Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      radom

radom

(33 wyniki)
    • może jakieś rady od ubiegłorocznych turystów? Zabrać coś szczególnego (jadę 27 maja z 2 małych dzieci - 2,5 i 4,5 roku)? Ile trwa transfer z lotniska? pozdrawiam! aga
    • Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami, więc na pewno kilka osób wybierze się do Kapadocji. Mam dla nich kilka rad jak samemu zwiedzic ten region. Wiadomości które tu napisze uważam że przydałyby mi się przed moim wyjazdem. Pewnie kilka rad będzie sybiektywnych dlatego fajnie jak inne osoby też coś napiszą i pomogą przyszłym "pokoleniom" -Wypożyczając auto można zobaczyc Kapadocje w 2dni(ja byłem tam 3dni). -Podziemne miasta najlepiej zwiedzac w porze lunchu (12-14) bo wtedy nie ma wyc...
    • wylatuję 2 czerwca z męzem i 2,5 letnim synkiem do Kumkoy/ koło Side - Hotel Club Verano na 2tyg. z opcją All jest to pierwszy nasz zagraniczny urlop nie wiem jakiej pogody się spodziewać? jakie ubrania zabrać? jakie faktory do opalania? podaję synkowi od wczoraj Lakcid czy dawać tez na wyjeździe? co jest jeszcze niezbędne - oprócz ubrań, butów, sandałek na plaże, zabawek dmuchanych, apteczki , kosmetyków, kostiumów, czapeczek na słońce... Za każde rady z góry serdecznie dz...
    • Witam , wybieram sie po raz pierwszy do Turcji , nie wiem jaka walutę zabrać. Proszę o radę. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    • niestety w tym roku urlop mamy tylko w ostatnim tygodniu lipca. Proszę o rady od doświadczonych osób, czy warto pchać się w tym terminie do Turcji. Już prawie jesteśmy zdecydowani na wycieczkę i Hotel, tylko jeszcze obawa o gorąco powstrzymuje mnie od ostatecznej decyzji.
    • Witam własnie wykupiłam wczasy z Itaki do Turunc hotel od 5-19 września, może ktos wrocił z tego hotelu i ma jakies rady co zabrac, gdzie pojechac, co warto zobaczyc, jaka walute zabrac ?/ W jakim jezyku mozna sie dogadac jak hotel ogolnie wszystko czym chcecie sie podzielic a moze ktos leci w tym samym terminie? jade z mezem i 2 letnia corka
    • Chcemy wybrać sie do Turcji na początku października (7.10.2009)ewent.5. na 1 tydz. Poszukuję jakiejś fajnej oferty, za rozsądną cenę. Nigdy nie byłam nigdzie z biurem podróży i nie mam żadnego doświadczenia. Interesuje mnie raczej zwiedzanie (może 1 dzień na plaży). Hotel też nie musi być 5* tylko może 3* (w hotelu będziemy tylko nocować). Wyżywienie (śniadania i obiadoolacje) Nie mam wygórowanych wymagań. wiem ze są wyjazdy typowo objazdowe oraz pobytowe + wykupienie wycieczek faku...
    • Ponieważ pierwszy raz w maju wybieram się na wypoczynek z moimi Maluszkami półtorarocznymi i kompletnie jestem zielona w kwestii wyjazdów zagranicznych bardzo proszę o wszelkie rady dotyczące wyprawy z takimi Maluszkami. -czego unikać, -na co zwracać uwagę -co ze sobą zabrać i w jakich ilościach -jakie leki ze sobą zabrać itp. Wybieram się do Manavgatu z biurem podróży TUI w terminie 07-14.05. Zakwaterowanie mam w hotelu Iberotel Palm Garden z opcją All. Będę Wam bardzo wdzięczna za...
    • Witam! Jadę z żoną i dwójką maluchów (2,5 roku i 4,5 roku) do Pegasos Planet w Incekum. Poszukuje rodaków którzy w tym samym terminie wybierają się do tego hotelu. Ja wylatuje z Katowic po 22 godz. 1.09.2010 z Itaki Lecę na 14 dni. Może jakieś świeże rady wracających właśnie stamtąd turystów? Pozdrawiam serdecznie.
    • Mam taką sprawę.... mam szansę wyrwać się z mężem na tydzień bez dzieciaków. No i jesteśmy zmuszeni skorzystać z oferty Itaki.... Do doświadczonych podróżników... Który rejon i który hotel nam polecacie... Nigdy nie byliśmy jeszcze w Turcji. Z góry dziękuję
    • Wybieram sie do Maramis za dwa tygodnie. Mam kilka pytan związanych z wyprawa do Turcji. Po pierwsze chciałabym zapytac jak wyglada sprawa z waluta. Jakie pieniązki zabrac, gdzie wymienic? Jakie są warunki celne, czego nie mozna wywozić. Kolejna sprawa to ubiór kobiety. Czytałam ze powinno sie unikac wyzywających strojów, a do światyn wymagane jest okrycie głowy. Czy to prawda? Narazie tyle. Jesli ktoś mógłby słuzyc radą będę wdzięczna :).
    • proszę o rady, z jakiego biura (katowice), do jakiego hotelu najlepiej. tak, żeby było najlepiej i najtaniej ;)
    • Chciałabym się w tym roku w czerwcu polecieć do Turcji z dwójką małych dzieci pół roku i dwa lata. Nigdy nie byłam w Turcji i dlatego proszę o radę - jaki rejon wybrać, jaki hotel? Za wszystko z góry dziękuję.
    • prosze podajcie jakies praktyczne rady, np. 1. co koniecznie wziąc ze sobą, 2. czy wystrzegać sie jakiegoś jedzenia? 3. czy koniecznie trzeba mieć dlugie spodnie kiedy się wchodzi do meczetów czy mogą być przed kolano? 4. czy sa kamieniste czy piaszczyste plaże - czy trzeba miec obuwie do wody aby sie nie pokaleczyc? 5. czy nie ma problemu z wodą przegotowana do picia, czy trzeba sie wcześniej zabezpieczyć i kupić zanim sie będzie jeździło? 6. czy są komary? 7. jak wyglada sprawa ...
    • Rady dla planujących wakacje w Turcji. Wyjazd wakacyjny ma sens o ile pozwoli wypocząć, zrelaksować się i zabawić. Jeżeli szukasz luksusów, komfortu lub obżarstwa i opilstwa to zostań w domu. Pieniądze zainwestowane w poprawę standardu domu i szkolenie kucharsko-barmańskie dla małżonka dadzą lepszy efekt niż wykupienie wakacyjnego wyjazdu. Z doświadczenia wiem, że w Turcji może być super ale…. Wszystko zależy od tego jak podejdziesz do tego problemu. Oto garść rad i przemyśleń, ...
    • Witam, bede w Istambule w dobrym hotelu w ktorym jest łaznia turecka, problem w tym ze nie wiem jak sie tam zachowac, co robic i w jakiej kolejnosci. Wiem ze to jakis rytułał. Do nie dawna mialem przekonanie ze łzania to to samo co sauna parowa ale tak nie jest do konca. Prosil bym o rade od a do z jak to wyglada i czy od poczatku towarzyszy mi masarzysta lub pracownik czy musze go wezwac itp. Poprostu nie chce dac klapy bedac w takim miejscu :)
    • Witam ,czy damy rade nie znając dobrze języka angielskiego?
    • Proszę o podpowiedź, lece w sierpniu z rodziną 2+ 2 , hotel 5* na 7 dni i nie bardzo wiem jaka kwota kieszonkowego będzie wystarczająca? Z wycieczek z uwagi na krótki okres raczej nie będziemy korzystać. Nie byłem w Turcji , więc nie wiem co i ile... Podpowiedzcie
    • Witam , jak w temacie proszę o polecenie tzw "wypasionego" hotelu w Alanyi . Z góry dziękuje
    • wybieram się do Side w pierwsze 2 tygodnie lipca z dzieckiem sześcioletnim, a mała niezbyt dobrze znosi upały; czy ktoś był w tym rejonie na początku lipca, jest upał nawet w nocy, czy też można liczyć na jakiś wiaterek od morza?, dziecko lubi basen więc będzie w wodzie, hotel z zacienionym ogrodem, może ktoś ma jakieś doświadczenia lub rady. Byłem rok temu w Turcji, ale w połowie czerwca i pogoda nie bya zabójcza - na początku lipca dużo goręcej? dzięki za odpowiedż A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się