Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      radom

radom

(4 wyniki)
    • Miesiąc temu złapałam kleszcza. Nie wiem jak długo był wbity, bo wieczorem oglądałam się bardzo dokładnie i myłam, a rano znalazłam go na brzuchu. Kleszcz nie wyglądał na żywego, był mały i nieruchawy i łatwo wyszedł, ale miejsce w koło było zaczerwienione. W ciągu kilku dni zagoiło i się została tylko mała, brązowa plamka. Wczoraj, po miesiącu od tamtego czasu z gładkiej, brązowej plamki zrobiła się czerwona, lekko swędząca grudka. Póki co nie powiększa się. Byłam z tym u lekarza, ale nie po...
    • Witam! bardzo prosze o pomoc w doradzeniu.Bede miala robiona kolonoskopie i Gastroskopie. Chcialabym poprosic lekarza by pobral na jakies bakterie probki,ale nie wiem jakie ? Bardzo prosze o pomoc! Z gory dziekuje! Pozdrawiam!
    • Krociutko moja historia. Okolo 2 tyg po powrocie z wakacji (bylam nad jeziorami w zachodniopomorskim) zauwazylam na udzie rumien, ukaszenia nie pamietam, kleszcza nie widzialam. Rumien bezbolesny, nieswedzacy, objawow innych zadnych nie mialam. Poczatkowo zignorowalam to, ale rumien zaczal sie stopniowo powiekszac. Nie wygladal bardzo typowo tj. brak wyraznego przejasnienia w srodku, moze tylko troche cos takiego bylo widoczne, w kazdym razie nie wygladal do konca podrecznikowo. Poszlam do le...
    • w piątek syn znalazł na sobie kleszcza.był mały nie napity nie wiemy ile siedział. niestety kleszcza nie zachował.Co teraz robic? iść po antybiotyki? jakie i w jakiej dawce? czekać i obserwować? zrobić badania jakie najlepiej? Mógłby ktoś na pocztę prywatną podac lekarz znającego się na tym /ewntualnie tel./ mieszkamy w okolicy Krakowa Bardzo dziękuję z góry za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się