Dodaj do ulubionych

Margaret Thatcher.

08.04.13, 14:21
R.I.P. THE IRON LADY [*]
Obserwuj wątek
    • skiela1 Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 16:06
      Powołanie do życia Unii Europejskiej było największą głupotą naszych czasów.
      /Margaret Thatcher/
      • iwa_ja Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 20:08
        Ludzi uczę o Niej.
        I want my money back!
        • skiela1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 20:29
          iwa_ja napisała:

> I want my money back!

Walac swoja slynna torebka w stol suspicious
      • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 20:40
        z tym trzeba się zgodzić, tej sentencji nie znałem
        • skiela1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 21:00
          ..bo to byla Patriotka.
        • matt.j Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 00:22
          morfeusz_1 napisał:
          > z tym trzeba się zgodzić, tej sentencji nie znałem

Różnica pomiędzy twoim poparciem dla tej sentencji a kontekstem w jakim wypowiadała ją MT jest taka, że ona mówiła to z punktu widzenia Wielkiej Brytanii jako płatnika netto UE a ty mówisz to jako obywatel, i ponoć patriota, Polski jako beneficjenta netto UE.

Przy twoim komunistycznym podejść do gospodarki powinieneś być zadowolony z roli Polski jako beneficjenta netto UE. Nic, tylko pogratulować ci patriotyzmu... albo żenującego poziomu świadomości gospodarczej. I tu nasuwa się pytanie czy w ogóle rozumiesz różnicę pomiędzy beneficjentem netto a płatnikiem netto UE.
          • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 00:31
            matt.j napisał:

> morfeusz_1 napisał:
            > > z tym trzeba się zgodzić, tej sentencji nie znałem
            >
            > Różnica pomiędzy twoim poparciem dla tej sentencji a kontekstem w jakim wypowia
            > dała ją MT jest taka, że ona mówiła to z punktu widzenia Wielkiej Brytanii jako
            > płatnika netto UE a ty mówisz to jako obywatel, i ponoć patriota, Polski jako
            > beneficjenta netto UE.
            >
            > Przy twoim komunistycznym podejść do gospodarki powinieneś być zadowolony z rol
            > i Polski jako beneficjenta netto UE. Nic, tylko pogratulować ci patriotyzmu...
            > albo żenującego poziomu świadomości gospodarczej. I tu nasuwa się pytanie czy w
            > ogóle rozumiesz różnicę pomiędzy beneficjentem netto a płatnikiem netto UE.
            >

jak ty mnie dobrze poznałeś twój wywód to takie pier ... o szopenie zmień swoją płytę bo kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy
            • loczek62 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 02:33
              Styropianem zaleciało...
            • sibeliuss Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 07:45
              morfeusz_1 napisał:

> kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy

Ale to jest argument do jakiej kwestii, bo jakoś nie łapię.
              • 1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 07:59
                o kurcze.....to mamy na forum juzu dwoch "walczacych" opozycjonistow. Morfeusz i Czarek......big_grin
              • matt.j Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 11:48
                sibeliuss napisał:

> morfeusz_1 napisał:
                >
                > > kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy
                >
                > Ale to jest argument do jakiej kwestii, bo jakoś nie łapię.

Niektórzy żyją przeszłością ponieważ w teraźniejszości się nie odnajdują. Zrobili coś 30 lat temu i na tym nadal opierają całą dumę ze swojej osoby. Widocznie przez kolejne kilkadziesiąt lat swojego życia nie zrobili nic nowego co uważają za powód do dumy z samych siebie. Przykre i smutne.
                • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 11:54
                  matt.j napisał:

> sibeliuss napisał:
                  >
                  > > morfeusz_1 napisał:
                  > >
                  > > > kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy
                  > >
                  > > Ale to jest argument do jakiej kwestii, bo jakoś nie łapię.
                  >
                  > Niektórzy żyją przeszłością ponieważ w teraźniejszości się nie odnajdują. Zrobi
                  > li coś 30 lat temu i na tym nadal opierają całą dumę ze swojej osoby. Widocznie
                  > przez kolejne kilkadziesiąt lat swojego życia nie zrobili nic nowego co uważaj
                  > ą za powód do dumy z samych siebie. Przykre i smutne.
                  >

jak do tego doszedłeś ?
                  • sibeliuss Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:04
                    Czytając Ciebie i Czarka suspicious
                    • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:10
                      sibeliuss napisał:

> Czytając Ciebie i Czarka suspicious

ty zawsze stoisz na straży cnoty za winklem jak zauważyłem, czy zawsze tak było
                      • sibeliuss Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:15
                        Jarosław stoi tam, gdzie go nigdy nie było.
                        • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:22
                          sibeliuss napisał:

> Jarosław stoi tam, gdzie go nigdy nie było.

smile
                  • 1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:21
                    a te "ulotki" to jakis zyciowy sukces?big_grin
                    • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:31
                      1zorro-bis napisał:

> a te "ulotki" to jakis zyciowy sukces?big_grin
                      >

odpowiedz mi czy ty przypadkiem w poprzednim życiu nie byłeś prowokatorem lub konfidentem, bo tylko takie mam skojarzenia jak na razie z twoją osobą...
                      powiedziałem ci już kiedyś że nie rozmawiam z tobą więc potraktuj to jak mój ostatni wpis ofiarowany tobie kmiotku
                      • 1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:35
                        dobry czlowieku.....smirk
                        Kmiotku powiadasz? To jedyne co potrafisz robic....."opozycjonisto"?big_grin
                        Wiesz, czlowiek, ktory cos faktycznie robil i osiagnal nie potrzebuje sie na forum gownianymi ulotkami chwalic.
                        A konfidentem i UBekiem to moze Ty? Bo ci co najglosniej krzycza zawsze maja cos do ukrycia.....smirk
                        morfeusz_1 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                        >
                        > > a te "ulotki" to jakis zyciowy sukces?big_grin
                        > >
                        >
                        > odpowiedz mi czy ty przypadkiem w poprzednim życiu nie byłeś prowokatorem lub k
                        > onfidentem, bo tylko takie mam skojarzenia jak na razie z twoją osobą...
                        > powiedziałem ci już kiedyś że nie rozmawiam z tobą więc potraktuj to jak mój os
                        > tatni wpis ofiarowany tobie kmiotku
                      • loczek62 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:59
                        morfeusz_1 napisał:

>
                        > odpowiedz mi czy ty przypadkiem w poprzednim życiu nie byłeś prowokatorem lub k
                        > onfidentem, bo tylko takie mam skojarzenia jak na razie z twoją osobą...

Czytając Twoje "riposty" odnoszę dokładnie to samo wrażenie. A te "ulotki" to woziłeś na zlecenie tych samych mocodawców które wysłały Mariana Opanię (Winkel) w "Człowieku z żelaza" z misją do stoczni?
                        • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:22

druga wrona przyleciała -
                          dla twojej informacji i żeby temat zakończyć - nie pracowałem nigdy dla żadnych służb i do partii żadnej się nie zapisałem

A teraz zostawiam ciebie loczku i zorro , kachajcie się po swojemu

I jeszcze jedno jeżeli nie dotarłeś do tamtego wpisu bo chyba zadra jakaś w dupie u ciebie pozostała - za tamto cię przeprosiłem ... żegnam
                          • loczek62 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:28
                            To że mnie ktoś przeprasza jest dla mnie tak rzadkim doznaniem że na pewno bym Twoje przeprosiny zauważył, a tak się nie stało. Może po prostu chciałeś to zrobić, ale tez chciałeś zachować twarz przed Czekiem i Krisem i nie wypadało się zniżać.

