Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      radom

radom

(8 wyników)
    • Od roku mieszkam sam na pustkowiu, pracuje w domu. Szukam sposobu i stylu w kuchni... niestety, przy braku towarzystwa i co za tym idzie mobilizacji, nie jest dobrze, czyli byle jak ;-). Ale zauważyłem, ze prawie wcale nie jem mięsa, czasami jakas rybe. Jak zaczac i co robic, zeby potrawy byly smaczne i nie monotonne. Zawodzi mnie w tym wypadku wyobraznia. Gdzie znalesc jakies szybkie i nieskomplikowane przepisy. Póki co jestem zdrowy jak ryba i duzo sie ruszam (bieganie, rower, ply...
    • Witam serdecznie, Mój problem jest troszeczkę złożony, dlatego bardzo proszę o rady, bo sama już się pogubiłam. Od ok. 15 lat jestem wegetarianką (mam 32 lata, grupa krwi ORh-) do zeszłego roku nie miałam większych problemów zdrowotnych. Ubiegły rok był niestety dość ciężki …zachorowałam na raka była operacja chemioterapia…) obecnie jestem zdrowa, pół roku po chemioterapii. Nadal stosuję dietę wegetariańską. Ale… chciałabym w niedługim czasie pomyśleć o ciąży (w...
    • Witam wszystkich! Zamierzam zmienić dietę na wegetariańską bądź wegańską, w związku z czym mam trochę wątpliwośći i pytań. Chciałabym prosić osoby będące wege już przez jakiś dłuższy czas o pomocne rady i rozwianie moich wątpliwośći. Chętnie porozmawiam również z mięsożercami i rozważę ich argumenty. WIELKA PROŚBA DO WSZYSTKICH: Nie obrażajmy się nawzajem, nie wyzywajmy od debili, bezmózgowców, morderców, sekciarzy itp. Zauważyłam to przykre zjawisko na innych wątkach i forach w...
    • Witajcie! Mam szczery zamiar ugotować sobie dzisiaj botwinę. To będzie mój debiut i dlatego proszę Was o sprawdzone receptury, bo bardzo bym chciała, żeby wyszło jadalne:) Pozdrawiam serdecznie, Monika
    • moze ten watek byl juz poruszany, ale jestem od niedawna, wiec sie spytam. jak to jest ze miesozercy zachwycaja sie malymi kurczaczkami, prosiaczkami i cielaczkami a jednoczesnie nie przeszkadza im to zabijac je i zjadac? ja otrzymywalam odpowiedzi typu: no, ale musimy cos jest, tak juz jest swiat urzadzony lub cos w tym stylu. ewentualnie: jakbym znal ta swinie to pewnie bym jej nie zabil. moja siostra, gdy ja pytalam, czy nie przeszkadza jej, ze jedzac ryby przyczynia sie do sm...
    • od długiego czasu myślę nad przejściem na wegetarianizm. wiem, że to zdrowa i pełnowartościowa dieta. teraz przygotowuje się do głodówki oczyszczajacej (nie jem mięsa, słodyczy, kawy, cukru, soli), a po niej chcę już nie jeść w ogóle mięsa. największym problemem dla mnie jest moje otoczenie. moja babcia na przykład, nie wyobraża sobie nie jedzenia mięsa, rosółek musi być na kurczaku itd. nie rozumie tego, ze nawet jak nie zjem mięsa na głowne danie, to i tak przecież zupy nie zjem, bo...
    • ratunku sypie sie!!! od 3 lat nie jem miesa.mam 17 lat.boje sie ze za jakis czas ja sie po prostu rozpadne...pznokcie wygladaja makabrycznie porozdwajane pozdzierane no koszmar,wlosy zapychaja odplyw wody a te ktore 3maja sie glowy wygladaja okropnie cera tez okropna...okres zyje wlasnym zyciem...=| ratunku...bylam u lekarza robilam morfologie niby wszystko jest ok ale lekarz powiedzial ze jestem po prostu glupia i rujnuje sobie zdrowie powiedzial ze jak nie zaczne sie "normalnie"...
    • sory za może trywialne pytanie, ale jestem laikiem. chcę zrobić pasztet, ale w przepisie nie podano co i jak: "Soję namoczyć i ugotować" i przy okazji proszę o radę jak gotować soję. na opakowaniu równiez nie ma zadnych wskazówek. dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się