Dodaj do ulubionych

Płyta indukcyjna-Bosch czy Amica?

04.03.14, 20:17
Planuję zakup płyty indukcyjnej. Mam dwie na oku: Amica PI 6512 TK i Bosch PIE 611F17E. Sama nie wiem,na którą się zdecydować...Wydaje mi się,że ta z Boscha jest prostsza w obsłudze (mąż bardzo lubi gotować a boi się,że się nie nauczy wiec dobrze by było jakby była prosta obsługa). Ta z Amici ma ma moc 7400W a z Boscha 7200W. A czy ktoś się orientuje jak jest z serwisem? Bo serwis Amici mam blisko a Boscha (jesli dobrze sprawdziłam) najbliższy jest 90km od nas. Wszystkie sprzęty w kuchni mam z Amici i jestem zadowolona (poza płytą gazową która zepsuła się 3 razy bedąc na gwarancji). Z Boschem nie miałam styczności. Nie wiem na którą płytę się zdecydować....Innej nie biorę pod uwagę bo przewertowałam cały net i te dwie miały najlepsze opinie (w grupie cenowej 1200-1400 zł).
Obserwuj wątek
    • Gość: danka5 Re: Płyta indukcyjna-Bosch czy Amica? IP: 213.158.222.* 11.03.14, 18:41
      bosch albo beko wszscy moj znajmi chwą sobie te marki a mają kuchnki indkcinei
    • betty842 Zdecydowałam się na Boscha 18.03.14, 19:14
      Jak na razie jestem zadowolona. Obsługa jest banalnie prosta a na tym głownie zależało mojemu mężowi;). Nie buczy jakoś bardzo głosno,wydaje mi się,że nasz pochłaniacz jest głośniejszy. Utrzymanie czystości o niebo lepsze niż w przypadku płyty gazowej którą wczesniej posiadałam. Na razie nie wiem jak bedzie wyglądało zużycie prądu (bo to też mnie bardzo ciekawi) ale jak już bede wiedziała to napewno napiszę,żeby inni mieli rozeznanie ile pradu zużywa płyta indukcyjna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka