Dodaj do ulubionych

Jaki wózek?

22.10.13, 13:57
Zwracam się do Was z prośbą o poradę ponieważ wypadłam zupełnie z obiegu , dzieci podrośnięte ( 9 i 4 lata ) , wózki sprzedane a tu wiosną mamy kolejnego potomka przywitać smile

10 lat temu wybór był znacznie mniejszy ale i tak nie brakowało emocji smile
Kupiłam zupełna nowość , którą potem eksplatowaliśmy szczesliwie latami Qunny buzza - mimo jego kilku wad ( awaryjność przedniego koła, mały kuferek zamiast kosza ) spełniał moje oczekiwania - świetny design, lekki, zwrotny, łatwy w obsłudze i składaniu.'
Jeżdzili nim obaj moi synowie , potem jeszcze mieliśmy spacerówkę Maclarena XT - która tez była dla nas strzałem w 10.
Obecnie nie wiem jak mam się zabrać za szukanie nowego pojazdu dla najmłodszego potomka. Jest tego tyle, że po przejrzeniu kilku stron - dostaje oczopląsusmile
Co tym razem - moje oczekiwania się nie zmieniły czyli nadal coś o nowoczesnym i ciekawym wyglądzie, lekkie, łatwe w powożeniu, duży kosz na zakupy , możliwość montowania gondoli i fotelika samochodowego.
Zwróciłam oczywiście uwagę na nowy Qunny Modd ale mam pewne obawy czy jednak firma tym razem sie lepiej przyłożyła...?
Nie powiem , że dumam też nad Bugaboo Camoleonem - pamiętam, że kiedyś był hitem jak jest teraz ?

Pomóżcie prosze smile

Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Jaki wózek? 22.10.13, 14:07
      Napisz jaki masz budżet i czy wózek ma być nowy czy używany smile 3w1 czy 2w1 smile
      • pomilak1 Re: Jaki wózek? 22.10.13, 14:22
        Modd ma bardzo małe siedzisko, koleżanka ma go obecnie (jeździ na razie gondolą) i klnie na niego każdego dnia uncertain

Cameleon nadal jest hitembig_grin Masz już dostępną najnowszą wersję, trochę ulepszony stelaż (składanie).
        Nowoczesny też jest stokke (też obecnie wyszedł ulepszony model V4)
        No i Joolz Day, ale tu koszyk malutki,ale można dokupić specjalną, doczepianą siatkęsmile
      • martuska1982 Re: Jaki wózek? 22.10.13, 14:23
        w moim prywatnym rankingu cameleon jest hitem smile
        będę monotematyczna,ale ja się najarałam na joolza i jak czytam w twoim poście "o nowoczesnym wyglądzie" to od razu mi przed oczami stanął jool day. tongue_out
        Sama nie miałam okazji nim pojeździć, ale użytkowniczki są w większosci zachwycone, ja go kupię na pewno jak będę miała drugie dziecko. smile
      • karoleenka Re: Jaki wózek? 22.10.13, 14:25
        Z zasady nie dam za wózek np 5 tyś smile
        także jeśli zdecyduję się na jakiś z tych najdroższych będę polowała na używany
        czyli nie ma to dla mnie znaczenia czy nowy czy używany

fotelik raczej bym wolała kupić osobno- ale wózek musi mieć możliwość montażu fotelika
        na początek musze mieć gondolę także jednak wersja 2w 1
        • karoleenka Re: Jaki wózek? 22.10.13, 14:33
          w sumie wszystkie trzy sa w podobnym typie - chyba tylko gondole są rózne i zmieniają ogólny wygląd wózka.

Ja miałam Buzza tego najstarszego typu ( sprzed 10 lat ) i siedzisko było duże , potem faktycznie widziałam, że w tych nowszych siedziska były mniejsze ale chyba też produkowano je w 2 rozmiarach ?
          Modd w takim razie jest pewnie tą mniejszą wersją - w sumie nie przeraża mnie to aż tak bardzo bo pewnie roczniaka już przerzucę do spacerówki parasolki - na pewno ukochanego Maclarena - zimę jednak musimy przetrwać w spacerówce + gruby śpiworek. Modd nie ma kosza no i jednak lekkie obawy co do sparwności przedniego kółka...

Bugaboo, nęci mnie ale myślałam, że znajdę coś jeszcze do rozważenia

Joltz - brak kosza w sumie tylko mnie martwi
          • hanna79 Re: Jaki wózek? 24.10.13, 23:38
            W Joolzie koszyk nie jest duży, ale nie jest wcale taki mały jak się wydaje wink Ja w głębi koszyka wożę folię, siatkę zakupową, parasolkę na stałe, a podręczne zakupy układam w koszyku zostawiając otwartą klapkę, mieści się całkiem sporo smile Mam też tę dodatkową oryginalna, siatkę zakupową do Joolza - fajna sprawa na lekkie, ale duże objętościowo zakupy. A i latem często wykorzystywałam tę przednią część stelaża jako "bagażnik" na plecak czy matę piknikową, gdy szliśmy z dzieciakami na dłużej do parku. W moim wydaniu był to czasami baaaaardzo pakowny wózek big_grin
    • mandaryna18 Re: Jaki wózek? 24.10.13, 22:58
      Mogę polecić Alpinę FX. Duża wygodna gondolka,pompowane koła, regulacja twardości zawieszenia. spacerówkę można wpiąć przodem i tyłem do kierunku jazdy. Stelaż po złożeniu jest nieduży. Jeździmy nim po każdym terenie, sprawdził się nam nawet na spacerze po górskich szlakach. No i cena niewygórowana jak za tak solidny i bezpieczny wózek
      • eve_81 Re: Jaki wózek? 24.10.13, 23:09
        Raczej to nie jest nowozesny design tongue_out

A może Hatan vip?? Ja bym chciała bardzo emmaljubgę super viking tongue_out
        Buzza miałam, ale własnie w tym mniejszym siedziskiem z 2009r
        • karoleenka Re: Jaki wózek? 25.10.13, 14:31
          no ani ta alpina, ani hartan czy emmaljunga mi nie podchodzi wizualnie...
          musze sobie jooltza na żywo obczaić

a czy orientujecie się czy we Wrocławiu jest jakiś dobrze zaopatrzony salon z wózkami - oprócz Ascotu ?
          • jasiek4 Re: Jaki wózek? 25.10.13, 14:39
            Wybierz się do 3kiwi, nie wiem czy mają joolza ale bugaboo, stokke, micralite i parę innych na pewno.
            • wrzesniowa_panna Re: Jaki wózek? 25.10.13, 14:43
              Polecam 3kiwi na popowicach. Askot ma rożne wózki w zależności od oddziału, największy wybór maja na zakrzowie.
          • eve_81 Re: Jaki wózek? 25.10.13, 18:24
            Jolza ma moja sasiadka tongue_out A orcz Askotów to nie znam miejsca gdzie byłoby tyle wózków.
            ps ja jestem w Wro big_grin
        • yoku Emmaljunga Super Viking 25.10.13, 19:31
          Też miałam ochotę na Emme Super Viking bo baaaardzo mi się podoba i jest podobno super przemyślany aż dowiedziałam się dzisiaj w Tosi, że siedzisko ma szerokości... 29 cm i tosia.pl nie będzie go sprowadzać bo to wózek dla bardzo drobnych dzieci więc wątpią czy się będzie sprzedawał... Siedzisko jest długie bo ma rozłożone 105 cm ale ta szerokość...
          Zdziwiona jestem bardzo, że Emmaljunga odeszła od swojej tradycji na tyle, że wyprodukowała wozek z tak wąskim kubełkowym siedziskiem uncertain
          • karoleenka Re: Emmaljunga Super Viking 28.10.13, 10:28
            Emmaljunga - to zupełnie nie moja stylistyka...od zawsze ma dobre opinie jako firma ale nigdy te wózki mnie nie zachwycały...

jak nic czeka mnie maraton po Askotach - nie obejrzę wszystkich wózków w jednym niestety i zobaczę sobie też 3kiwi bo nigdy tam nie byłam. No i zobaczymy smile

