Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      synowa

synowa

(19 wyników)
    • Mam problem . Muszę pierwszy raz obdarować przyszłą synową prezentem.Muszę zaznaczyć , ze jak do tej pory nie bardzo się polubilyśmy. Tolerujemy się i staramy się być miłe.
    • Drodzy forumowicze, chciałabym podzielić się z Wami moim żalem w stosunku do pewnej osoby, która wciąż uczestniczy w moim życiu. Jest nią moja (niestety) synowa. Za każdym razem kiedy pukam do jej drzwi, nie otwiera mi chociaż wiem, że jest w domu. Ostatnio kiedy przyszłam do dziecka zobaczyłam coś przerazającego, mój syn prasował koszule! Jak mogła do tego dopuścić? Co za kobieta z tej mojej synowej? Kiedy syn wraca z pracy to nawet nie ma nic na stole, bo ona nie ugotuje mu ta...
    • Po przeczytaniu waszych opini o tesciowych to tylko to przyszło mi do głowy jestescie dziewczyny ograniczone i szkoda mi Was.i tych biednych męzów.
    • Temety o teścioaych i synowych staja sie już nudne, widac nie macie innych problemów.
    • Mamusi choc czesto chca dobrze to zazwyczaj sa po prostu egistkami. Ja bym nie chciala zeby mi tesciowa wybierala kafelki, ale nie mialabym do niej pretensji. Od tego jest maz zeby wiedzial, co musi z zona skonsultowac a czego nie. Ja bym bardziej polozyla nacisk na rozmowe z mezem a nie obwinianie tesciowej.
    • nie żebym się czepiała ,ale moja synowa prasuje rękawy w kant ,co o tym myślicie,jak powinno właściwie być ?kant czy gładko?
    • - Dlaczego tyle jest dowcipów o teściowych i zięciach a nie ma o teściowych i synowych? - Bo to już naprawdę nie jest śmieszne...
    • Witam Dziewczyny mam problem, oczywiście z teściową. Dodam tylko, że strasznie jej nie znoszę, prawie nienawidzę. To przez nią , posypało się moje małżeństwo i właściwie jestem z mężem tylko ze względu na dzieci. Nie mam odwagi od niego odejść, bo są dzieci, bo się nie utrzymamy. Gdy wychodziłam za mąż nawet nie braliśmy uwagi, że zamieszkamy na wsi u teściów. Na początku chcieliśmy zamieszkać u moich rodziców i pomału się budować. Niestety teściowie ciężko zachorowali . Teś...
    • Bardzo bym chciala,aby tylko tesciowe sie wypowidzialy tu co robia dla swych dzieci,aby oni zyli w zgodzie.Czy jestescie w stanie pogodzic sie z tym,ze oni maja inny gust,chca inaczej zyc niz my,chowaja inaczej dzieci niz my kiedys,czy akceptujecie to,ze maja zupelnie inne zdanie,ze nie zawsze zgadzaja sie z nami choc wiemy doskonale,ze mamy racje?Czy mozecie sie wypowiedziec dlaczego Wasze synowe sa tak wrogo nastawione do Was? Dlaczego ziec nie chce Was odwidzac i nie jestes milym go...
    • Poradźcie mi proszę - jestesmy zaproszeni z mężem na 100- tne urodziny babci mojej synowej. Babcię znamy - bo bywamy na imprezach rodzinnych mojej synowej. Cała uroczystośc rozpocznie się msza w kościele i pozniej w restauracji - obiad itp. Poradźcie co kupic na prezent - czy może jakaś kasa w kopertę.?
    • Tesciowa ma przechlapane juz z definicji.czy na zawsze?Apeluje do synowych.Napiszcie jak byc dobra tesciowa.Nie chodzi mi tylko o tzw poprawnosc polityczna.Zalezy mi na przyjazni z synowa,urocza madra dziewczyna,ktorej dystans mnie oniesmiela,niesmialosc peszy...zreszta nie wiem do konca o co chodzi.Macie tyle swoich emocjonalnych doswiadczen...moze moglybyscie pomoc.Co najbardziej rozdziela kobiety:mloda i starsza,matke syna od zony syna.Czy jest szansa na zbudowanie otwartosci?
    • jestesmy mlode,ladne,wyksztalcone a one stare zchorowane i niedolezne moze dlatego z uporem maniaka probuja nas zniszczyc?jakies domysly" dlaczego"? prosze piszcie...
    • Witam wszystkich. Mam problem i nie wiem jak go rozwiazać. Mieszkamy niestety z teściami. Zdarza sie, że teściowa przychodzi czasem do nas, tzn. do mojego męża. Zazwyczaj przychodzi jak on pracuje na komputerze, siada obok niego i mu opowiada o swojej matce, o tym co ja boli, co dzis gotowała i ogólnie o sobie itp. Ja zazwyczaj nie mam siły tego słuchać i wychodze. Wiem, że mojego męża tez to nie inetresuje ale siedzi i przytakuje, a ta nawija. Poza tym, tesiowa niby w żartach zw...
    • Co zrobic gdy się posiada za ścianą złośliwa, nie symatyczna,nie urodziwą z wzrostem 152 cm synową.
    • Mój syn ( 15 lat) jest bardzo związany z moimi rodzicami, natomiast nie lubi drugiej babci. Tesciowa nie interesuje sie nim, utrzymujemy raczej letnie , poprawne kontakty. Babcia nie zawsze pamięta o Dniu Dziecka czy Mikołaju. Czy syn musi składac jej życzenia w Dniu Babci? Dotąd ja pilnowałam, przypominałam itp.
    • Mój narzeczony postanowił, że po ślubie zamieszkamy z jego mamą - duża willa, piękne pomieszczenia, niskie opłaty... ale ja nie jestem przekonana. Nie wiem, może się mylę, ale wydaje mi się, że mieszkanie z teściową odbiera mozliwość samodzielnego dysponowania swoim życiem, stworzenia pieknego, harmonijnego związku małżeńskiego. Boję się obcości, poczucia, ze będę nadal traktowana jak dziecko, ze nie będę nigdy u siebie... Jak przekonać przyszłego męża do zmiany decyzji??? Jakie są wasz...
    • wiem ze ten temat byl juz poruszany na forum setki razy, ale musze sie pozalic... jestem osoba dosc niezalezna i do tego przywyczailam juz swoja rodzine, studiowalam poza domem, wyjezdzalam sama za granice, dwa razy znalazlam juz prace. obecnie szukam nastepnej. (to nie autoreklama, tylko fakty:)) generlanie daje sobie rade, choc super cyborgiem nie jestem:) niedawno poznalam blizej rodzine mojego narzeczonego, za ktorego wychodze w maju. no i tu sie pojawil maly problem...ludzie sa gen...
    • co mowi o Tobie Twoja tesciowa ? :)
    • Moze ktos zna forum o tesciowych?a moze macie sie czym ze mna podzielic w tym temacie?pozalicie sie?poplotkujemy?czekam na Was!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się