synowa

(4 wyniki)
  • W jaki sposób po zawarciu związku małżeńskiego, powinni się zwracać nowożeńcy do rodziców przeciwnej strony.Moi rodzice,ja i mój małżonek od pierwszego dnia po ślubie zwracaliśmy się do swoich teściów mamo,tato. Obecnie spotkałam się u znajomych,że ich młodożeńcy zwracają się do teściów bezosobowo,albo woleliby zwracać się do teściów po imieniu,bądż przez Pan,Pani. Twierdzą,że tatę i mamę ma się jedną. Zaś do wujowstwa zwracają sie ciociu,wujku.Nie bronią sę,że ciocię,czy wujka m...
  • Dotychczas przez kilka lat pomagałam finansowo młodemu malzenstwu.Synowa nei dawała ani grosza.Obecnie dostala większy spadek.chce im wypisać ile kosztuje utzrzymanei / mieszakmy razem/ chce sprawdzić cy kochają mnei czy moje pieniądze.Sądzicie ,że stosunki się pogorsza? W jakiej formei zaproponowalibyście by się odta kochac jak bracia lecz... teraz już mająz czego życ /syn caly czas pracuje i daje solidarnie kasę/zatem może ja powinnam to zrobić/ Wypowiedzcie się proszę!!
  • Dzisiaj,jak dowiedzialam sie z tv obchodzimy Dzien Tesciowej. Jak ukladaja Wam sie kontakty z tesciowymi?
  • jeżeli w ogóle istnieją takie sytuacje. Mój synek i jego (od soboty już żona) postawili mnie w sytuacji deczko krępującej, otóż nikt mi, ani mnie, nie przedstawił rodziców,(com) panny młódej. Młodzi są ze sobą już od trzech lat, mają 6 miesięczne dziecko. Od roku z hakiem prosiłam o załatwienie tej sprawy, bo tego właśnie się obawiałam, że w Urzędzie Staniku Cywilnego będę się dopytywała który to tatuś a która mamusia. Czy w naszych czasach już nic nikogo nie powinno obowiązywać?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się