siostra mnie męczy phil&tedem bo sama taki miała i przyznaję , że są ok- nie wiem tylko czy chcę iść w taka stylistykę i czy wagowo jednak nie będą mnie wkurzać jak będe do auta pakowała.
            • droomvacantie Re: Emmaljunga Super Viking 28.10.13, 12:45
              Mooda odradzam miałam i sprzedałam, tam tylko aldny jest design funkcjonalnosc kiepska oj kiepskasmile
    • sztucznamrowka Re: Jaki wózek? 28.10.13, 17:57
      Wszystko zależy jaki masz budżet smile Mnie się podoba Joolz Day - fajny design a cena nie powala jak przy Bugaboo wink
      A tak na marginesie...dzisiaj aż się zdziwiłam...byłam na krótkim spacerku na osiedlu...a tutaj przemknął mi BJCM GT ALL black i Bugaboo Cameleon big_grin
      Widać naród "mądrzeje" i nie kupuje "częstochowskich Bryczek" he he he
      • martuska1982 Re: Jaki wózek? 28.10.13, 18:09
        przypomniał mi coś twój wpis. smile
        Idę ostatnio, piękne słońce.Z dleka widze, ze na ławeczce siedzi kobitka, obok niej wózek.Siedzisko tyłem do kierunku jazdy, koła w słońcu z dalek błyskały.Pomyślałam, ze jakis częstochowiak.Podchodzę bliżej, a to xlander xmove.Koła felgi mają czarne,ale z połyskiem i w słońcu z daleka jak chrom świeciły. wink
        No ogólnie nie powala ten wózk, xa jest o niebo ładniejszy.
        • eminnka Re: Jaki wózek? 28.10.13, 19:51
          Ja też jestem przed zakupem ale już raczej wybrałam, w sumie nie raczej a na pewno, pozostało tylko kupić niebawem
          Ja wybrałam akurat coś lżejszego i sprytniejszego w jeździe niż chyba te Twoje , nie wiem więc czy by Ci się spodobał - Graco Evo- to mój wybór
          Zaskakująco zwrotny i lekko śmigający wózeczek
          Biorę gondolę i spacerówkę- spacerówka się rozkłada na płasko całkiem, jest odwracane siedzisko
          Mam nadzieję że nam się sprawdzi
    • icloud Re: Jaki wózek? 28.10.13, 21:09
      Ja co prawda często zaglądam, ale się nie udzielałam do tej pory, a osobiście poleciłabym wózek orbit baby G2. Nie jest to mój ani pierwszy, ani jedyny wózek, ale jest dla nas zdecydowanym numerem jeden. Przed nim mielismy joolz day, stokke xplory, emmaljunge mondial, emmaljunge edge sport i mbuj, niestety żaden z tych wózkow nie spełnial w 100% naszych oczekiwań. Dopiero orbit całkowicie nas zadowolil i żałujemy, że nie kupiliśmy go na samym początku- ale wtedy wydawał mi się wielką krową.
      Wózek przede wszystkim ma bajecznie prosty system składania i rozkładania, zmieści się nawet w małym bagażniku, z dodatkową torbą transportową łatwo się z nim podróżuje samolotem-sprawdzone i przetestowane. Dodatkowe boczne sakwy są bardzo pojemne- można spokojnie zmieścić w nich zakupy, a nieużywane złożyć, albo w łatwy sposób odczepić. Ulubioną częścią dla naszego synka jest snack tray- zamykana tacka na przekąski, skąd sam może sobie wyjąć smakołyki gdy tylko ma na to ochotę. Dla mnie super sprawą jest obracane siedzisko, nie muszę używać parasolki- przez która ani w joolz'u ani w stokke'u nic nie widziałam, a przy wietrze i tak odginała się jak chciała, jest to dla mnie bardzo wygodne na dluższych spacerach gdy na początku synek jedzie przodem do świata, a gdy zaśnie, to kładę go i przekręcam siedzisko w moją stronę - w emmaljundze niestety nie potrafie tego zrobić sama na spacerze. Do tego jeszcze rewelacyjnie długa budka.Torba pod wózkiem rewelacyjna, nie plącze się nic pod nogami, czy kolanami jak się chodzi. Z minusow, to amortyzacja, ale tu jestem nieco zepsuta, bo wcześniej miałam emmaljunge mondial, ktorej nic nie przebije. Amortyzacja jest moim zdaniem i tak lepsza niz w stokke (bo tam jej nie ma, jedynie siedzisko przenosi drgania kół) i porównywalna, jak nie lepsza niż w joolz'u. Rewelacyjny jest za to śpiworek, z super bawełny (synek śpi w nim na spacerze z 3h!) ale niestety nie jest to śpiworek na srogą polską zimę, bardziej na jesień.
      Oczywiście uchwyt na kubek/butelkę, bez którego teraz nie mogę funkcjonować jak wyjeżdżamy naszą drugą furą emma nitro city.
      Jak dla mnie wózek marzenie. Jeśli tylko ktoś może sobie na niego pozwolić, to polecam, ja nie zamieniłabym go na żaden inny wink emma nitro citi, mimo limitowanej wersji sherwood jest jednak u mnie na drugim miejscu.
      • karoleenka Re: Jaki wózek? 13.03.14, 14:46
        Dla podsumowania wątku - chciałam tylko poinformowac , że jednak padło na bugaboo camoleona smile To co miałam sobie obejrzec w sklepach obejrzałam , poporównywalam i nic lepszego nie znalazłam. Nadal czekamy na przyszłego uzytkownika także nie moge sie narazie wypowiedziec co do praktyki ale jak wkońcu będe mogła to dam znac czy nadal podtrzymuje swój zachwyt tym wózkiem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka