skiela1 Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 16:06 Powołanie do życia Unii Europejskiej było największą głupotą naszych czasów. /Margaret Thatcher/ Odpowiedz Link
iwa_ja Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 20:08 Ludzi uczę o Niej. I want my money back! Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 20:29 iwa_ja napisała: > I want my money back! Walac swoja slynna torebka w stol Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 08.04.13, 20:40 z tym trzeba się zgodzić, tej sentencji nie znałem Odpowiedz Link
matt.j Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 00:22 morfeusz_1 napisał: > z tym trzeba się zgodzić, tej sentencji nie znałem Różnica pomiędzy twoim poparciem dla tej sentencji a kontekstem w jakim wypowiadała ją MT jest taka, że ona mówiła to z punktu widzenia Wielkiej Brytanii jako płatnika netto UE a ty mówisz to jako obywatel, i ponoć patriota, Polski jako beneficjenta netto UE. Przy twoim komunistycznym podejść do gospodarki powinieneś być zadowolony z roli Polski jako beneficjenta netto UE. Nic, tylko pogratulować ci patriotyzmu... albo żenującego poziomu świadomości gospodarczej. I tu nasuwa się pytanie czy w ogóle rozumiesz różnicę pomiędzy beneficjentem netto a płatnikiem netto UE. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 00:31 matt.j napisał: > morfeusz_1 napisał: > > z tym trzeba się zgodzić, tej sentencji nie znałem > > Różnica pomiędzy twoim poparciem dla tej sentencji a kontekstem w jakim wypowia > dała ją MT jest taka, że ona mówiła to z punktu widzenia Wielkiej Brytanii jako > płatnika netto UE a ty mówisz to jako obywatel, i ponoć patriota, Polski jako > beneficjenta netto UE. > > Przy twoim komunistycznym podejść do gospodarki powinieneś być zadowolony z rol > i Polski jako beneficjenta netto UE. Nic, tylko pogratulować ci patriotyzmu... > albo żenującego poziomu świadomości gospodarczej. I tu nasuwa się pytanie czy w > ogóle rozumiesz różnicę pomiędzy beneficjentem netto a płatnikiem netto UE. > jak ty mnie dobrze poznałeś twój wywód to takie pier ... o szopenie zmień swoją płytę bo kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 07:45 morfeusz_1 napisał: > kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy Ale to jest argument do jakiej kwestii, bo jakoś nie łapię. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 07:59 o kurcze.....to mamy na forum juzu dwoch "walczacych" opozycjonistow. Morfeusz i Czarek...... Odpowiedz Link
matt.j Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 11:48 sibeliuss napisał: > morfeusz_1 napisał: > > > kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy > > Ale to jest argument do jakiej kwestii, bo jakoś nie łapię. Niektórzy żyją przeszłością ponieważ w teraźniejszości się nie odnajdują. Zrobili coś 30 lat temu i na tym nadal opierają całą dumę ze swojej osoby. Widocznie przez kolejne kilkadziesiąt lat swojego życia nie zrobili nic nowego co uważają za powód do dumy z samych siebie. Przykre i smutne. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 11:54 matt.j napisał: > sibeliuss napisał: > > > morfeusz_1 napisał: > > > > > kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem ty srałeś w pieluchy > > > > Ale to jest argument do jakiej kwestii, bo jakoś nie łapię. > > Niektórzy żyją przeszłością ponieważ w teraźniejszości się nie odnajdują. Zrobi > li coś 30 lat temu i na tym nadal opierają całą dumę ze swojej osoby. Widocznie > przez kolejne kilkadziesiąt lat swojego życia nie zrobili nic nowego co uważaj > ą za powód do dumy z samych siebie. Przykre i smutne. > jak do tego doszedłeś ? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:10 sibeliuss napisał: > Czytając Ciebie i Czarka ty zawsze stoisz na straży cnoty za winklem jak zauważyłem, czy zawsze tak było Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:15 Jarosław stoi tam, gdzie go nigdy nie było. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:22 sibeliuss napisał: > Jarosław stoi tam, gdzie go nigdy nie było. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:21 a te "ulotki" to jakis zyciowy sukces? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:31 1zorro-bis napisał: > a te "ulotki" to jakis zyciowy sukces? > odpowiedz mi czy ty przypadkiem w poprzednim życiu nie byłeś prowokatorem lub konfidentem, bo tylko takie mam skojarzenia jak na razie z twoją osobą... powiedziałem ci już kiedyś że nie rozmawiam z tobą więc potraktuj to jak mój ostatni wpis ofiarowany tobie kmiotku Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:35 dobry czlowieku..... Kmiotku powiadasz? To jedyne co potrafisz robic....."opozycjonisto"? Wiesz, czlowiek, ktory cos faktycznie robil i osiagnal nie potrzebuje sie na forum gownianymi ulotkami chwalic. A konfidentem i UBekiem to moze Ty? Bo ci co najglosniej krzycza zawsze maja cos do ukrycia..... morfeusz_1 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > a te "ulotki" to jakis zyciowy sukces? > > > > odpowiedz mi czy ty przypadkiem w poprzednim życiu nie byłeś prowokatorem lub k > onfidentem, bo tylko takie mam skojarzenia jak na razie z twoją osobą... > powiedziałem ci już kiedyś że nie rozmawiam z tobą więc potraktuj to jak mój os > tatni wpis ofiarowany tobie kmiotku Odpowiedz Link
loczek62 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 12:59 morfeusz_1 napisał: > > odpowiedz mi czy ty przypadkiem w poprzednim życiu nie byłeś prowokatorem lub k > onfidentem, bo tylko takie mam skojarzenia jak na razie z twoją osobą... Czytając Twoje "riposty" odnoszę dokładnie to samo wrażenie. A te "ulotki" to woziłeś na zlecenie tych samych mocodawców które wysłały Mariana Opanię (Winkel) w "Człowieku z żelaza" z misją do stoczni? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:22 druga wrona przyleciała - dla twojej informacji i żeby temat zakończyć - nie pracowałem nigdy dla żadnych służb i do partii żadnej się nie zapisałem A teraz zostawiam ciebie loczku i zorro , kachajcie się po swojemu I jeszcze jedno jeżeli nie dotarłeś do tamtego wpisu bo chyba zadra jakaś w dupie u ciebie pozostała - za tamto cię przeprosiłem ... żegnam Odpowiedz Link
loczek62 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:28 To że mnie ktoś przeprasza jest dla mnie tak rzadkim doznaniem że na pewno bym Twoje przeprosiny zauważył, a tak się nie stało. Może po prostu chciałeś to zrobić, ale tez chciałeś zachować twarz przed Czekiem i Krisem i nie wypadało się zniżać. A co do "naszego kochania" to ta insynuacja jest najzwyczajniej niegodziwa, ale twój stosunek do tego już znamy.... Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:42 loczek62 napisał: > To że mnie ktoś przeprasza jest dla mnie tak rzadkim doznaniem że na pewno bym > Twoje przeprosiny zauważył, a tak się nie stało. Może po prostu chciałeś to zro > bić, ale tez chciałeś zachować twarz przed Czekiem i Krisem i nie wypadało się > zniżać. Nie rozumiem ciebie loczku nie znam osobiście czarka ani krisa łączą nas sportowe klimaty nie patrzę w ten sposób w ten deseń i potrafię przeprosić amen > A co do "naszego kochania" to ta insynuacja jest najzwyczajniej niegodziwa, ale > twój stosunek do tego już znamy.... Odebrałeś to dosłownie ??? - człowieku to za każde słowo musiałbym ciebie przepraszać , Popadasz w jakąś paranoję to idź do lekarza , zacznij wyczuwać drobne niuanse i myśl inaczej, nie warto się napieprzać czasami lepiej odpuścić i na koniec może to za mało i trzeba na grochu 3 dni poklęczeć - ale poniżej zapodaję parę słów proszę już nie brnij w swoje urojone klimaty bo czuję że i tak się nie dogadamy -- Re: Święta czy czarownica? morfeusz_1 06.03.13, 21:43 Odpowiedz oł pardon ty natomiast nie szargaj świętości -- Re: Święta czy czarownica? morfeusz_1 06.03.13, 22:52 Odpowiedz ja w prostych żołnierskich słowach odpowiedziałem txt na txt nie powinieneś być adwokatem bo oddałem honory za nietakt niezamierzony Odpowiedz Link
loczek62 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:58 "oł pardon ty natomiast nie szargaj świętości" i już? Jestem pod wrażeniem głębi wyrazu tych niby przeprosin które w przełożeniu na normalny język brzmią "pierdol się i odpierdol". Sądząc po wycieczkach na wybrzeże i czasie kiedy to one się odbywały, mniemam że jesteś człowiekiem starszym niż ja. I się zastanawiam czego wymagać od młodzieży jeśli "staruszkowie" są tak "lakoniczni" w swej ekspresji przepraszania. "O tempora o mores"... morfeusz_1 napisał: > Odebrałeś to dosłownie ??? - człowieku to za każde słowo musiałbym ciebie przep > raszać , Popadasz w jakąś paranoję to idź do lekarza , zacznij wyczuwać drobne > niuanse i myśl inaczej, nie warto się napieprzać czasami lepiej odpuścić Rozumiem że to ja mam odpuszczać? Ja, któremu Twoje chrześcijańskie ideały są obce? Ale Ty będziesz w imię tych ideałów i miłosierdzia flekował mnie na odlew? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 14:20 loczek62 napisał: > "oł pardon ty natomiast nie szargaj świętości" i już? Jestem pod wrażeniem głęb > i wyrazu tych niby przeprosin które w przełożeniu na normalny język brzmią "pie > rdol się i odpierdol". czy zastanawiasz się nad tym co napisałeś czy tym slangiem którym się być może na co dzień posługujesz chcesz mnie wciągnąć do dyskusji o życiu - to ja ci odpowiem slangiem z mojej przestrzeni - dziękuję postoję > Sądząc po wycieczkach na wybrzeże i czasie kiedy to one się odbywały, mniemam ż > e jesteś człowiekiem starszym niż ja. I się zastanawiam czego wymagać od młodzi > eży jeśli "staruszkowie" są tak "lakoniczni" w swej ekspresji przepraszania. "O > tempora o mores"... bo widzisz czasami milczenie jest złotem i więcej powiesz jeżeli nie będziesz odpowiadał na tak głupie zaczepki > morfeusz_1 napisał: > > Odebrałeś to dosłownie ??? - człowieku to za każde słowo musiałbym ciebie > przep > > raszać , Popadasz w jakąś paranoję to idź do lekarza , zacznij wyczuwać d > robne > > niuanse i myśl inaczej, nie warto się napieprzać czasami lepiej odpuścić > > Rozumiem że to ja mam odpuszczać? Ja, któremu Twoje chrześcijańskie ideały są o > bce? Ale Ty będziesz w imię tych ideałów i miłosierdzia flekował mnie na odlew? tak w stosunku do zorro tak... zrozumiałeś czy WIELKIMI LITERAMI MAM TO NAPISAĆ Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 14:50 a moze by sie tak szanowny Pan od Zorro od.....tenetgowal? Bo ja chetnie podyskutuje ale bez zaczepek. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 13:32 gdy brak argumentow to zostaja bluzgi i obrazanie? morfeusz_1 napisał: > > druga wrona przyleciała - > dla twojej informacji i żeby temat zakończyć - nie pracowałem nigdy dla żadnych > służb i do partii żadnej się nie zapisałem > > A teraz zostawiam ciebie loczku i zorro , kachajcie się po swojemu > > I jeszcze jedno jeżeli nie dotarłeś do tamtego wpisu bo chyba zadra jakaś w dup > ie u ciebie pozostała - za tamto cię przeprosiłem ... żegnam > > Odpowiedz Link
matt.j Re: Cytaty,ktore warto zapamietac 10.04.13, 11:50 morfeusz_1 napisał: > kiedy ja z ulotkami do Gdańska jeździłem Tym bardziej jest dla mnie niezrozumiałe dlaczego tęsknisz i popierasz komunistyczne rozwiązania gospodarcze. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Margaret Thatcher. 09.04.13, 16:06 "... Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeżeli rząd mówi, że komuś coś "da", to znaczy, że zabierze Tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy..." Margaret Thatcher Odpowiedz Link
skiela1 Re: Margaret Thatcher. 09.04.13, 18:58 wypowiedź Thatcher z pierwszego spotkania z Michaiłem Gorbaczowem: " Nie trzeba zgadzać się z rozmówcą, żeby znaleźć z nim wspólny język." Odpowiedz Link
matt.j Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 00:09 Żelazna Dama. Polityk, którego podziwiam, i zazdroszczę Wielkiej Brytanii. Szkoda, że w PL nie było jej naśladowców i pewnie przy naszej narodowej mentalności nikt odważny nie znajdzie się aby potłuc te nieustannie wyciągnięte, leniwe ręce. Mentalnie nadal społeczeństwo tkwi w komunie, w życzeniowym rozdawnictwie. Widać to chociażby po wypowiedziach światłych forumowiczów. Z mojego punktu widzenia czasem to naprawdę intelektualnie totalna czarna dziura pod względem rozumienia gospodarki. Odpowiedz Link
