radom

(8 wyników)
  • Witam, Jestem zupełną "dziewicą" w sferze LPG i witam Szanownych Formumowiczów. Sytuacja ekonomiczna zmusiła mnie do montażu instalacji (chyba z resztą jak każdego z Was - LPG nie montuje się dla przyjemności). Mam dobrą cenę na montaż STAG'a 4 do mojej Carismy 1.6 16V 2001 r. Dzwoniąc po różnych "fachowcach" zebrałem sprzeczne opinie - jedni twierdzą by nie montować tej instalacji bo są z nią poważne problemy a drudzy ją polecają. Nie ukrywam, że na braku problemów oczywi...
  • zastanawia mnie taka sprawa: kiedys byly samochody z plastikowym kolektorem a nie bylo instalacji wtrysku gazu a mimo to samochody na tych instalacjach smigaly. teraz co drugi gaziarz mowi, ze do plastikowego kolektora nie zalozy innej instalacji z wtryskiem gazu. ja mam clio z 1999r, silnik 1,2 i plastikowy kolektor. w sumie to chetnie zalozylbym sobie gaz ale nie za 3,5 tysiac PLN albo wiecej. czy moze mi ktos wyjasnic czy da sie ta starsza instalacje zalozyc i nie trzasc sie ze...
  • Mam świeżo założoną instalację do Toledo1 z silnikiem 1,6 na mono wtrysku. Jeżdzi się przyjemnie, spalanie 10,60/100km. To wszystko OK. Mam jednak pytanie. Dzisiaj podczas porządków zauważyłem że odłączona jest rura prowadząca od kolektora do filtra powietrza (tak pod filtr) Podobno jest to coś do czujnika ciśnienia. Samochód z podłączoną rurą i bez zachowuje się podobnie tak samo. Teraz pytanie: Czy "spece" podczas montażu instalacji zapomnieli ją podłączyć czy zrobili to celowo b...
  • Sytuacja jest taka: po 1000 -1200 metrach spokojnej jazdy autko prezłancza się na gaz i od razu gaśnie. Przełączenie na gaz kojarze ze zwiększaniem obrotów - czyli silnik jest jeszcze letni (lekko chłodne powietrze z nawiewu, pierwsza kreska wskaźnika temperatury), ruszam dodając gazu i przy podniesieniu powyżej 2000 - 3000 najczęściej na skrzyżowaniu po hamsku gasnie. Jeżeli uda się przejechać pierwsze 2 km bez większego podnoszenia obrotów zgśnie na nastepnym skrzyzowaniu - g...
  • Posiadam od niedawna dobrą instalację w vw polo,i mam problem. Po przejechaniu 1 baku gazu auto przestało jeżdzić na benzynie. Po 3 dniach walki z przełączniem GAZ/Benzyna i odwrotnie,co puściło no i zaczą jeżdzić teraz wsio ok.CO ROBIC. 1.Kupić urządzenie do odłącznia pompy paliwa zeby sie nie zatarła.? 2.Tankować pełen bak wachy.? 3.Przepalać benzyną co kilka dni.? 4.Czy kończyć jazdę zawsze na benzynie.? Z GÓRY DZIĘKI ZA RADY.POZDRAWIAM DAREK
  • czesc chciałabym abys pomogl na.Mamy problem z gazem tak jak wszyscy z reszta:))Przez 4 miesiace odkad wstawilismy gaz bylo wszystko spoko az do dzisiaj.Chodzi o to , ze przy dodawaniu gazu samochod szarpie.na poczatku bylo tylko troche a teraz zaczyna sie koszmar.Podejrzewalismy nawet ze to moze byc spowodowane zlym gazem.Wczoraj chcielismy tez zatankowac ale nie dalismy rady gaz po prostu nie chcial wejsc do auta.Z góry dziekujemy.Pozdrawiamy.
  • CARINA 1.6 16V 1995, 193 000 km przebiegu, instalacja LANDIRENZO LCS NA GAZIE PRZEJECHANE 14 000 km Mam dwa pytania: 1. Przy dużej wilgotności powietrza szczególnie po nocy silnik po uruchomieniu i przejściu na gaz traci obroty przerywa i przygasa, sprawia wrażenie jakby nie pracowały wszystkie cylindry. Żadnych wystrzałów nie zauważyłem. Konieczne staje się przejście na benzynę. Po porządnym rozgrzaniu 40-70km udaje się przejść na gaz bez powyższych objawów. Gaz kupuję na różnyc...
  • Mysle o kupnie Subaru Legacy lub Outback rocznik 99'-00'.poniewaz Subaru oferuje tylko siniki benzynowe pomyslalem o LPG.czy ktos orientuje sie jak sprawuja sie silniki typu BOXER z gazem??dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się