A co do "naszego kochania" to ta insynuacja jest najzwyczajniej niegodziwa, ale twój stosunek do tego już znamy....
                            • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:42
                              loczek62 napisał:

> To że mnie ktoś przeprasza jest dla mnie tak rzadkim doznaniem że na pewno bym
                              > Twoje przeprosiny zauważył, a tak się nie stało. Może po prostu chciałeś to zro
                              > bić, ale tez chciałeś zachować twarz przed Czekiem i Krisem i nie wypadało się
                              > zniżać.

Nie rozumiem ciebie loczku nie znam osobiście czarka ani krisa łączą nas sportowe klimaty
                              nie patrzę w ten sposób w ten deseń i potrafię przeprosić
                              amen

> A co do "naszego kochania" to ta insynuacja jest najzwyczajniej niegodziwa, ale
                              > twój stosunek do tego już znamy....

Odebrałeś to dosłownie ??? - człowieku to za każde słowo musiałbym ciebie przepraszać , Popadasz w jakąś paranoję to idź do lekarza , zacznij wyczuwać drobne niuanse i myśl inaczej, nie warto się napieprzać czasami lepiej odpuścić

i na koniec może to za mało i trzeba na grochu 3 dni poklęczeć - ale poniżej zapodaję parę słów
                              proszę już nie brnij w swoje urojone klimaty bo czuję że i tak się nie dogadamy
                              --
                              Re: Święta czy czarownica?
                              morfeusz_1 06.03.13, 21:43 Odpowiedz
                              oł pardon ty natomiast nie szargaj świętości
                              --
                              Re: Święta czy czarownica?
                              morfeusz_1 06.03.13, 22:52 Odpowiedz
                              ja w prostych żołnierskich słowach odpowiedziałem txt na txt nie powinieneś być adwokatem bo oddałem honory za nietakt niezamierzony
                              • loczek62 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:58
                                "oł pardon ty natomiast nie szargaj świętości" i już? Jestem pod wrażeniem głębi wyrazu tych niby przeprosin które w przełożeniu na normalny język brzmią "pierdol się i odpierdol".
                                Sądząc po wycieczkach na wybrzeże i czasie kiedy to one się odbywały, mniemam że jesteś człowiekiem starszym niż ja. I się zastanawiam czego wymagać od młodzieży jeśli "staruszkowie" są tak "lakoniczni" w swej ekspresji przepraszania. "O tempora o mores"...
                                morfeusz_1 napisał:
                                > Odebrałeś to dosłownie ??? - człowieku to za każde słowo musiałbym ciebie przep
                                > raszać , Popadasz w jakąś paranoję to idź do lekarza , zacznij wyczuwać drobne
                                > niuanse i myśl inaczej, nie warto się napieprzać czasami lepiej odpuścić

Rozumiem że to ja mam odpuszczać? Ja, któremu Twoje chrześcijańskie ideały są obce? Ale Ty będziesz w imię tych ideałów i miłosierdzia flekował mnie na odlew?
                                • morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 14:20
                                  loczek62 napisał:

> "oł pardon ty natomiast nie szargaj świętości" i już? Jestem pod wrażeniem głęb
                                  > i wyrazu tych niby przeprosin które w przełożeniu na normalny język brzmią "pie
                                  > rdol się i odpierdol".

czy zastanawiasz się nad tym co napisałeś czy tym slangiem którym się być może na co dzień posługujesz chcesz mnie wciągnąć do dyskusji o życiu - to ja ci odpowiem slangiem z mojej przestrzeni - dziękuję postoję

> Sądząc po wycieczkach na wybrzeże i czasie kiedy to one się odbywały, mniemam ż
                                  > e jesteś człowiekiem starszym niż ja. I się zastanawiam czego wymagać od młodzi
                                  > eży jeśli "staruszkowie" są tak "lakoniczni" w swej ekspresji przepraszania. "O
                                  > tempora o mores"...

bo widzisz czasami milczenie jest złotem i więcej powiesz jeżeli nie będziesz odpowiadał na tak głupie zaczepki

