Forum Turystyka Świat Tunezja
ZMIEŃ
      radom

radom

(26 wyników)
    • Jak się ubrać na 2-dniową Saharę ????????
    • Lecimy wraz z żoną z Gdańska,chociaż jesteśmy z Poznania(Trzeba małego zostawić u Babci)w nocy z 3 na 4 do hotelu Marabout w Sousse.Był ktoś w tym Hotelu,jakieś rady???Leci ktoś też w tym terminie i do tego hotelu??
    • Tunezja ( Sousse )już wstępnie zarezerwowana, ale wciąż mam wątpliwości ... Wybieramy się z 6 letnim dzieckiem 26 czerwca na 2 tygodnie. I moje watpliwości są głównie z powodu dziecka (choć nie tylko). Myślę o zamianie na Bodrum (a właściwie 20 km od Bodrum). I tu i tu hotel 4* z opcją all. Doświadczeni- poradźcie proszę !!!!!
    • Witam, czy móglby ktoś podpowiedziec jaki stroj najlepiej zabrac na sahare? ( tj nie wiem czy japonki np beda ok czy trzeba brac adidasy jesli chce sie jezdzic na quadach i wielbladach, czy bluzki na naramkach i np krotkie spodenki beda odpowiednie?Czy przy takim sloncu lepiej zabrac jakies dresy?) No i czy brac stroj kapielowy,czy sie przyda?Hmm bo rozumiem ,ze jakies rzeczy na nocleg tez potrzebne? Prosze o rady i z gory dziekuje Pozdrawiam
    • Witam wczoraj wrocilam z tunezji konkretnnie z hammamet hotel samira club chetne odpowiem na nurtujac pytania
    • Witam W tym roku wraz z żona chcemy wybrac sie na wakacje do Tunezji. Niestety nie znamy tamtejszych hoteli... a rady w biurach podróży sa często nieadekwatne do rzeczywistosci. Napisze pokródce co by nas interesowało. Hotel 3*-4* opcja all inclusive, duży basen + plaża. Słyszałem też że najlepiej wybrać sie do miejscowości Hammamed... Polecano nam hotel Marilla, ale chciałbym usłyszeć inne opinie o nim. Prosiłbym o jakiekolwiek rady jaki hotel wybrać, chcemy wylecieć pod koniec sierpn...
    • Jestem zainteresowana dobrymi radami na wakacje z maluchem w Tunezji. Mój synuś będzie miał 11 mies. kiedy będziemy, po koniec czerwca, wylatywać na wakacje. Zbieram dobre rady na wakacje z niemowlakiem: co ze sobą koniecznie zabrać, a co będzie niepotrzebne w Tunezji, jak "przetrwać" lot samolotem, o czym pamiętać na miejscu, na co uważać...a generalnie jak bezpiecznie i bezproblemowo spędzić z takim maluchem udane wakacje? Chętnie przyczytam wszystko, co macie na ten temat do po...
    • Witam, wybieramy się na siedmiodniową wycieczkę do Tunezji (koniec czerwca, początek lipca). Lecimy tam pierwszy raz, w związku z tym liczymy na podpowiedź osób, które już tam były. Podstawowe pytania: który kurort polecacie, który hotel? Jakie wycieczki fakultatywne? Z którego biura podróży warto jechać? Nadmienię, że chcemy przeznaczyć do 2 tys. zł na osobę, 7 dni, transport samolotem. Z góry dziekuję za wszelkie podpowiedzi, sugestie i rady. Pozdrawiam.
    • Proszę o wszelkie informacje. Jedziemy pierwszy raz do Tunezji z żoną i dziećmi (8 i 13 l). Mamy trochę cykora czy zainwestowane pieniążki sprawią że wrócimy zadowoleni. Wielkie dzięki. Czy Ktoś jedzie z Rzeszowa w terminie 18.07.08
    • Proszę o radę czy hotel 4* Primasol Golden Beach - 04.09 - 1 tydzień to dobry wybór, 2 osoby dorosłe + dziewczynka 3 latka?
