Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      radom

radom

(11 wyników)
    • Planujemy z rodzinką wyjazd na Krym samochodem w drugiej połowie lipca z dzieckiem. W jednym z wątków przeczytałam, że radzicie podróż przez Odessę. Nigdy tam nie byliśmy a chętnie zobaczylibyśmy stąd moje pytanie - czy rzeczywiście warto jechać przez Odessę, a nawet zatrzymać się tam na 1-2 dni? Jeśli tak to gdzie się zatrzymać, aby nie było zabójczo drogo, czy wcześniej coś trzeba rezerwować? Jeśli macie jakieś konkretne namiary to bardzo proszę podać na anpaag@gazeta.pl będ...
    • Dzisiaj jest poniedziałek, do środy muszę opracować trasę dojazdu ( samochodem ), noclegi po drodze i na Krymie. Mąż zaczyna w czwartek urlop a ja bardzo chcę pojechać na Krym. Przeczytałam Pascala, ale bardzo chciałabym przeczytać informacje od osób, które były na Krymie ostatnio, czuję że tam jest pięknie. Jedziemy w trójkę. Proszę o rady. Z góry dziękuję.
    • Witam! Jakie pieniądze wziąć na Ukrainę? Wybieram sie do Lwowa i na Krym, a słyszałem sporo wersji na ten temat, dlatego proszę o pomoc kogoś kto tam był:) Czy na Ukrainie wszystko swobodnie opłaci się w hrywnach? Może lepiej wziąć ze sobą Dolary, a może Euro? Gdzie najlepiej wymienić walutę?
    • Proszę o poradę na temat, z jaką walutą najlepiej pojechać na Ukrainę, by tam po wymianie było najkorzystniej. Słyszałem, że nie opłaca się wymieniać złotówek na hrywny u nas w Polsce, tylko , że lepiej pojechać tam z dolarami lub euro i tam zamienić na hrywny, ale nie wiem jak najkorzystniej. Dlatego proszę o poradę, co jest najlepsze.
    • Witam, Potrzebuje Waszej porady odnosnie wyboru najlepszego miejsca wypadowego na Krymie,zeby w niewielkiej odleglosci znajdowalo sie wiele miejsc wartych obejrzenia i by latwo bylo znalezc przyzwoita kwatere (prysznic + ciepla woda raczej konieczne, jade z dziewczyna) w przyzwoitej cenie (circa 10 USD). Jesli macie namiary na jakas konkretna sprawdzona kwatere, to bardzo chetnie. Przyjezdzam bowiem, jak mozna sie domyslac, do Symferopolu i nie wiem czy zostac w tym miescie, czy p...
    • Wiem, że temat był już poruszany. Ale zależy mi na aktualnych wypowiedziach. Wybieramy się w grupce około 8 osób do Lwowa. Planujemy przyjazd do Lwowa w piątek rano i wyjazd w niedzielę. Zależy nam na lokalizacji w centrum, tak by pieszo przemieszczać się po mieście :) i Teraz pytanie co polecacie? tani hotel czy kwatery prywatne? Bardzo proszę o namiary na polecane obiekty :) Pozdrawiam
    • Jade wkrotce na Krym - mam wykupione juz cale wczasy (przelot, hotel, wyzywienie). Ile nlezy wziac pieniazkow ze soba na zawiedzanie, zabawy i takie rozne.... Pozdrawiam, Aga
    • witam! Plan podróży wygląda coraz lepiej. Staram sie go wypelnic, zeby mial ręcę i nogi. Każda rada mi sie przyda, ponieważ nigdy nie podróżowałem po wschodzie Europy i tak naprawde nie wiem na co moge liczyc i czego sie spodziewac. Plan podróży Dzień 1 Wyjazd z Wrocławia o 20.30-21.00 ,przekroczenie granicy ok. 3-4(do granicy jedzie się 6.30h), we Lwowie o 6rano. Aklimatyzacja plus szukanie lokum na 1 noc.. Zwiedzanie Cmentarza Łyczakowskiego, Gaju Szewczenki- Parku Stryjskieg...
    • bywalam na ukrainie czesto, ale wiele lat temu; nei wiem jak to teraz wyglada wiec prosze o rade; jak w temacie, tzn. tzw. dlugi weekend w okolicach 15.08 chcemy jechac do lwowa autem; 1. bezpieczenstwo? 2. jakosc drog? 3. sensowne hotele, z wewnetrznymi parkingami? 4. czas oczekiwania na granicy? z pewnych wzgledow wchodzi w gre tylko wyjazd samochodem; nie nastawiamy sie na jakos szczegolnie niskobudzetowy wyjazd (nie chodzi tez o luksusy, ale o przyzwoity standard); i??
    • Witajcie, w ostatnim miesiącu byłem 2x na Ukrainie samochodem i jedyna rzecz do kitu to granica.Przekraczałem w Medyce i Korczowej,porażka -ukraińcy jak kibole oferują za 70 PLN wjazd bez kolejki,celnicy marudzą i nikomu nie zależy na sprawnym obsłużeniu ruchu turystycznego, na 6 pasów czynne są 2 ,jednym słowem poniżanie i terroryzm celniczo urzędniczy pełną gębą.Jezeli dodać do tego nieoznakowane pasy nieczynne, na które wjeżdżają auta turystów nieobeznanych z wschodnią kulturą ...
    • Musze pojechac na Krym na 10 dni we wrzesniu (od 4 do 14, albo 5 do 15), nie moge znalesc zadnego polaczenia lotniczego z Polski (najchetniej z Wroclawia albo Poznania). Czy istnieje jakies polaczenie, ktorego nie moge znalesc? Bardzo prosze o rade. Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się