Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      radom

radom

(83 wyniki)
    • W jakimś wątku pojawiło się pytanie o zmianę ustawienia lusterka w czasie egzaminu (łuk, parkowanie). Jest to chyba niedozwolone, ale mam inne rozwiązanie: ustawcie sobie przed egzaminem prawe lusterko "w dół", tak jak do tych manewrów potrzebujecie. W trakcie jazdy po mieście wystarczy wam w zasadzie lusterko wsteczne i lewe. Powodzenia!
    • Witam, mam 31 lat,dwie małe córki i prawo jazdy jest mi baardzoo potrzebne.Uczę się jezdzic od listopada 2009,najpierw 2 miesiące z koszmarnym instruktorem,który na mnie wreszczał,resztę z b.fajnym,któremu dużo czasu zajelo samo odstresowanie mnie po tamtym. Problem w tym,ze jak jezdze z instruktorem,jest OK,on twierdzi,ze nie ma juz co poprawiac.Na egzaminie za to pojawia sie u mnie potworny stres,do tego stopnia,ze trzesa mi sie nogi,wali serce,szumi w uszach i skupiam sie na ...
    • Witam! Jerśli ktoś dysponujemy namiarami na dobre szkoły jazdy, to proszę o kontakt. Do wiosny jeszcze chwila, ale w sumie można by zrobić już sobei teorię a jazdy za jakiś czas. Ojjjjj marzy mi się bardzo prawo jazdy na motocykl :-) Chciałabym, zeby ktoś mi polecił instruktora, który rzeczywiście jest motocyklistą i dobrze uczy. Pamiętajcie, kobietka ze mnie ;-) więc nie będę miała mega silnego motocykla do nauki! Z góry dzięki za dobre rady!
    • Udało się! W sobotę pokonałam własny strach:)Bardzo pomogły mi w tym wasze rady!! To forum naprawdę ma SENS! Teraz ja postaram się coś dorzucić od siebie:) 1.Batonik się sprawdził, choć był spory i mnie nieco zemdliło;)) 2.Nie dajcie ponieść się emocjom podczas oczekiwania na swoją kolej- wiadomo, każdy panikuje, w końcu zaczniesz i ty! 3. Nie śpiesz się przy przygotowywaniu na placu! Nawet jeśli widzisz, że egzaminator przytupuje i ma nieciekawy wyraz twarzy nie daj się wytrącić z...
    • Uczylam sie na lusterka-moj instruktor powiedzial ze pierwsze slyszy zeby skladali lusterka. Dopiero dzien przed egzaminem wykupilam jazdy u innego instruktora i tu jedna wskazowka starczyla. CWICZYLAM NA PUNTO Ruszasz powoli w tyl, kiedy zobaczysz drugi slupek w prawej przedniej szybie robisz jeden obrot w prawo i samochod sam sie ustawia na prosta, kiedy samochod ustawi sie na prostej robisz jeden obrot w lewo prostujac kola, patrzysz w tylna szybe tak aby srodkowy slupek na k...
    • Prosze,nie smiejcie sie,ale mam problem i prosze o powazne rady,a mianowicie; mam prawko juz 10 lat,ale nie jezdziłam prawie nic autem,bo poprostu nie miałam na nie kasy..teraz mam zamiar kupic,bo kroi mi sie praca,ze MUSZE jexdzic autem i tu zaczynaja sie schody,bo ja teraz jakos BOJE sie jedzic ,totalnie odwykłam,boje sie wyjechac na miasto,wiem,ze musze sie przełamac,dla mojego własnego dobra,bo inaczej mam przechlapane,ale JAK!!??? Błagam was o rady!!!!
    • Zdałam w lipcu prawko. Mało jeżdzę, ale w sumie jazda po ulicach jakoś leci-gorzej z parkowaniem. Wiem, że musze poćwiczyć. Ale może jakieś rady....? Stronki...? :-/
    • j.w
    • jutro mam pierwszy egzamin praktyczny.mniej wiecej pamietam wszystko ale dawno juz nie jezdzilam i ma takie (moze komus wydac sie glupie) pytanie.chodzi mi o sprawdzenie i wskazanie swiatel na placyku.nie pamietam czy wogole to przerabialam bo ostatnia jazde mialam jakies dwa miesiace temu(tak wyszlo).czy swiatla sprawdza sie na wlaczonym silniku?i jak sprawdzic oswietlenie tablicy rejestracyjnej?bo tego to napewno nie przerabialam a wiem ze tam gdzie zdaje jest taki punkt na eg...
    • Mam taką sprawę. W 2004 roku zapisałam się na kurs prawa jazdy. Byłam w ciąży i pod koniec już kursu źle się czułam (trwał 2, 5 m-ca), ale dokończyłam. Zdałam test wew. dopuszczający do egzam. państwowego, na który już nie dotarłam czego głównym powodem była awersja jazdy,bujania i wymiotów na przedniej szybie itd. No i teraz taki mój dylemat. Chcę to prawko zrobić, i głównie o co mi chodzi to badania lekarskie. Czy kurs i te badania są jeszcze ważne? Czy mam cały kurs zrobić od początku? ...
    • mam dobrą radę
    • Cześć! Oblałam definitywnie!!! Nie wyjechałam "pod górkę". Mimo to egzaminator zabrał mnie na miasto. Tam było jeszcze gorzej, choć po tylu jazdach spodziewałam się po sobie czegoś lepszego. Nie wiem czy to z nerwów (pierwszy raz), czy jestem tak kompletnie do niczego... A może ktoś ma podobne odczucia... byłoby mi lżej, bo z tej złości na siebie nie mam ochoty na następne próby...
    • witam mam pytanie do osób które mają już swoją pierwszą jazdę po zdanym egzaminie za sobą. bardzo się stresujena samą mysł ze nie długo odbiorę prawko i co????lepiej samemu tą pierwszą jazdę przejechać czyz kimś????proszę o wasze rady i doświadczenia!!!
    • Witam i proszę o rade jak wy jeżdzicie na przełączkach? Przy lewej czy prawej krawędzi?I po czym poznajecie jak jechać na danej przełączce?
    • Gdy lusterkiem bocznym prawym miniesz pierwszy słupek robisz jeden pełny obrót kierownicą w prawo, obserwujesz dalej w lusterku bocznym prawym jazdę samochodu gdy będzie mniej więcej równolegle do linii - pełen obrót w lewo.Cały czas starać się patrzeć również do tyłu!!! - bo obleją.I niech mi się tu nikt nie wymądrza, że w ruchu ulicznym nie ma słupków itd. - oczywiście wyczucie się przyda..ale po 30 godzinach jazdy, chyba o nie trudno???Poza tym myślę, że jeśli nauczę się praw...
    • Witam! Jestem po 2-gim niezdanym egzaminie. Szukam sprawdzonego i skutecznego instruktora z Krakowa, który nie wyrywa cały czas kółka i wszystko cierpliwie tłumaczy nie każąc przy tym pędzić na najwyższym biegu. Moim celem jest dobrze opanować i koordynować sprzęgło i gaz. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam serdecznie. marysia
    • Postaram się tu doradzić osobom, które nie bardzo orientują się od czego należy zacząć. Warto mieć świadomość, że kurs (każdy) to inwestycja w swoją przyszłość, a w niektórych przyp. szybkie zdobycie nowego zawodu (w porównaniu ze studiami chociażby). Prawo jazdy jest dziś standardem bez którego trudno jest funkcjonować. Ta inwestycja może nam się zwrócić szybciej niż nam się wydaje, ale pod warunkiem, że ulokujemy nasze oszczędności we właściwym "banku" czyli w najlepszej S...
    • bardzo panikuje.w nocy snia mi sie koszmary, ze wsiadam do auta i nie wiem jak sie je odpala, potem mijam proste znaki i nie weim co oznaczaja, wreszcie dojezdzam do skrzyzowania i nie wiem , kto ma pierwszenstwo.Albo , ze czekam na moja kolej na manewrach, obserwuje plac, tam zdaje jakas grupa, wszystkim idzie idealnie, a egzaminator im mowi po wszystkim , ze sa debilami i nie zdali.Boje sie na maxa!!! jak sobie poradzic z nerwami w dniu egzaminu???Macie moze jakies sprawdzone s...
    • czy ma ktos z Was jakąś "złotą" radę żeby zdac. Oblałam juz 3 razy. Pytam poważnie, ten egzamin, poza pieniędzmi (dużymi),kosztuje mnie wieeele stresu.
    • Jak uważacie, lepiej umieć jeździć samochodem zapisując się na kurs, czy nauczyć się jeździć dopiero z instruktorem! Nie chodzi mi oczywiście o nie wiem jakie umiejętności,bo to naturalnie na kursie, ale po prostu o taką zwyczajną jazdę samochodem - umiejętność ruszania, zmiany biegów, trzymania się drogi a nie jeżdzenia po krzakach itp. ;) Proszę o radę, bo sama nie już nie wiem. Zdania znajomych są podzielone. Pomóżcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się