> morfeusz_1 napisał:
                                  > > Odebrałeś to dosłownie ??? - człowieku to za każde słowo musiałbym ciebie
                                  > przep
                                  > > raszać , Popadasz w jakąś paranoję to idź do lekarza , zacznij wyczuwać d
                                  > robne
                                  > > niuanse i myśl inaczej, nie warto się napieprzać czasami lepiej odpuścić
                                  >
                                  > Rozumiem że to ja mam odpuszczać? Ja, któremu Twoje chrześcijańskie ideały są o
                                  > bce? Ale Ty będziesz w imię tych ideałów i miłosierdzia flekował mnie na odlew?

tak w stosunku do zorro tak... zrozumiałeś czy WIELKIMI LITERAMI MAM TO NAPISAĆ
                                  • 1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 14:50
                                    a moze by sie tak szanowny Pan od Zorro od.....tenetgowal?
                                    Bo ja chetnie podyskutuje ale bez zaczepek.smirk
                          • 1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:32
                            gdy brak argumentow to zostaja bluzgi i obrazanie?smirk
                            morfeusz_1 napisał:

>
                            > druga wrona przyleciała -
                            > dla twojej informacji i żeby temat zakończyć - nie pracowałem nigdy dla żadnych
                            > służb i do partii żadnej się nie zapisałem
                            >
                            > A teraz zostawiam ciebie loczku i zorro , kachajcie się po swojemu
                            >
                            > I jeszcze jedno jeżeli nie dotarłeś do tamtego wpisu bo chyba zadra jakaś w dup
                            > ie u ciebie pozostała - za tamto cię przeprosiłem ... żegnam
                            >
                            >
            • matt.j Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 11:50
              morfeusz_1 napisał:
              > kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem

Tym bardziej jest dla mnie niezrozumiałe dlaczego tęsknisz i popierasz komunistyczne rozwiązania gospodarcze.
    • skiela1 Re: Margaret Thatcher. 09.04.13, 16:06
      "... Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeżeli rząd mówi, że komuś coś "da", to znaczy, że zabierze Tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy..."

Margaret Thatcher
      • mk968 Re: Margaret Thatcher. 09.04.13, 18:18
        Trąci Donaldem T
        • skiela1 Re: Margaret Thatcher. 09.04.13, 18:58
          wypowiedź Thatcher z pierwszego spotkania z Michaiłem Gorbaczowem:

" Nie trzeba zgadzać się z rozmówcą, żeby znaleźć z nim wspólny język."
      • sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 11:37
        Mój ulubiony cytat smile
    • matt.j Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 00:09
      Żelazna Dama. Polityk, którego podziwiam, i zazdroszczę Wielkiej Brytanii. Szkoda, że w PL nie było jej naśladowców i pewnie przy naszej narodowej mentalności nikt odważny nie znajdzie się aby potłuc te nieustannie wyciągnięte, leniwe ręce.
      Mentalnie nadal społeczeństwo tkwi w komunie, w życzeniowym rozdawnictwie. Widać to chociażby po wypowiedziach światłych forumowiczów. Z mojego punktu widzenia czasem to naprawdę intelektualnie totalna czarna dziura pod względem rozumienia gospodarki.
      • mk968 Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 06:09
        Ludzie związani z obecnym układem w Warszawie chcą nazwać jedno z rąd jej imieniem uważam to za nitakt lepszym patronem byłby Edward Gierek .
        • sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 07:42
          Skoro Indira Gandhi jest patronką dwupasmówki na Ursynowie to Thatcher też może być patronką jakiegoś miejsca w przestrzeni miejskiej, byle nie skweru dla srających kundli.
      • 1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 08:01
        masz 100 % racji!big_grin
        matt.j napisał:

