Dodaj do ulubionych

Plastuś dostał dzisiaj prezent

11.01.16, 21:00
Plastuś jest osobnikiem bardzo łagodnym, ale i płochliwym. Jako, że nie bardzo radzi sobie z innymi kotami, boi się również syna - dostał "na odwagę" obróżkę feromonową. O taką:

https://animalia.pl/img/produkty/galeria/zoom/45640.jpg

Przy zakładaniu troszkę się wystraszył, nawet uciekł na dwór, ale po niedługim czasie wrócił i chyba zapomniał, że coś nosi na szyi, leży teraz przy moich nogach w jednej z oponek. Czy będą efekty zobaczymy. Bardzo byśmy chcieli. Bo to kot z charakteru bardzo przypominający Zawadkę, tylko bardziej bojaźliwy.
Druga obroża jest dla Ksiki, któraś już z kolei, ale ona jest trudnym przypadkiem.

Plastek ma tak gęste futro, że obróżki prawie nie widać

https://wstaw.org/m/2016/01/11/obrozka.JPG
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 21:35
      Basiu, a dla młodziaka się nadaje ?
      Mieszko co chwila zmyka pod kanapę
      • pi.asia Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 21:45
        Aankaa, Mieszko jest w nowym terenie i musi troszkę potrwać, zanim oswoi się ze zmianami w swoim życiu. Amurka po przeprowadzce trzy dni siedziała za szafą i nosa nie wystawiała, potem wychodziła tylko w nocy. A teraz ho ho - wszystkie drzewa w ogrodzie już zaliczyła!
        • aankaa Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 21:49
          Pi, niecierpliwa jestem...
          na ręce chciałabym wziąć, wytarmosić, brzuś wyczochrać

no i wnet czeka mnie wizyta u nadwornego kastratora wink wolę nie czekać na oznaki dorosłości...
          • mysiulek08 Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 21:57
            Anka, Ty jak ja, juz, zaraz natychmiast smile a z kotami sie tak nie da.
            • aankaa Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 22:49
              szybko biorę, szybko chcę big_grin
      • barba50 Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 21:52
        Aanko młodziakowi na razie nie jest potrzebna taka obróżka. Wystarczy "dla spokojności" obu futer feliway, a tego chyba masz. Czas, potrzebny czas, a wszystko się na pewno ułoży. Przecież idzie ku dobremu i to wielkimi krokami smile
    • mysiulek08 Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 22:02
      Nosily takie obrozki SW jak Szarancza zaczela sie po domu rozlazic. Nie zauwazylismy zadnego dzialania, poza ladnym zapachem. Czas poprawil stosunki, ale ostatnio Grubsona cos tam zastopowalo i cale dnie spedzal pod lozkiem Starszego. A, ze jestesmy na etapie antydepresantow dla kotow, to dostawal 1/8 tabletki prozacu... po tygodniu podwania wrocil nasz kochany, Wielki Grubson smile
      • aankaa Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 11.01.16, 22:50
        prozac... też kcem big_grin
        • mysiulek08 Re: Plastuś dostał dzisiaj prezent 12.01.16, 01:42
          wiesz, u nas antydepresanty bez recepty... smile
          • barba50 Działa? 12.01.16, 20:34
            Z Guciem było mycie łebków, a teraz jest oponka w oponkę. Na kręcącego się syna też reagował dziś mniej panicznie smile

https://wstaw.org/m/2016/01/12/opokawoponke.JPG

Założyłam obróżkę Ksice. Nosiła już kilka, ale efekty były raczej mizerne. No, ale i ona dostała szansę wink
            • mysiulek08 Re: Działa? 12.01.16, 20:42
              Pewnie jak zwykle, kot kotu nie rowny smile Na Kicie.Yode feliway w ogole nie dziala, ale Kluska reaguje bardzo dobrze, ale obrozka nie zadzialala rewelacyjnie.
              • wiesia.and.company Re: Działa? 13.01.16, 11:42
                Plastek jest uroczy. Oby mu pomogła obróżka. U mnie Feliway działał bardziej na mnie, bo mi się wydawało, że będzie lepiej. Niestety - wyszło mi, że efekt jest ten sam. Ale mam spryskiwacz, przed pryskaniem informuję stadko, moje koty się nie przejmują wink
                • barba50 Zdecydowanie działa 17.01.16, 23:50
                  Obróżka na Plastusia. Tak jak napisała Mysiulek - na jednych działa, na innych nie. Ksice można by założyć kilka naraz i nic by to nie dało. Zachowanie Plastka zmieniło się jednak kolosalnie. Zdecydowanie jest bardziej wyluzowany, nie chowa się przed synem po kątach (tajemna skrytka pod schodami wink ), znalazł drogę na piętro do naszej sypialni, postawił klocka w Gałcinej kuwecie, spał w nogach przez całą noc, no i nawet jeśli wyjdzie do ogrodu to załatwia swoje ważne sprawy i wbiega do domu jak tylko zobaczy otwarte drzwi (wcześniej skradał się, rozglądał trwożnie). Raptem 42 zł, a jaka radość big_grin

Pełen luz, spokojny sen

https://wstaw.org/m/2016/01/17/spibezkropki.JPG
                  • wiesia.and.company Re: Zdecydowanie działa 18.01.16, 00:25
                    O rety! Udało się! Pięknie wygląda ten luzaczek! Brawo Plastek! Gratulacje Barba!
                    smile
                  • zew-is Re: Zdecydowanie działa 18.01.16, 09:41
                    Ale fajnie! Ślicznie wygląda taki zrelaksowany śpioszek smile
                    Szkoda, że na Ksikę to nie działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka