radom

(8 wyników)
  • witam moja Mała 4 tyg i dysplazje lewego biodra IIIa i szyna Koszli , własnie zaczelismy ja przyzwyczajac - lekarz kazał 3-5 dni godzina w szynie godzina bez i od piatku juz non stop w szynie z przerwami na przewijanie i kąpanie ...dzis jest drugi dzien , i Mała strasznie płacze , nie śpi , nie wiem jak ja nosic w tej szynie? jak ja karmic ? jak ona bedzie spała - lubi spac na boku , prosze napiszcie mi jak karmic - próbowałam na lezaca , nachylac sie nad nia ale nie potrafi zła...
  • Od jutrra mój synek będzie nosił rozwórkę Koszli. Te z was, które prezz to przeszły proszę o opinie, cenne wskazówki i rady; czy rozwórkę zakładałyście na ubrania, jak sobie dzieciątka radziły ruchowo, jak to znosiły, po jakim czasie była poprawa, jak mieściły się do wózka i fotelika. Serdecznie dziękuję za cenne rady, chęć wsparcia. Pozdrawiam
  • Kochane wiem, źe niektóre z Waszych dzieci mają rozwórkę albo przez to przechodziłyście. W związku z tym mam pytania: Założyłam to mojej Julce i zniosła to bez krzyku ale mam problemy techniczne z zakładaniem tego ustrojstwa. To jej cały czas spada, wogóle nie jest stabilne, ona rusza nogami bez żadnego problemu. Te szelki jej w kółko spadają, rozwórka się przemieszcza. Rano jak się obudziłam patrzę a tu moje dziewcze leży a rozwórka na wyskości jej kolan. Niby zakładam tak jak ...
  • Witam serdecznie, Wczoraj miałam wizyte kontrolną u ortopedy z moją 4 miesięczną córką.I to co usłysząłam zmroziło mi krew w żyłach. Zacznę od początku. Maja urodziła się przez cesarskie cięcie- poród pośladkowy 17 maja 2009) W 3 tygodniu bylismy u ortopedy. Kazał szeroko pieluchować ( jedna pieluchą tetrową) i zrobić USG. Na USG bylismy 27 lipca i taki jest opis :"W badaniu sonograficznym stwierdza się po stronie prawej prawidłowe ukształtowanie, po lewej uniesiony obrąbek chrzęstny ...
  • Witajcie, u mojej 12 dniowej corki zdiagnozowano dysplazje obu bioder. Lewe II c prawe 0 (??). POwiedzial, ze super, bo dziecko jest male i stawy wchodza do panewki same przy odwodzeniu. Bylam w szoku jak lekarz postawilm diagnoze, wiec nie zapytalam go o nic. Coreczka nosi frejke od wczoraj, a mnie klebia sie pytania. 1) Skad to sie wzielo? Nikt w rodzinie tego nie mial, corka byla ulozona glowkowo. 2) ile moze potrwac leczenie - wiem, ze nikt prorokiem nie jest, ale zaklada...
  • witam wszystkich, jw.
  • witam, z góry dziękuję za wszelkie sugestie i proszę osoby które miały podobny problem, bo ja już nie mam siły. Wydaliśmy wszystkie pieniądze na lekarzy i nic nie wiemy, a nawet wiemy coraz mniej. Moja córeczka ma 6 tygodni, ma min problem ze stawami biodrowymi, co usłyszałam już w szpitalu. Byliśmy u ortopedy, ktory zrobił usg i nie postawił żadnej dignozy (usg nie zostało w żaden sposób opisane - nie mamy dokumentu) i bąknął nam tylko o szerokiej pieluszce, ponieważ ma bardzo ogranic...
  • Witajcie!! Wczoraj byliśmy z Mają na kontroli bioderek, po dwóch miesiącach od ściągnięcia koszli. Lekarza zachwycony!!!Bioderka są Ia oba!!!Mamy stawić się na kolejnej kontroli dopiero jak Maja zacznie pięknie chodzić sama około dwa miesiące!! Na razie leżeć na brzuszku cofa się do tyłu;o)))Tylko martwi mnie,że nie chce za bardzo leżeć na brzuszku. Opanowała pięknie siedzenie i tylko taka pozycja jej odpowiada. Na pupie przemieszcza się gdzie chce!!! Czy macie jakieś pomysły,żeb...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się