super-kinia 26.11.13, 15:51 Witam,chciałam się dowiedzieć,czy ma ktoś z zakątkowiczów doswiadczenie w karmieniu swoich kociambrów karmami boscha,w ofercie mają karmę bezbożową dla alergików,koty chętnie jedzą te karmy czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
circa.about Re: Karmy Boscha. 26.11.13, 18:00 Moje jadają Bosch Sanabelle, różne smaki dla dorosłych kastratów - i bardzo im smakuje. Sensacji żołądkowych nie miewają, sierść lśniąca, więc raczej im służy. Odpowiedz Link
mary_ann Re: Karmy Boscha 29.11.13, 09:33 Ja daję czasem Sanabelle No grain (Sanabelle = Bosch), w granatowo-zielonym-opakowaniu. Moja wybredna kocica je ją chętnie, to jedyna bezzbożowa karma, którą jest skłonna konsumować (ToTW z łaski, Orijen i Acana zupełnie nie). Odpowiedz Link
super-kinia Re: Karmy Boscha 29.11.13, 12:00 Dzięki za odpowiedzi,ale mam jeszcze pytanko,czy te karmy są takie bardziej wilgotne,czy takie bardziej suche? Odpowiedz Link
mag_da53 Re: Karmy Boscha 29.11.13, 18:25 Tez najczęściej daje Sanabelle No Grain (bo generalnie karmie tylko karmami bezzbożowymi), ale moje lubia też inne rodzaje (np. ze strusiem), a Sanabelle Grande traktują jak największy przysmak. Czasem kupuje tez Sanabelle Dental. Moim zdaniem Sanabelle nie jest jakoś dramatycznie sucha i ma przyjemny dla kotów zapach. Odpowiedz Link
mary_ann Re: Karmy Boscha 04.12.13, 18:26 Na pewno nie jakoś wyjątkowo sucha. Nie wiem, czy szczególnie wilgotna. Szczerze mówiąc, nigdy nie porównywałam suchych karm pod tym kątem Odpowiedz Link