radom

(30 wyników)
  • Witam Mam opla Corse C, która nie ma funkcji wyłączania poduszki powietrznej z przodu od strony pasazera, w serwisie tez mowia ze sie nie da. Musze przewozic w przodzie w foteliku niemowlaka jak jezdze sama, a jak jest poduszka wlaczna to nie moge. Orientujecie sie moze co mozna zrobic?? Bardzo prosze o rady, napewno nie jestem wyjatkiem... pozdrawiam
  • od kilku dni mam prawo jazdy, samochód już stoi w garażu, zielony listek naklejony. I co? W drogę? Trochę się stresuje tym wszystkim. Jestem świadoma braku doświadczenia dlatego jeżdżę ostrożnie. I w związku z tym, macie jakieś dobre rady dla początkujących? Z góry dziękuję. i nie trąbcie na zielone listki
  • pokazywarka.pl/qkmbsm-5/ ...oraz wyjaśnienie dlaczego Polska nie pali się do budowy autostrad ;-)
  • Jutro ma wesele brata no i musze pojechać z Łodzi do Kielc. Problem w tym,że mam auto na zimówkach ( Nissan Micra ), ale bez ABS i tlyko 40 tysiecy km stażu za kółkiem. Ale mimo tego boje sie jechać w taka pogode..ale musze. Ile radzicie jechac po trasie i jak zachowywać sie w miescie ?? Bardzo nie lubię jezdzić w takie opady....ogólnie zimy nie lubie
  • witam Was,prawo jazdy mam niedawno wiec staram sie jeździc bardzo ostrożnie. Jest ok ale kluczowy problem to dla mnie parkowanie. Juz 2 razy zarysowalam samochód. Dwa razy w ten sam sposób tj. parkując prostopadle z lewej mam samochód a z prawej na parkingu podziemnym sciane...dwa razy otarlam sie o tą scianę prawym bokiem samochodu. Proszę macie jakies porady? Wiem ze to teoria ale wyjatkowo trudno mi wyczuc moment kiedy zaczynać skręcac, silę i promień skretu. dzięki Danusia
  • rady(12)

Witam. Moja dziewczyna za dwa tygodnie odbierze prawko. Moze dałoby sie stworzyć coś na kształt poradnika: "Jak sie nie zabić czyli czego nie wolno robić w aucie". Takie rady, proste i mniej proste, glupie i mądre. Czyli wszystko co nam kierowcom wydaje sie banalne, ale dla tych, ktorzy niedlugo wyjada na drogi wcale banalne nie jest. Prosze o wpisy. Moze cos takiego uratuje komus zycie.
  • Jezdze od kilku tygodni, prawko robilam latem, do tej pory moze raz wlaczylam wycieraczki, no i paralizuje mnie mysl o tym, co sie wydarzy, kiedy zacznie lac, zrobi sie bloto, potem snieg... Na kursie nikt mnie na to nie przygotowal. Mam juz kupione opony zimowe, jezdze wolno i ostroznie, na pewno w trudnych warunkach bede jezdzic jeszcze duzo wolniej... ale co zrobic, jesli mimo wszystko poczuje, ze trace przyczepnosc? Czy jest jakas 'instrukcja' zachowania w czasie poslizgu? Czy...
  • Witam wszystkich, mam problem i proszę o radę , jak postąpić. Jakiś czas temu miałem stłuczkę, uderzyłem w samochód jadący przede mną . Ponieważ uszkodzenia tamtego samochodu były niewielkie ( przynajmniej na pierwszy rzut oka) a poza tym kierowca tamtego samochodu zachował się nieprawidłowo w trakcie jazdy ( bez wdawania się w szczegóły)- kierowca ten nie rościł do mnie żadnych pretensji, nie spisaliśmy oświadczenia, nie wzywaliśmy policji i po krótkiej wymianie zdań każdy z nas ...
  • Otóż narysowałam sytuację, mój samochód jest cały na czerwono, czy może być w tym miejscu zaparkowany??? Nadmienię jeszcze, że odległość od skrzyżowania jest coś koło 15 metrów. picasaweb.google.pl/ania.rene/MojeObrazy#5258547051058791442
  • Jezeli jest rondo z dwoma pasami to jezeli zjezdzam z pasa wenetrznego i daje kierunek w prawo ( pas przy wysepce ) to czy mam pierwsenstwo przed pojadem znajdyjacym sie na pasie obok na radzie po prawej stronie czy nie ? Prosze o info bo opinie sa rozne :)
  • Prawko zrobiłam jakieś 10 lat temu. Teraz się doszkalam i od sierpnia planuje jexdzić. Teraz jeszcze ktoś siedzi obok:)Ale pan od jazd i mąż mówią że całkiem nieźle sobie radze:) Napiszcie prosze o Waszych początkach. Co jest ważne i na co zwracać szczególną uwagę. Pozdrawiam Mati ps. jestem z wawy
  • pl.youtube.com/watch?v=_qMd3OvkGXc
  • moze poradzicie na co uwazac? bo dzis jadąc bardzo wolno niezle mnie rzucalo na lewo i prawo
  • Witam, Zebrało mi się na wspominki;-D Może pamiętacie, jak instruktorzy dawali cenne rady? Ja dostałam taką, jako najcenniejszą, prawie perłę w koronie; "Jak przejedziesz dziecko(tfu, tfu, tfu)na wsi, to uciekaj do najbliższej komendy, bo cię zlinczują". Też to słyszeliście? I jak to ma się do przepisu, że jak się potrąci kogoś, to nie wolno się ruszać z miejsca wypadku? Wiem,że instruktor dobrze chciał, ale chyba trochę go poniosło,co? Pzdr. Inguszetia
  • Hmm, czy ktos poradzi jak przygotowac sie do pierwszej samodzielnej długiej trasy - 500km. Autko przygotowane, sprawdzone, odleglosci.pl odwiedzone i trasa wydrukowana ;-) Pytanko jak pokonac lekką panike? Do tej pory solo jezdziłam do 100km w jedna stronę, codziennie jezdze 20 km do pracy i jest OK. Jechałam juz tą trasę rok termu, ale miałam asyste na fotelu obok. Wówczas załapałam I-szy i ostatni manadat (73 km na ograniczeniu do 50 km..). Jezdze od 1,5 roku. Cyz ja panikuje ? Będz...
  • members.home.nl/saen/Special/traffic.html
  • To ma być 2-4 letnie auto disel. Jak to jest z autami sprowadzanymi z zachodu? Jak zdecyduje sie na forda to czy lepiej kupic to ktore zostalo sprowadzone z zachodu, czy kupione u nas w salonie. A moze to nie ma znaczenia?
  • Mieszkam niedaleko Wrocławia, w marcu otrzymałam prawo jazdy- a przede mną w sierpniu wyzwanie zawieźć b e z p i e c z n i e rodzinę (dzieci) w okolice Łeby. Czy mogę liczyc na pomoc forum- jaka drogę najlepiej wybrać, kiedy wyruszyć (rano, na noc, w jaki dzień tygodnia). Jestem kierowcą (?) w pierwszym pokoleniu- nie mam nikogo koło siebie kogo mogłabym zapytać.
  • Zawsze lepiej jest swoich umiejętności mocno nie docenić, niż odrobinę przecenić. No i pamiętaj (co już zresztą Stefan napisał w innym wątku) - że jeżeli do czegoś nie jesteś przekonana, nie jesteś czegoś pewna - to tego nie rób. Nie wiesz, czy zdążysz skręcić w lewo? Nie jedź. Wydaje Ci się, ze z przeciwka nic nie nadjeżdża? Lepiej "przepuścić" powietrze - niż potem powiedzieć policjantom "a wydawało mi się, że nic nie jedzie. Nie jesteś pewna, czy zdążysz wyprzedzić? Nie wyprzedzaj. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się