16.03.13, 19:06
Witam

Miesiąc temu udałem się do salonu Orange, żeby zmniejszyć przychodzące rachunki. Wiadomo chodzi o internet. Więc Pani powiedziała że mogę właczyć usługę internet 100mega ( za 5zł) a gdy przekroczy tą wartość to jakość internetu spadnie. Myślę super biorę. Uaktywniłem usługę dawno moje 100mega minęło na stronie nic nie pokazywało że przekroczyłem środki "hura "
Ale jak to zawsze bywa czytając dostałem sms że telefon zablowany i proszę o wpłatę zaliczki 800 zł. Abonament przekroczył umowne 800 zł. Nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać jako student. Pomocy !! złożyłem reklamację.

Jakieś porady ?
Obserwuj wątek
    • Gość: teletele Re: Orange IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.13, 13:10
      Wejdź na stronę Orange lub do punktu i poproś o regulamin promocji na ten interent/pakiet/jak zwał tak zwał. Muszą Ci go podać, ponieważ w momencie zgody na taką promocję zawarłeś z nimi aneks regulujący umowę abonencką na promocyjnych warunkach.
      Sprawdź w aneksie punkt po punkcie i znajdź punkt odnoszący się do sytuacji co się dzieje po wykorzystaniu limitu transferu przyznanego w ramach promocji.
      Jeśli okaże się, ze faktycznie istnieją dodatkowe koszty po przekroczeniu limitu idź do punktu i niech Ci odtworzą rozmowę Twoją i konsultanta, który zawierał z Tobą umowę (masz do tego prawo, po to są rejestrowane). Jeśli konsultant poinformował Cię, co się dzieje po przekroczeniu, no cóż, pozostaje zapłacić i uważać na pzyszłosć, jeśli taka informacja nie pojawiła się, wtedy istnieje podstawa do uznania reklamacji, jak nie oni to Urząd Konsumenta i heyah! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka