single

(37 wyników)
  • www.myspace.com/thecharlatans Jak usłyszałem te klawisze, to pomyślałem że padnę ze szczęścia. Niestety to chyba najlepsza rzecz w tym numerze. Jest ok, ale nie ma tej lekkości poprzedniego albumu. No nic, czekamy na płytę.
  • ... nazywa się "Precious". Słyszał już ktoś? Ja muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczony. Po nudach z Excitera teraz wraca stary klimat, powiedzmy z MFTM. Choć właściwie tylko klimat - sam utwór spokojny, zczilautowany, przytłumiony, zbyt wiele się w nim nie dzieje. Samo brzmienie - wiadomo, leciutko uwspółcześnione klasyczne DM - nikt się chyba Autechre nie spodziewał ;) No i najwazniejsze - hooki, bo z tym było cienko już nawet na Ultrze, o Exciterze nie mówiąc. Aż zacz...
  • Trzecia w dorobku tego świetnego manchesterskiego tria płyta "Some Cities" wychodzi bodajże 21 lutego, singiel "Black And White Town" dwa tygodnie wcześniej. Utworu można już jednak posłuchać tu: www.nme.com/news/110834.htm a konkretnie klikając w link na dole tekstu i po wyskoczeniu okienka odpalając utwór z Windows Media Playera. Słucham sobie nie pierwszy raz i zdecydowanie podoba mi się - jeśli ktoś lubił takie dovesowe przeboje jak "Catch The Sun" i "Pounding", będzie miał trze...
  • Marillion wydaje nowego singla: muzyka.interia.pl/news?inf=520078 co bedzie dla nas natchnieniem do pelnej pasji dyskusji na temat singla uwazanego przez nas za najlepszy w dziejach. Moj typ: Strawberry Fields Forever/Penny Lane - The Beatles (nie moge sobie odmowic: single rezerwowe tegoz zespolu: Paperback Writer/Rain, Hey Jude/Revolution oraz Get Back/Don't Let Me Down)
  • Ok, jakieś przykłady? Warunek: bierzemy pod uwagę *wyłącznie* wykonawców, którzy większość repertuaru mają piosenkową. Madness - The Return Of Los Palmas 7 Tylko to mi przychodzi na myśl :|
  • przedział czasowy 2000 - dziś 1. the libertines - 'time for heroes' 2. the strokes - 'the modern age' 3. dandy warhols - 'bohemian like you' 4. muse - 'new born' 5. coldplay - 'yellow' 6. oasis - 'go let it out' 7. johnny cash - 'hurt' 8. brmc - 'whatever happened to my rock and roll' 9. the libertines - 'what a waster' 10. primal scream - 'kill all hippies' 11. white stripes - 'hotel yorba' 12. stereophonics - 'maybe tomorrow' 13. morrissey - 'irish blood, english heart' 14. ...
  • „Get On Your Boots” ..jak dla mnie, outtake z poprzedniej sesji o bombie, jeśli to miał być zapalnik to ta nowa bomba w butach jest mokra i nie wybuchnie. Porażka.
  • Dziś w Maxisinglu 20-22, 97.1 FM tudzież www.radiokampus.waw.pl Miejsca 50-26 moje: 50. The Good The Bad & The Queen - Herculean 49. Ash - Shadows 48. The Enemy - Away From Here 47. Hania Stach - Regroup 46. The Clientele - Bookshop Casanova 45. Spoon - The Ghost Of You Lingers 44. Dinosaur Jr. - Almost Ready 43. Muzyka Końca Lata - To co widziałem 42. Pinback - Good To Sea 41. Field Music - In Context 40. Of Montreal - Heimdelsgate Like A Promethean Curse 39. Jens Lekma...
  • ... czyli podsumowań ciąg dalszy. Ja swój zestaw piosenek już mam, a Wy?
  • Kilka osób, które zdążyło zapoznać się z tym zespołem i jego debiutanckim albumem (na marginesie, można też w tym wątku napisać co się na jego temat sądzi, np. że jest cienki) być może zainteresuje informacja o tym, że kolejnym po "Golden Touch" singlem będzie (ach tak bardzo lubiane przez niektórych) "Vice". Zresztą moim zdaniem to bardzo dobry wybór. Przeczytałem o tym w tym oto artykule, gdzie NME opisuje ostatni koncert zespołu www.nme.com/news/109194.htm
  • nie wiem, czy 3 pozycje z poniższych 30 nie są przypadkiem z 2007 (kto zgadnie, które?), ale mam to w dupie!!! 30) Wiley - Wearing My Rolex - brytyjska wersja 'w aucie' 29) Kanye West - Love Lockdown - zwiędły balonik w kształcie serca, płaczę 28) Choir of Young Believers - Burn the Flag - żydowski fałszujący klarnet na końcu masakruje 27) DJ/Rupture - Homeboys - soundtrack do straszliwej wieczornej zwały w gównianym klubie 26) Crystal Castles - Untrust Us - ośmiobitowe soundy p...
