jerycho941 21.06.07, 10:20 W sobotę są "Wianki", a poza tym tak dla przypomnienia, w sobotę jest Dzień Ojca i imieniny Wandy i Zenona. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kriss67 Re: Wianki. 21.06.07, 10:31 Hejka Widziałem info, że super wianki szykuje miasto Kraków Odpowiedz Link
mabiwy Re: Wiła Wianki.. 21.06.07, 23:09 Tam nad Wisłą w dolinie siedziała dziewczyna Była piękna jak różowy kwiat Kwiaty i róże zbierała sobie Wiła wianki i rzucała je do falującej wody Wila wianki i rzucała je do wody. A gdy ona nad Wisłą te wianki wiła Przyszedł do niej żołnierzyk młody Miła ach miła tak rzecze do niej I udała się z niewiernym żolnierzykiem w świat daleki I udała się z niewiernym we świat. Nie minęło więcej jak dziewięć miesięcy Siedzi ona nad Wisłą - płacze Miłość ach miłość zdradziłaś ty mnie I rzuciła się z rozpaczy do tej falującej wody I rzuciła się z rozpaczy do wody. Ehhhhh, życie. Wzruszyłem się. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Wiła Wianki.. 21.06.07, 23:11 Idę po chusteczkę a potem po kwiat paproci Odpowiedz Link
agulaszek Re: Wiła Wianki.. 21.06.07, 23:39 Jasne od nadmiaru głowa boli a co odłożone na później lepiej smakuje Odpowiedz Link
mabiwy Re: Wiła Wianki.. 21.06.07, 23:48 chyba, że akurat się spsuje albo smak straci.. wtedy tylko dla amatora Odpowiedz Link
agulaszek Re: Wiła Wianki.. 21.06.07, 23:56 Ludzie jedzą różne dziwne rzeczy np. Chińczycy jajka Odpowiedz Link
mabiwy Re: Wiła Wianki.. 22.06.07, 01:04 aż się przejrzałem.. skóra zbrązaowiała ale nie zółta, skosu oka brak, włos ciemny ale skudlony. A jajka w moim menu. no, to już nie wiem Odpowiedz Link
agulaszek Re: Wiła Wianki.. 22.06.07, 08:10 No cóż miast jajek poecam w tym wypadku bigos, też musi trzy dni odstać zanim nabierze smaku Odpowiedz Link
sibeliuss Mabiwy 21.06.07, 23:52 A wiesz, że jest to piosenka z Ziemi Chełmińskiej i śpiewały ją przekupki w Toruniu na świętego Jana. Odpowiedz Link
mabiwy Re: Mabiwy 22.06.07, 01:01 już wiem . Dla mnie, to wspomnienie praskiego przedszkola. O Wandzie, co niemca nie chciała też było Odpowiedz Link