudzanie

(62 wyniki)
    • dziś dzień drugi, w brzuchu burczy, zakupiłam herbatkę slim wspomagającą odchudzanie dla pań po 35, wodę mineralną i walczę sama ze sobą. Na bieganie i rower trochę za zimno. W ciągu roku przybyło mi 8 kg, dobiłam 60 przy wzroście 165. Nigdy tyle nie ważyłam, w sumie nie przeszkadza mi ta waga bo cycki fajne i doopsko ale ociężała trochę się robię. Mam siedzący tryb pracy, budziłam się o 2 w nocy i szłam opróżniać lodówkę, teraz mam efekty, od klienta kilogram śliwek w czekoladzie też zni...
    • Zawsze gdy się odchudzam czuję okresowe drgania/drżenia pod skórą. Nie wiem czy to mięśnie, czy coś innego? Moja mama tez to zauwazyła. Macie tak samo? Uprzedzę Wasze odpowiedzi: magnez zażywam codziennie.
    • Czy jeszcze ktoś oprócz mnie wziął się tej wiosny za siebie? Od ponad miesiąca walczę, staram się nie jeść wieczorem, ograniczam węglowodany i ćwiczę z Chodakowską. Dzisiaj pierwszy raz byłam na vacum. Na razie mam 4 kg i 3 cm w biodrach mniej. Jeszcze sporo przede mną. Bardzo ciężko jest wytrwać, zwłaszcza ćwiczyć codziennie. Macie jakieś rady co jeszcze ze sobą robić, żeby na wakacjach w kostiumie jakoś wyglądać?
    • Opiszę wam problem, może pomożecie. Mam pociązowe znienawidzone 5 kilo. Może być i 4, nie upieram się. Mam to dodatkowe sadło (sadło, bo wcześniej byłam raczej szczupła i 5 kilo na plusie naprawdę widać) od 3lat i nic nie jestem w stanie z tym zrobić :( Od 3 lat się odchudzam i zawsze jest tak samo. Nie, nie głodzę się, staram się jeść co 4 godziny, piję wodę, itd, jem ok 850-1000 kcal/dzień. Dostałam też dietę od dietetyka (nic specjalnie się nie różniła od tej, którą do tej pory usku...
    • Było tu kilka z Was co również się odchudzały ;) Jakie efekty macie na chwilę obecną? Ja -14kg ;) I jestem przeszczęśliwa :D ALE... Nie mogę zgubić brzucha :( Tzn zgubiłam może i część ale chciałabym go tak wysmuklić. Czytałam opinie o abgymnic (wszystkie te pasy wyszczuplające), nawet zerkałam i cenowo to dość mocno spadło. Ok 80% opinii i ludzie to zachwalają, reszta wiadomo. Pomyślałam że może zastosuję jeszcze Therm line bo też sporo osób to chwali. Oczywiście te wszystkie ustrojstw...
    • Która z Was (i czy któraś w ogóle) doszła do wniosku, że już dość walki z kilogramami, dietami, rozmiarami itd i uznała, że najwyższy czas zaakceptować się taką, jaką się jest, kupić sobie nowe ciuchy odpowiednie do figury i żyć szczęśliwie? Takie podejście do ciała sugerują Trinni i Susana. Myślę, że w pewnym wieku należy się pogodzić, że pewnych rzeczy nie da się zmienić, że 40 lat to nie 18 i, jeśli się nie ma nadwagi chorobliwej, to pokochać siebie takim, jakim się jest. Tylko to piękna...
    • Podobno 80% kobiet jest wiecznie na diecie odchudzającej. Ten wątek kieruję głównie do dziewczyn,które nie mają nadwagi,ale uważają bądź chcą być szczuplejsze. Oczywiście wszystkie wypowiedzi mile widziane:) Znam wiele kobiet,które się odchudzają choć naprawdę nie muszą. W reklamach szczupłe dziewczyny jedzą jakieś produkty czy suplementy, aby schudnąć i założyć bikini. To porażające. Ja rozumiem,że nastolatki dają się "wkręcić" w tą machinę chudości, ale kobiety dorosłe,trzydziestol...
    • Tak wlasnie pomyslalam, ze fajnie byloby fajnie wygladac na wiosne :) No i tak: 1. slodyczy mi szkoda odstawic 2. ruchu na chwile obecna brak 3. lubie jesc Da sie cos z tym zrobic? ;) Jedyne co mi przychodzi do glowy, ze mam ochote zrobic w tym kierunku to kupic nowe buty do biegania (nie zebym miala stare albo juz biegala...). A moze ktoras z Was odchudzila sie mniej wiecej tyle ile ja bym chciala ale bezbolesnie i niezauwazalnie? Takie marzenia lenia ;)
    • Wczoraj będąc w sklepie zielarskim(kupowałam błonnik) natknęłam się na nową kurację oczyszczająco-odmładzającą Neera. Cena dosyc kontrowersyjna-około 150 pln. Kuracja polega na piciu przez 10 dni takiego napoju: -dwie łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z cytryny -dwie łyżki stołowe Naturalnego Syropu z Drzew Madal Bal(czyli ten płyn,który kosztuje 150 pln) -pół szczypty pieprzy cayenne lub imbiru (do smaku). Mozna stracić: 3-5 kg w 7 dni 5-8 kg w 10 dni Oczywiście pani w skle...
    • serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,56682,4187763.html?as=1&ias=2&startsz=x artykół na temtat środków odchudzających, których działanie jest bądź wątpliwe, bądź szkodliwe i o zgrozooo, wiem, że część z pań po przeczytaniu, pójdzie i kupi, bo co tam nadciśnienie,mięśnie, czy zabórzona gospodarka elektrolitowa, skoro jest cięń (!) szansy, że się uda. Pokochajmy siebie z naszymi wałeczkami, jak nie potrafimy to kupmy sobie rower i heja:)
    • Kurcze mam z tym problem :(. Otóż prawie codziennie postanawiam, że będę się ograniczać od jutra i z rana tak tez robię ale przychodzi popołudnie i zapominam o postanowieniu. Nie mam nadwagi ale przytyło mi się ostatnio troszkę i źle się z tym czuję. Myślę, że 5 kg by wystarczyło. Ale jak wytrwać w postanowieniu?
    • mój mąż jest wysportowanym mężczyzną o doskonałej sylwetce. niestety w któryms momencie stwierdził ze troche sie zapasł (jedynym objawem były niewielkie "boczki", dla mnie wygladał bardzo dobrze). i od tego czasu sie odchudza tzn scisle kontroluje to co je (i zapisuje w zeszyciku) a je bardzo mało. w ciagu 2-3miesiecy schudł 8kg. przy 64kg obiecał mi ze juz koniec i teraz bedzie wychodził z diety tylko utrzymując wage, niestety chudnie dalej i juz wazy ponizej 62kg (ma 173cm wzr...
    • trafiło więc i na mnie, choć zawsze myślałam, że nigdy nie przytyję. Ale siedząca od roku praca, autko i... pojadanie, bądźmy szczerzy, pojadanie słodyczy. Niby nie mam jeszcze nadwagi ale okropnie źle się czuję, a poza tym ciuchy wszystkie prawie opinają się na mnie jak na kiełbasce. No masakra. Ale żeby nie było, że tylko jęczę. O nie. Od półtora tygodnie co drugi dzień jestem na siłowni, odstawiłam cukier całkowicie. Żadnych przegryzek, przekąsek, chleb ciemny z ziarnami i ogólnie mż...
    • hej Dziewczynki. Czy to prawda , ze karmienie piersia odchudza?? Wiem z ksiażek , ze tak, ale wolalabym posluchac wypowiedzi kogos, kto tego doswiadczyl, bo ja karmie , aleza bardzo do dawnej wagi nie wracam:( Pozdrawiam
    • Dziewczyny mam mały dylemat. Zbliża się lato a jak jak zwykle przytyłam przez zimę. Wiem ze powinnam nieco kilogramów zgubić, a przynajmniej pochodzić na jakieś ćwiczenia- których niestety nie lubię. Z drugiej strony rozpoczeliśmy starania no i nie wiem czy odchudzanie jest wskazane. Oczywiście mam na myśli odchudzanie z głową- ale jednak wiąże się to zawsze z ograniczeniem kalori. No i jak do tego podejść? Z jednej strony starania mogą trochę czasu potrwać, z drugiej czy jest sens...
    • dzisiaj w lekcji stylu uslyszalam od pani Joli Kwasniewskiej, ze mowienie o swoim odchudzaniu w towarzystwie jest oznaka zlego wychowania, ja nie mowie zeby o tym opowiadac, ale przy odmawianiu jakiegos poczestunku nie ma chyba przeciwskazan, zeby wyjasnic zgodnie z prawda, ze jest sie na diecie, ma alergie i inne takie, bez wchodzenia w szczegoly, i bez drastycznosci typu nie zjem tej czekoladki gdy mam zaparcia ... czy dieta Waszym zdaniem to cos wstydliwego, mnie sie raczej koja...
    • Dziewczyny jak sie zmotywowc do odchudzania?:)macie jakies sposoby dla slomianego zapalu?;-)
    • Dziwna wypowiedz "specjalisty". Przeciez nie chodzi tylko o anoreksje, ale rowniez o akceptacje siebie, poczucie swojej wartosci. Dziewczyny, ktore nie akceptuja siebie, czesciej beda wchodzic z toksyczne relacje, juz nie mowiac o takim zwyklym komforcie na codzien. Nie chodzi tez o otylosc: wiele kobiet ma taka budowe, ze nawet przy IBM ponizej "idealnego", ba i ponizej normy, beda mialy "grube lydki", "duzy tylek", "tluszczyk na udach" i beda cierpiec, nawet jak anoreksja im ...
    • Mam takie pytanko, czy któraś z Was się odchudzała karmiąc piersią? jesli tak to w jaki sposób? wiem, ze lekarze nie pozwalaja na odchudzanie w tym okresie, czy mozna zaszkodzic dziecku? Ale z drugiej strony jesli sie nie wezme za siebie to chyba wkrótce pęknę!!!!! co robić? dzięki
    • Witajcie, juz wczoraj postanowiłam, ze od dzisiaj zacznę trzynastke, bo musze sie wziac za siebie. Za 2 tygodnie wracam na studia, teraz jest jedyny miesiac, kiedy nie biore tabletek antykoncepcyjnych wiec moment na 13 jest jakby idealny. Prawie, bo moja tesciowa od samego poczatku mnie krytykuje, a raczej mój pomysł. Ona sama, kiedys ja stosowała i nic nie zrzuciła (przynajmniej tak mówi), a teraz waży 115 kg i wydaje mi sie, ze jest zazdrosna o to, ze ja mam na tyle silną wole...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się