mk968 Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 06:09 Ludzie związani z obecnym układem w Warszawie chcą nazwać jedno z rąd jej imieniem uważam to za nitakt lepszym patronem byłby Edward Gierek . Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 07:42 Skoro Indira Gandhi jest patronką dwupasmówki na Ursynowie to Thatcher też może być patronką jakiegoś miejsca w przestrzeni miejskiej, byle nie skweru dla srających kundli. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 08:01 masz 100 % racji! matt.j napisał: > Żelazna Dama. Polityk, którego podziwiam, i zazdroszczę Wielkiej Brytanii. Szko > da, że w PL nie było jej naśladowców i pewnie przy naszej narodowej mentalności > nikt odważny nie znajdzie się aby potłuc te nieustannie wyciągnięte, leniwe rę > ce. > Mentalnie nadal społeczeństwo tkwi w komunie, w życzeniowym rozdawnictwie. Wida > ć to chociażby po wypowiedziach światłych forumowiczów. Z mojego punktu widzeni > a czasem to naprawdę intelektualnie totalna czarna dziura pod względem rozumien > ia gospodarki. > Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 08:16 Tyle, że my tu mamy więcej fanów społecznego rozdawnictwa. Niezaradność może być argumentem tylko w kwestiach socjalnych i tyle w tej kategorii może być rozpatrywana. Sprawa "szklanki mleka" od której Thatcher zaczęła swoje reformy jest fantastycznym przykładem. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:30 Mamy wielu fanów, ale też bądźmy ostrożni w kwestii uznania, co jest rozdawnictwem, a co nie jest. Bo według mnie, na przykład bezpłatna opieka medyczna i ubezpieczenie medyczne bezrobotnych takim rozdawnictwem nie są. Są nim natomiast na przykład przywileje związkowe i emerytalne. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:32 a kto ta bezplazna opieke medyczna ma finansowac? Wujek z Hameryki? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:45 wszedzie placi sie skladki na ubezpieczenie zdrowotne. Z czegos leczenie i lekarstwa musza byc przeciez finansowane. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:50 To akurat rozwiązanie słuszne, natomiast model amerykański zakładał do niedawna pełną płatność, co zmuszało do wykupywania polis zdrowotnych, na które nie wszystkich Amerykanów było stać. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:55 w Niemczech funkcjonuje od lat i to dobrze. Zatrudniony placi 50 % a pracodawca drugie 50 %. Mozesz sie ubnezpieczyc prywatnie ale to naturalnie kosztuje wiecej.... Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:58 1zorro-bis napisał: > w Niemczech funkcjonuje od lat i to dobrze. > Zatrudniony placi 50 % a pracodawca drugie 50 %. > Mozesz sie ubnezpieczyc prywatnie ale to naturalnie kosztuje wiecej.... I spoko, pomysł dobry. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 13:30 wiem, bo z niego od wielu lat korzystam,. jedzoslaw napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > w Niemczech funkcjonuje od lat i to dobrze. > > Zatrudniony placi 50 % a pracodawca drugie 50 %. > > Mozesz sie ubnezpieczyc prywatnie ale to naturalnie kosztuje wiecej.... > > I spoko, pomysł dobry. > Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:50 To zależy dlaczego są bezrobotni. Znam takich, którzy nie mają pracy i jakoś nie specjalnie palą się do jej szukania. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 12:55 sibeliuss napisał: > To zależy dlaczego są bezrobotni. Znam takich, którzy nie mają pracy i jakoś ni > e specjalnie palą się do jej szukania. A, to też. Jeśli odmawiają podjęcia zaproponowanej pracy albo robót publicznych to muszą mieć jakiś "bat". Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 13:19 Nie, oni szukają pracy, której w pewnych przyczyn w danym miejscu nie mogą dostać. Mój daleki kuzyn był elektrotechnikiem w koszalińskim Kazelu, który padł. On upiera się przy pracy w zawodzie mieszkając nadal w Koszalinie, życzę mu powodzenia....choć nieszczerze. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 18:19 to wytrwaly? jedzoslaw napisał: > Kuzyn Siba. > Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Margaret Thatcher. 10.04.13, 19:41 www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,11065962,Margaret_Thatcher_nie_zyje.html Odpowiedz Link