bubster Re: AUCHAN -serek homogenizowany 08.06.10, 09:21 Firma chyba TSM (niestsety nie pamiętam) ma więcej białka niż tłuszczu i węgli razem przy czym tłuszczu i węgli samych w sobie też nie ma dużo Link Zgłoś
mama-ola Re: AUCHAN 08.06.10, 10:12 Węglowodany + tłuszcze < białko: Serek homogenizowany naturalny firmy Auchan Serek homogenizowany naturalny Ostrowia 0% Twaróg chudy w kostce - różne, np. Jana, Auchan, Piątnica Twarożki wiejskie/domowe - Jana, Auchan, Piątnica [A jogurt ŻADEN nie spełnia tego warunku, maślanka też nie] Ponadto: tuńczyk w wodzie otręby owsiane i pszenne Link Zgłoś
imasumak Jogurt Fage naturalny 100% Dukanowy 09.06.10, 15:13 właśnie do nabycia w Auchan 0% tłuszczu 9% białek 4% węgli Niestety cena około 5 PLN za 180 g produktu Link Zgłoś
mama-ola chleb z Auchana? jaki? 15.06.10, 13:41 Jest jakiś fajny chleb w Auchanie, spełniający zalecenia Dukana? Jakiś pełoziarnisty czy coś takiego? Link Zgłoś
jona9-9 Re: chleb z Auchana? jaki? 15.06.10, 15:57 Pełnoziarnisty jakiś to na pewno się znajdzie ,ale taki bez mąki,który spełniałby zalecenia Dukana to chyba nie :/ > Jest jakiś fajny chleb w Auchanie, spełniający zalecenia Dukana? > Jakiś pełoziarnisty czy coś takiego? Link Zgłoś
mama-ola Re: A taki chleb z Auchana będzie dobry? 16.06.10, 08:30 Byłam w Auchanie, obejrzałam składy gdzieś tak 10 chlebów, które miały na opakowaniu napisane "pełnoziarnisty". Odrzuciłam te, które miały mąkę pszenną, śladowe ilości orzechów i śliwkę. Zostały dwa, które kupiłam, jeden z mąki orkiszowej (chyba może być?), nazwy nie mam przy sobie. I drugi, spisuję z opakowania: Chleb żytni ekologiczny, pełnoziarnisty, Mestemacher, bez substancji konserwujących, produkt rolnictwa ekologicznego, skład: rozdrobnionie ziarno żytnie, woda, mąka żytnia, sól drożdże. Może być? Czy ta mąka raczej nie? Link Zgłoś
imasumak A jesteś już w trzeciej fazie? 16.06.10, 09:13 Jeśli tak, to możesz dwie kromki dziennie. Jeśli w pierwszej albo trzeciej, nie możesz żadnego z nich. Zasady diety poczytaj. Link Zgłoś
mama-ola Re: Jeśli w pierwszaj albo drugiej rzecz jasna 16.06.10, 10:08 Wczoraj przeszłam do III fazy ;-) Po fatalnym samopoczuciu i trzęsiawce postanowiłam II fazę skrócić o parę dni. Link Zgłoś
imasumak Re: Jeśli w pierwszaj albo drugiej rzecz jasna 16.06.10, 10:12 To możesz jeść każdy chleb razowy, nawet pszenny razowy. Dwie kromeczki dziennie :) Link Zgłoś
hanuulka Re: AUCHAN 16.06.10, 10:15 Maka kukurydziana, mleko odtłuszczone Gostyń, słodzik w pudrze, otręby owsiane i pszenne hmmmm... chyba to wsjooooo :) Link Zgłoś