andziulec 22.02.17, 20:03 Warto? Posiadacie? Jeśli warto to jaka najlepiej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mitta Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 20:39 A czy Twoje koty mało piją? Albo preferują wodę w ruchu? Bo po to głównie są te fontanny, aby zachęcić do picia. W innym przypadku to zbędny klunkier. U mnie Szanelek lubi wodę z kranu, ale taką świeżą i zimną, więc taka fontanna z temp.pokojową - to psu na budę. Odpowiedz Link
andziulec Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 20:42 Różnie piją, zależy od dnia. Więc pomyślałam a może by z tą fontanną lepiej piły? Głośno myślę Odpowiedz Link
mist3 Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 21:31 Kotka moich rodziców powinna więcej pić. Lubi wodę lecącą z kranu, ale trzeba ją wsadzać do wanny, bo niestety za dużo waży, żeby wskoczyć sama. W związku z tym wykosztowałam się na poidełko. Niestety kotka się bała, omijała szerokim łukiem (a nie należy do szczególnie strachliwych). Ani raz nie skorzystała z tego wypasionego ustrojstwa. Sprzedałam na Allegro niestety, bo gdybym jeszcze miała - to mogłabym się z Tobą umówić i podesłać na próbę. Więc może warto znaleźć kogo, kto Ci takie cudo pożyczy zanim się wykosztujesz? Odpowiedz Link
aankaa Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:10 mam, koty używają - przekonały się jakoś 2,3 dnia jedyny minus - filtr (jakiś taki szmatkowy) i zero informacji gdzie można kupić kolejny w związku z tym, przy myciu, filtr został wyjęty mam takiego cudaka z Tchibo pewnie mysiulek zaproponuje coś z zooplus oprócz tego mają miski + od rana do wieczora rondelek, pozostawiony po gotowaniu i spienianiu porannego mleka w zlewie, zalany wodą Odpowiedz Link
mitta Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:18 No widzę, Anka, że Ty się rzeczywiście urządzasz "pod koty". Jeszcze trochę, a wypchną Cię z kocykiem na korytarz. Odpowiedz Link
aankaa Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:51 spokojnie, mam 4 pokoje dla siebie i 2 kotecków trochę czasu minie nim wyląduję na wycieraczce Odpowiedz Link
andziulec Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:21 Tchibo? Mam toto pod domem a nigdy tam nic kociego nie zauważyłam. A zaglądam namiętnie. Odpowiedz Link
aankaa Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:48 w stacjonarnym - mam 2 w zasięgu rzutu beretem nie bywają- w netowym to namierzyłam (teraz nie ma) warto zaglądać do działu www.tchibo.pl/-c400061182/k174.html?&pos=0 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:49 pewnie mysiulek zaproponuje coś z zooplus wink A zebys Anka wiedziala i nie tylko z zooplusa Lubie kupowac fontanny, gorzej ma moja mamy, ktora musi je wysylac U nas sie sprawdzaja, pija az milo, choc inne miejsca wodopoju nadal sa w modzie. Pierwsza, kilka lat temu byla taka: www.pioneerpet.com/product/plastic-1/ dzieki uprzejmosci brata jednej z zaprzyjaznionych forumek sciagnelismy ja ze Stanow (jeszcze nie bylam fanka zooplusa ) amazon mial akurat duza obnizke. Nadal sluzy Kici.Yodzie, choc juz pompka wymaga wymiany i lekko pekl plastik mocujacy obudowe filtra. Potem juz poszlooo Z wlasnych doswiadczen czego absolutnie NIE POLECAM: www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/113200 obled z myciem, nie ma wielkiego przeplywu wody www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/68395 potrafi byc glosna i musi stac na jakiejs podstawce bo jak cos nie tak pojdzie ze zlozeniem to cieknie. Latwa w myciu, Miszczu pije Obie sa catit z Hagena, a oni jacys tacy malo rozumeijacy koty sa Rewelacja natomiast to te: www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/147053 dostala sie Grubsonom, bo Grubson lubi jak mu ciurka i zaczely sie pielgrzymki Szaranczy niczym do swietego zrodelka. Cicha i mimo budowy latwa do mycia, trzeba tylko uwazac na plastikowy 'filterek' przy pompce, lubi sie zatykac klakami, no ale w koncu jest w posiadaniu Grubsona Ta miala byc dla Kici.Yody w ramach wymiany tej stalowej z pierwszego linka: www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/174528 ale perfidnie stwierdzilismy, ze dla jednego kota taki wypas to marnotrawstwo i dostala ja Szarancza. Szal absolutny, Pan Wasik niemal przy fontannie zamieszkal, a Przecinka bliska jest kapania sie w niej Na poczatku musialam szukac tych plastikowych gornych nakladek albo wylawiac z wody, najwyrazniej fajnie sie zdejmowaly. Cicha, latwa do mycia, chyba najlatwiejsza z calej kolekcji. Pozadroscilam Ance i kupila te z Tchibo, dla Kici.Yody, ale mamuska dopiero teraz bedzie ja slala, wiec doswiadczen brak. Kurnikowce sa na razie bez fontanny (troche u nich klopotliwe bieganie z ustrojstwem do mycia) ale raczej cos dostana No, to sie naprodukowalam. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:52 A i na poczatek obok fontanny stala miska z woda zeby sie futra przyzwyczaily Odpowiedz Link
aankaa Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 23:44 u mnie fontanna stanęła w zupełnie innym miejscu niż miski Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Poidełko fontanna 23.02.17, 02:20 tzn fontanna stanela na miejscu miski z woda, ale miska nie zniknela od razu Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 22:54 hmmm, www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/598846 kusi mnie Odpowiedz Link
andziulec Re: Poidełko fontanna 22.02.17, 23:04 Mysiulek, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Odpowiedz Link
panna_beata Re: Poidełko fontanna 03.03.17, 11:29 U nas jest taka fontanna, Kocio i Fruzia bardzo polecają. www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/80973 Wcześniej była taka www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/68395 i faktycznie lipa. Ciekło, a jak np. wyłączyli prąd, to praktycznie koty nie miały dostępu do wody, bo większość była pod spodem i dopiero pompa wyrzucała na wierzch. Natomiast ta z pierwszego linku jest ekstra, bo jeśli nawet woda nie spływa, to jest w zbiorniczku, więc koty nie wyschną. Fruzia chętniej pije bezpośrednio ze strumienia, ale oba korzystają chętnie i często. Wcześniej Kocio pił z miseczki bez problemu i nie pchał się pod kran, ale taka fontanna chyba jest lepsza - wody jest więcej, płynie - więc nie tylko napój, ale i zabawa, jest mniej "ustała", pewnie trochę czystsza. Ogólnie jestem fanką fontann. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Poidełko fontanna 03.03.17, 18:40 No wlasnie, wylaczenia pradu, to nasza zmora i Miszczu ma dodatkowa miske na noc jakby korki wywalilo. Jak dojdzie ta z tchibo dla Kici.Yody, to Miszczu dostanie w spadku po Kici.Yodzi te metalowa. I chyba kupie jednak ta: www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/162333 dla Kurnikowcow, kilka miejsc pojenia, wiec bedzie zgoda Odpowiedz Link