radom

(14 wyniki)
  • Wyberamy sie na Fuertaventure z maly, przeszlo 3 letnim dzieckiem. Jest to okres 2 tyg poczawszy od 25 lipca. I teraz moje pytania techniczne z tym zwiazane. Slyszalam, ze tam ponoc bardzo wije. Czytalam, ze srednio 4 w skali Buforta wiec nie najgorzej wg. mnie, podobnie jak nad Baltykiem. O co chodzi z tym wiatrem i czy faktycznie w okresie najakiprzypada nasz wyjazd jest az tak strasznie dokuczliwy? Sprawa kolejna, chodzi mo o ,,moc " slonca, ze tak sie wyraze. Czy na tej wyspie ,,os...
  • Jak w temacie po 14 dniach powróciłem z Gran Canarii a konkretnie Puerto Rico :) Na wycieczke wybralo sie 8 osob srednia wieku ok. 30 lat :) Wyjazd z Wrocławia w kierunku do Magdeburga, bileciki zakupilismy 3 miesiace wczesniej "zeby miec spokoj" i jeden bilecik w obie strony po doliczeniu wszystkich oplat wyniosl 460 zł. Do Magdeburga ekipa jechala na 2 sposoby, pierwsza to autko ktore zostawilismy na parkingu w odleglosci ok 3 km od lotniska i ta metode szczegolnie polecam zarowno ze wzgled...
  • Ponownie witam Szanownych Forumowiczów. Na początku września będę się wczasował w Puerto de la Cruz, w hotelu H10 Tenerife Playa (Ktoś był i może coś napisać o tym hotelu?). Planuję wypożyczyć samochód, niestety w hotelu podobno nie ma parkingu. Czy w mieście można bezpiecznie zostawić samochód na ulicy (chodniku)...? Czy może znacie Państwo jakiś niedrogi parking gdzieś w okolicy (hotel jest tuż przy basenach Lago Martianez). ? Dziękuję za ewentualną pomoc i pozdrawiam. trogir13
  • Musze sie zdecydowac szybko i podjac konkretna decyzje. Jak juz pisalam, zalezy mi na jasnej i pieknej plazy. Nie wiem co robic, ostatecznie pojade 2-gi raz na Fuerta w to samo miejsce. Mam strasznie mieszane uczucia:( a musze podjac w ciagu 1 dnia decyzje. Z jednej strony bylam zachwycona zeszlorocznym pobytem na Fuerta, z drugiej strony nie wiem, chyba troche bez sensu leciec rok w rok w to samo miejsce, lepiej zwiedzic cos nowego?? Doradzcie. Warunek jest jeden i podstawowy, plaza i...
  • Nie mogę się zdecydować na hotel, proszę o pomoc. Mam 4 typy: 1.Sun Island *** - absolutnie najtańszy ale najdalej od plaży, 2. Los Zocos *** - też niedrogi, troszeczke bliżej wody, a i ma duże baseny (ale nie wiem czy podgrzewane w marcu), blisko centrum miejscowości gdzie toczy sie życie nocne 3. HL Rio Playa Blanca **** - ok 350-400PLN droższy od najtańszego, ma duzy minus w postaci parterowej zabudowy - trochę obawiam się robactwa 4. Barcelo Lanzarote Resort **** - pani (bard...
  • Chcialabym się wybrać w połowie września lub na poczatku pażdziernika na Wyspy Kanaryjskie, czy jest to dobry okres na lot w tamte rejony? Ze względu na to, że byłaby to moja pierwsza wyprawa w tamte rejony to chciałabym się również zapytać na które wyspę najpierw się udać?? Z gory dziękuję, A
  • Witajcie, Planuję wybrać się w 3 osoby na Lanzarote (lub Gran Canarie) w najbliższym czasie. Chciałbym już teraz zaplanować wolny czas, żeby jak najwięcej skorzystać. Przede wszystkim chciałbym wynająć samochód, aby w ciągu dwóch dni dokładnie zwiedzić wyspę - zobaczyć najlepsze krajobrazy, zrobić dużo zdjęć. Następnie planuję wybrać się na własną rękę na Fuertaventure i dam zamówić również blisko portu samochód, żeby cały dzień pojeździć po wyspie i zobaczyć jej uroki. Jeżeli poleci...
  • Witam, chcialibyśmy w lipcu wybrać się w podróż poślubną na Kanary. Powoli rozglądamy się w biurach podróży za ofertami. Jak na razie nie jesteśmy zdecydowani jaką wyspę wybrać. Ogólnie to w tym momencie najatrakcyjniejsza cenowo jest Fuertaventura. Z Itaki za 2 tyg all inclusie do hotelu 4* Costa Calma Beach Resort kosztuje 4 tyś od osoby! Za taką samą wycieczkę np. na Lanzarotte trzeba zapłacić ok 1 tyś więcej. I tu jest właśnie nasz dylemat. Czy warto dopłacić i pojecha...
  • Tak jak w temacie:) Pytajcie o co chcecie;)
  • Pod koniec marca mam zamiar wybrac sie na rejs wycieczkowy po Maroku, Wyspach Kanaryjskich i Maderze. Zastanawiam sie jak zorganizowac sobie czas ze wzgledu na specyfike takiej podrozy, otoz zwiedze wszystkie wyspy oprocz Fuertaventury, ale na kazdej bede miala do dyspozycji zaledwie 8-12 godzin. Co warto zobaczyc na kazdej z wysp, na co najlepiej przeznaczyc czas, mam na mysli rowniez takie rzeczy jak skosztowanie lokalnych potraw czy moze sporty wodne. Nie mam duzo czasu, wiec doglebn...
  • witam, chcemy zarezrwować auta przez internet w orcar, ale niewiem jak to jest z płatnością. naprwde nie mozna gotówką płacic?? a jak wygląda polacenie kartą?? tak jak w polsce że się wpisuje pin itd??? a karta kredytowa a płatnicza to jakaś różnica, bo ja mam taką zwykłą do bankomatu i do płacenia w sklepie , czy taka może być??? Czy jak wogule nie znamy języka to damy rade wynając auto w Orcar, wczesniej przez www zarezerwujemy. czy dużo jest przy odbiorze formalności?? jak zobaczą że ni...
  • Chciałabym wybrać się z dziećmi (3 i 7 lat) na urlop na przełomie grudnia i stycznia. Poważnie rozważam Wyspy Kanaryjskie. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, która z nich o tej porze roku najbardziej nadaje się na urlop z małymi dziećmi? Czy zimą wieją tam silne wiatry? A może znacie jakiś fajny hotel? Zależy mi na 4* z all in, chętnie przy piaszczystej plaży, z atrakcjami dla dzieci. Będę wdzięczna za wszystkie rady.
  • Witam Pytanie dla znawców- wybieramy się na Teneryfę i oprócz plaż mamy chęć poznać wnętrze wyspy, które jak wiadomo jest górzyste. Czy ma sens zabieranie ze sobą(w lipcu) pełnych butów trekingowych? Oczywiście planujemy El Tiede. Pozdrawiam Michał
  • Czy ktoś z Was był w hotelu Valentin Marieta na GC.Proszę o informację czy jest to niezły hotel czy jest w nim czysto.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się