    • Witam Chciałam zapytać o sprawę dotyczącą paszportu dla dziecka. Syn obecnie ma 9 lat, paszport posiada ważny do 2012 roku lecz w chwili wydania paszportu na zdjęciu miał ok 4 lat. Wybieramy sie w sierpniu do Tunezji. Czy jest konieczna wymiana paszportu? Syn jest podobny ale wiadomo z upływem lat buzia troche zmężniała. Wyrabiając teraz paszport ryzykuję ze nie zmieszczę się w terminie jaki obowiązuje w Tunezji tzn. paszport musi być wazny conajmniej 6 m-cy przed wjazdem do ...
    • Sprawdzając na stronie Eximu plan lotów.Dowiedziałam się, że mimo wcześniej wykupionej wycieczki(kupiłam ją w styczniu) od 27-04 do 04-05, wylot z Monastiru do Wa-wy, mam o 3.30 w nocy 05-05. Nie byłoby w tym nic niepokojącego gdybym nie musiała opuścić pokoju 04-05 do godz 12.00. Zadzwoniłam do biura przez które wykupiłam tą imprezę i powiedziano mi, abym się nie martwiła, bo godziny lotów mogą się jeszcze zmienić, a gdyby rzeczywiście wylot był dnia, a właściwie nocy następnej, to oh...
    • 'Od 20-27 wrzesnia bylismy w Tunezji w mieście Hamammet i było rewelacyjnie,. Hotel świetny jedzienie świetne obsługa świetna. Jesli macie jakies pytania co do wyjazdu albo pobytu na miejscu. Co wziasc ile kasy zabrać i inne to chetbnie odpowiem. Byliśmy z 21 miesicznym dzieckiem. I spisał sie doskonale. Pozdrawiam Aska
    • Pytanie może głupie, ale pierwszy raz lecę samolotem i chcę mieć pewność, że mnie wpuszczą na pokład. Czy jako bagaż rejsowy mogę wziąć plecak?? Chciałam wziąć torbę na kółkach, ale plecak byłby wygodniejszy tylko jakoś nie jestem na 100% pewna czy nie musi to być torba na kółkach… Proszę o mądrą odpowiedz na moje głupie pytanie ;p
    • Czy Monastir to ciekawy region gdzie jest lepiej?
    • jedni twierdzą że nie trzeba adaptera, drudzy tw. że trzeba. Dajcie mi kochani radę jaki typ adaptera powinnam kupić-tak na wszelki wypadek :)Niespodzianki w obcym kraju nie są wskazane :) Dziękuję z góry za informacje! Pozdrawiam
    • Czy w Tunezji dogadam się w jezyku polskim. Nie znam jezyków obcych więc nie wiem czy jest sens jechac i sie meczyc. proszę o radę.
    • Jakieś podstawy znam ale nie wiem czy to wystarczy:(
    • Wybieram się w lipcu na Djerbę, czytałam obecną prognozę pogody i jestem przerażona, tam jest 45C, a u nas gdy jest 30C to ledwie żyjemy. W planie mam też wycieczkę na pustynię, a tam pewnie jeszcze cieplej. Czy taką temperaturę można znieść, jak sobie radzić? Za rady z góry dziękuję. Dina
    • Witam! Chciałbym się dowiedzieć od osób, które tam były i są uczulone na różne pyłki traw i roślin jak się to ma w Tunezji? Czy muszę brać tabletki codziennie jak w Polsce , czy klimat jest bardziej przyjazny alergikom i mozna odstawić środki odczulające? Nie chciałbym spędzic wakacji z chusteczką u nosa :) Proszę o rady! Aha w zeszłym roku byłem na Krecie i czułem się wyśmienicie bez specyfików:) Jak jest Tunezji!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się