  • Nazywa się "Lyla" i jest rockandrollowym, rytmicznym utworem. I jest ok. Uf.
  • Top 10 : 1. Guns N'Roses – "November Rain" 2. Nirvana - "Smells Like Teen Spirit" 3. Green Day - "American Idiot" 4. Korn - "Freak On A Leash" 5. Marilyn Manson - "Tainted Love" 6. Kings Of Leon - "The Bucket" 7. Foo Fighters - "Learn To Fly" 8. Velvet Revolver – "Slither" 9. Metallica – "One" 10. Queen - "Bohemian Rhapsody" Ciekawe, co forumowicze na to :D:D:D
  • za wp.pl: Na ostatni singel w dyskografii grupy Mansun trafi kompozycja "Slipping Away". Krążek z tym utworem ukaże się 20 września i poprzedzi zapowiedzianą o tydzień później pożegnalną składankę zespołu - "Kleptomania". Przypomnijmy, że trzypłytowy album wypełnią rarytasy z dorobku Mansun: odrzuty ze studyjnych sesji, nagrania demo, tzw. strony B singli, wersje koncertowe piosenek. W sumie - 36 "kawałków". Materiał muzyczny zostanie wzbogacony o niepublikowane dotąd zdjęcia ...
  • "In The Morning" www.savefile.com/files/6131474 Wczoraj była premiera w BBC Radio 1. Na razie wydaje się taki sobie - choć to chyba dobry materiał na wakacyjny przebój.
  • nazywa się 'skip to the end' i jest dość kiepski... kto zainteresowany: s56.yousendit.com/d.aspx?id=1C1H5Z2YJ2GRX0VW6IZC8ZK7FE
  • nazywa się "I'm With Stupid". zrobili go z Trevorem Hornem. powrót do ich fundamentalnej (tytuł płyty "Fundamental") stylistyki końca lat 80 brzmi.. monstrualnie :) genialna piosenka pop, jakich teraz ze świecą szukać. produkacja tak świeża jak nadal brzmi choćby Actually czy Behaviour, czy FGTH Welcome The Pleasure Dome. mieliśmy powrót wczesnych lat 80., może teraz czas na te późniejsze. oby tylko z takich wzorców. posłuchacie łatwo i szybko na: www.petshopboys.co.uk
  • Znacie może? Joakim Bouazziz to francuski producent, który w zeszłym roku odszedł na chwilę od laptopa i zaczął grać z całkiem żywymi instrumentami, werbując nawet zespół. Stało się to po tym jak padł mu dysk twardy. Więcej równie przerażających historii na Screenagers, tutaj chciałem tylko opisać krótko jego płytę. Cały album jest bardzo eklektycznym tworem, pełnym nieokreślonych form odwołujących się a to do Neu, a to do jakiegoś smutfolka, do Liars, do Becka. Z całego tego z...
  • w tym tygodniu debiutują z nowym singlem 'Once And Never Again' na 30 w UK. na produkcji - Steve Mackey (Pulp). kiedym pierwszy raz ich usłyszał to gęba wykrzywiła mi się w uśmiechu nie pamiętam jak dawno już temu. Yeah Yeah Yeahs nareszcie mają konkurencję. więcej--> www.thelongblondes.co.uk/ tym milej, że szlagierowe My Chemical Romance też daje nadzieję na trochę świeżości w mocno nie świeżym indie ostatnich lat.
  • Nasze ulubione okładki. Jeśli już był taki temat to sorry :] Moje typy: Judas Priest - British Steel www.robhalford.de/Lyrics/Covers_Big/judas_priest_-_british_steel_a.jpg Motorhead - Overkill: www.angbase.com/photo/motorhead_overkill_front.jpg - kicz, ale to jest po prostu śliczne. No i Deep purple in rock oraz pierwszy Danzig ( rinnordin.tripod.com/images/danzig.jpg ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna