Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      radom

radom

(46 wyników)
    • Tomek: Frank po 2.60, motyla noga! Giełda na minusie! Kurcze pióro! Dziewczynka: Nie do wiary! Jak można się tak brzydko wyrażać?! Tomek: A co mam mówić?! Kredyt hipoteczny wziąłem... Motyla noga... Wujek (lekko bełkocząc): No cóż! Widzicie, międzynarodowy kapitał był raczej zawsze przeciwko nam, no ale to jeszcze nie powód, aby mówić brzydkie wyrazy, prawda? Chłopiec: Właśnie! My to też mu tłumaczymy. Wujek: Dam wam dobrą radę: kiedy następnym razem giełda straci 60 procent, odmówią wa...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5807284.html kurwa, to jakaś kpina i to za moje pieniądze! Zeby ta szmaciara z forum była w jakiejś radzie z publicznej kasy opłacana???
    • Pełen zapis przebiegu posiedzenia Rady. Zgroza. Mała Nadętość wykazała, że "spieprzaj dziadu" to nie był przypadek czy potknięcie. Zgadzacie sie z taką oceną? Pzdr. A.
    • Chcę zakupić dobrą lecz nie zadrogą myjkę ciśnieniową. Chodzi o to,by była trwała i dobrze spełniała swoje zadania. Przede wszystkim ma myć moje samochody ale również np.schody,podjazd,elewację i takie tam inne rzeczy. W sklepie odradzono mi myjki z plastikowymi pompami, bo szybko się zacierają. Te z pompami metalowymi kosztują o wiele więcej a mają podobne parametry. Co wy na to? Jakie macie modele i jak się apisują? Chodzi mi o myjki markowe. Pzdr.
    • Witam, nieczęsto tu pisuję ale za to jestem częstym czytelnikiem :) Ale przechodząc do sedna sprawy. Co byście polecili z małych jeździdełek dostępnych teraz w cenie powiedzmy do 6000 zł. Samochód będzie mi potrzebny właściwie tylko po to by co dwa tygodnie zrobić nim ok. 100 km (przywieźć i odwieźć dzieciaka)no może czasami jakiś sklep i tyle... Dlatego nie zależy mi na niczym dużym. Bardziej wolałbym coś w miarę bezawaryjnego taniego w utrzymaniu. A może ktoś z Was zna kogoś w Kraku...
    • www.topgear.com/blogs/planettopgear/129-jeremy-top-fuel-tips/ Parę cytatów: > Clarkon: "The simple fact of the matter is this; To save fuel, all > you need to do is think ahead. Way, way ahead." > If you see the lights ahead are red, take your foot off the > throttle immediately. If you wait and then use your brakes you are > simply wasting the fuel you used to achieve a speed you didn't > need. > Never use your heated rear window unless you can...
    • 20 grudnia odbieramy z moją fianse mieszkanie. Odbieramy po raz pierwszy w życiu. Będziemy podnieceni jak koty w marcu więc póki mam jeszcze sucho, proszę o rady na co zwrócić uwagę. Dodam, że postanowilismy zainwestować 244 zł w firmę której przedstawiciel przychodzi i sprawdza wszystko i spisuje jakiś protokół, sprawdza zgodność z róznymi PNami itp o których ja nie mam i nie chce mieć pojęcia. zatem czekam na dobre albo w ogóle na jakiekolwiek rady. pzdr MQ PS. nie rozpoczy...
    • Przed zimą kupiłem sobie takie oto oponki : Yokohama Winter T F601 skocz.pl/yokohama Z boku mają one dopisane M+S i faktycznie sprawiają wrażenie jakby bardziej były przestosowane do mokrej nawierzchni, niż do białej. Ponieważ jeżdzę 10-letnią Corolką, spokojnie, ca 10 tys km rocznie, to pomyślałem sobie, aby na tych oponach pojeździć rówież latem. Kupno nowych letnich opon nie do końca mi się kalkuluje, bo wątpię, czy samochodem będę jeździł przez kolejne 10 lat, a obecne zarówno ...
    • Helo:) Jak w temacie - w poniedziałek z rana jadę do Monachium, a że nigdy nie jeździłam po niemieckich autobahnach, kilometrów trochę jest (750, też nigdy na raz tyle nie zrobiłam) to bardzo proszę o rady. Na co uważać w Niemczech, co mnie może zaskoczyć, jak wygląda sprawa ze zmęczeniem (8-9 godzin jazdy) i w ogóle co się komu nasunie:) Wiem, że trzeba uważać przy zmianie pasa, więc mam wizję, że przy moich ca 150km/h to sie przyssam do prawego pasa i koniec:) Jak z oznaczeniam...
    • Jestem zmuszony do kupna laptopa.Chcę, by był za rozsądną cenę (3- 3,5tyś)i miał dobry stosunek ceny do jakości.Dobrze by było,gdyby miał dobry serwis pogwarancyjny.Laptop ma służyć studentowi do nauki (studia techniczne,mechanika). Poradźcie,jaka marka i jaki model? Podobno HP i Samsung są w miarę dobre.
    • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6748208,Dzien_Ojca__czyli_ojcowie_przeciw_sadom.html jak to czytam to mi się nóż w kieszeni otwiera "- My jesteśmy pozytywnie nastawieni - mówi Krzysztof Chojnacki - ale obecnie sytuacja wygląda tak, że kobieta może znaleźć sobie kochanka, wyjechać z dzieckiem do innego miasta, sąd potwierdza ten stan wyrokiem, a ojciec nie może zrobić nic, tylko płaci alimenty. W momencie separacji automatycznie zabiera się ojcu dziecko. My tylko chcemy równego trak...
    • Proszę o radę znawców tematu CB co można kupić w kwocie ok 500 zł,by być słyszalnym na dróżce i samemu dobrze odbierać? Kwota może mała,ale nie chcę pakować większej sumy w coś co będę używał sporadycznie. I jeszcze uwaga.CB będzie przekładane z auta do auta.
    • wymienić ją bez wyciągania przegubu przy kole, bądź odkręcania piasty? Czy da się na tyle wysunąć półoś? Może ktoś próbował? Osłona wewnętrzna prawa,Toledo silnik benzynowy - rozwiązanie typowe dla VW, np. golf II z góry dzięki PS sprawa pilna, zapodałem też na A-M
    • Stanąłem przed dylematem zmiany samochodu, czyli Honda idzie do "żyda" a ja będę chciał coś nabyć i tym razem ma to być: - rocznik 2002-2003 - DYZEL !!!!!!!! - dużo koni mechanicznych - 4 drzwi (nie kombi) - jasna skora wewnątrz najlepiej w popielu (ewentualnie welur ale też popielaty jasny) - wskazane navi,TV itp..... - klimatronic i inne pierdoły - cena nie powinna przekroczyć 40-45 tyś. Czy macie jakieś sugestie??? ja oczywiście mam swój typ ale chcę go poprzeć Waszymi opini...
    • Jak sobie radzi w sytuacji gdy musimy wyjechac tyłem z miejsca parkingowego gdy to miejsce ma spadek tak że auto sie stacza a widocznosc do tyłu mocno niewiedoczna. Czy ten hamulec zdaje egzaminw takiej sytuacji?
    • Wycieczka(12)

Jako, że wczoraj udało mi się obowiązki służbowe pokończyć wcześniej, to wziąłem szybko rower na dach i po 2h byłem już w Bieszczadach. I byłaby to normalna wycieczka, gdyby nie to, że po przejechaniu 12km rowerkiem złapałem gumę. I to cholernie efektowną - na szutrze przy ok 40km/h (zjazd) nagle odkryłem, że jadę na felgach - obu! - dwie gumy jednocześnie. Hamowanie zakończyło się dość efektownie krótkim lotem, ale bez strat własnych i w sprzęcie. Tyle, że jestem pod słowacką granicą, ...
    • Cos nie moge znalezc vauxhalli vectrow kombi ani skodow felicjow ani eskortow.. I tak jak gmeram, to mi wychodzi... A moze by tak starego klonkra sobie kupic? Wlasnie przeszedl badania tehcniczne, przebieg ponad 200 000 km, no ale oni tu sie nie cackaja, tylko wszystko wymieniaja w calosci, na zdjeciach wyglada ze nie zardzewiale, a kurcze stare volvo to ja zawsze chcialem miec ;-) I zagazowac by sie tanio pewnie dalo... Tylko pewnie ubezpieczenie mnie zarznie. 1992 VOL...
    • Zaraz bede dzwonil do koleslawa z zapytaniem kiedy moge obejrzec. edinburgh.gumtree.com/edinburgh/61/6764661.html
    • Jak pisze dzisiejsza ?Rzeczpospolita?, coraz więcej można znaleźć w prasie ogłoszeń od osób, które gotowe są kupić Żuka, najchętniej starego. Przyczyną tego stanu rzeczy są nowe przepisy ustawy o VAT, które wprowadzają specjalny wzór, określający jakie auto może uzyskać pełne odliczenie podatku. Ponieważ Żuk spełnia kryteria określone we wzorze, wartość podatku zawarta w cenie paliwa podlega w tym wypadku pełnemu odliczeniu. Następnie paliwo można przelać do innego pojazdu. www.samar.pl/ind...
    • Dzisiaj miałem kolejną rozprawę. Sprawa jest w zasadzie jasna, a ja czekam na wyrok dla sprawców, bo obaj się przyznali, nawet powiedzieli że przepraszają i że w ogóle to źle że tak zrobili. Nie w tym problem. Problem w tym, że rąbnięcie mi auta nie było ich jednym grzeszkiem, mają zarzuty z dwóch innych zdarzeń. A największy problemem jest to, że poszkodowany w jednym z tych zdarzeń już drugi raz nie odbiera korespondencji/nie mieszka pod podanym adresem. Następną rozprawę mam wyznaczoną...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się