> Żelazna Dama. Polityk, którego podziwiam, i zazdroszczę Wielkiej Brytanii. Szko
        > da, że w PL nie było jej naśladowców i pewnie przy naszej narodowej mentalności
        > nikt odważny nie znajdzie się aby potłuc te nieustannie wyciągnięte, leniwe rę
        > ce.
        > Mentalnie nadal społeczeństwo tkwi w komunie, w życzeniowym rozdawnictwie. Wida
        > ć to chociażby po wypowiedziach światłych forumowiczów. Z mojego punktu widzeni
        > a czasem to naprawdę intelektualnie totalna czarna dziura pod względem rozumien
        > ia gospodarki.
        >
        • sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 08:16
          Tyle, że my tu mamy więcej fanów społecznego rozdawnictwa. Niezaradność może być argumentem tylko w kwestiach socjalnych i tyle w tej kategorii może być rozpatrywana. Sprawa "szklanki mleka" od której Thatcher zaczęła swoje reformy jest fantastycznym przykładem.
          • jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:30
            Mamy wielu fanów, ale też bądźmy ostrożni w kwestii uznania, co jest rozdawnictwem, a co nie jest. Bo według mnie, na przykład bezpłatna opieka medyczna i ubezpieczenie medyczne bezrobotnych takim rozdawnictwem nie są. Są nim natomiast na przykład przywileje związkowe i emerytalne.
            • 1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:32
              a kto ta bezplazna opieke medyczna ma finansowac? Wujek z Hameryki?smirk
              • jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:39
                Płatnicy składek?
                • 1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:45
                  wszedzie placi sie skladki na ubezpieczenie zdrowotne. Z czegos leczenie i lekarstwa musza byc przeciez finansowane.
                  • jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:50
                    To akurat rozwiązanie słuszne, natomiast model amerykański zakładał do niedawna pełną płatność, co zmuszało do wykupywania polis zdrowotnych, na które nie wszystkich Amerykanów było stać.
                    • 1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:55
                      w Niemczech funkcjonuje od lat i to dobrze.
                      Zatrudniony placi 50 % a pracodawca drugie 50 %.
                      Mozesz sie ubnezpieczyc prywatnie ale to naturalnie kosztuje wiecej....
                      • jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:58
                        1zorro-bis napisał:

> w Niemczech funkcjonuje od lat i to dobrze.
                        > Zatrudniony placi 50 % a pracodawca drugie 50 %.
                        > Mozesz sie ubnezpieczyc prywatnie ale to naturalnie kosztuje wiecej....

I spoko, pomysł dobry.
                        • 1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 13:30
                          wiem, bo z niego od wielu lat korzystam,.smirk
                          jedzoslaw napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                          >
                          > > w Niemczech funkcjonuje od lat i to dobrze.
                          > > Zatrudniony placi 50 % a pracodawca drugie 50 %.
                          > > Mozesz sie ubnezpieczyc prywatnie ale to naturalnie kosztuje wiecej....
                          >
                          > I spoko, pomysł dobry.
                          >
            • sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:50
              To zależy dlaczego są bezrobotni. Znam takich, którzy nie mają pracy i jakoś nie specjalnie palą się do jej szukania.
              • jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:55
                sibeliuss napisał:

> To zależy dlaczego są bezrobotni. Znam takich, którzy nie mają pracy i jakoś ni
                > e specjalnie palą się do jej szukania.

A, to też. Jeśli odmawiają podjęcia zaproponowanej pracy albo robót publicznych to muszą mieć jakiś "bat".
                • sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 13:19
                  Nie, oni szukają pracy, której w pewnych przyczyn w danym miejscu nie mogą dostać. Mój daleki kuzyn był elektrotechnikiem w koszalińskim Kazelu, który padł. On upiera się przy pracy w zawodzie mieszkając nadal w Koszalinie, życzę mu powodzenia....choć nieszczerze.
                  • jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 16:42
                    I co, nadal jest na zasiłku?
                    • 1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 16:47
                      kto?smirk
                      • jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 18:03
                        Kuzyn Siba.
                        • 1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 18:19
                          to wytrwaly?big_grin
                          jedzoslaw napisał:

> Kuzyn Siba.
                          >
                          • morfeusz_1 Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 19:41
                            www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,11065962,Margaret_Thatcher_nie_zyje.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka