Dodaj do ulubionych

Śniadania i kolacje

24.05.11, 08:48
Śniadanie to podobno najważniejszy i absolutnie konieczny posiłek dnia. A ja się zmusić nie mogę. Wstaję dość wcześnie, wczoraj na przykład o 6:30, poczułam głód dopiero po 11. Do 11 piłam wyłącznie bawarki, łyknęłam też trochę błonnika. Może za dużo jem na kolację? Ale czy ryba z grilla o 19 (ok, całkiem duża) jest w stanie zapchać na tak długi czas? Właśnie, ile zwykle jecie na kolację? Ja cały czas mam wrażenie, że robię coś nie tak. Że kolacje są za duże i przez to nie moge zjeść śniadania. Dzisiaj zaczynam fazę II, tak dla informacji.
Obserwuj wątek
    • ola_mi Re: Śniadania i kolacje 24.05.11, 09:24
      w zaleznści od etapu i fazy:
      w II Fazie dni P: na sniadanie jadłam zawsze bułkę dukanową z jajkiem, serkiem wiejskim,wędliną i popijałam kawą, a na kolację makela, zapiekanka z jajek z szynką lub placek z tuńczyka i jajca

na etapie PW do tego wsyztkiego dokładałam warzywa.jeżeli nie jadłam bułek dukanowych to na kolację przygotowywałam sobie owsiankę

teraz w III Fazie na sniadanie kanapki z chleba pełnoziarnistego, a na kolację kanapki z bułek duknaowych lub owsianka.
      • yassa Re: Śniadania i kolacje 24.05.11, 10:17
        A powiedz, jaki chleb pełnoziarnisty kupujesz? Bo ja jakoś nie umiem żadnego znaleźć, wydają mi się wszystkie takie zwykłe, jedynie mają dodane ziarna - a nie o taki chleb przecież chodzi:-(
        • otwocczanga Re: Śniadania i kolacje 25.05.11, 08:05
          Proponowałabym, żebyś się przeszła do piekarni i spytała, czy mają chleb z mąki z pełnego przemiału. Może wypiekają. Tylko patrz, żeby był bez karmelu. A już najłatwiej taki chleb dostać w sklepach ze zdrową żywnością. Nie wiem, z jakiego miasta jesteś, ja przez dłuższy czas taki chleb kupowałam tu: www.organicmarket.pl/
    • ola_mi Re: Śniadania i kolacje 24.05.11, 15:20
      mam taka fajna piekarnię, gdziemozna dostacchleb żytni na zakwasie, żytnio-razwy bez ziaren i z ziarnami. Bardzo często kupuję ze słoecznikiem,owsem,dynia i mimo to chudne, jak widac na suwaczku.
      Jak nie jade dopierarni to kupuje pumpernikiel, ale nie przepadam za chebami długotermnnowymi.
      • otwocczanga Re: Śniadania i kolacje 25.05.11, 08:07
        > jak widac na suwaczku.

Suwaczka nie widać :)

> Jak nie jade dopierarni to kupuje pumpernikiel, ale nie przepadam za chebami dł
        > ugotermnnowymi.

Uważaj, taki pumpernikiel może zawierać sporo cukru.
        • ola_mi Re: Śniadania i kolacje 25.05.11, 08:24
          teraz będzie widać suwaczek

nie stosuje ortodoksyjnie diety,bo uważam, że wszytko z umiarem jest potrzebne organizmowi,więc kupuję chleb z ziarnami słonecznika, kabanosy drobiowe, zjadam ziemniaki niezalecane w III fazie, frytki.... pewnie jak bym zaczeal tyc, to bym sobie ukróciła,ale wmoim przypadku stosoanie sztywnych reguł diety łaczy się ze zbyt drastycznym spadkiem wagi.
          • otwocczanga Re: Śniadania i kolacje 25.05.11, 08:41
            > wmoim przypadku stosoanie sztywnych reguł diety łaczy się
            > ze zbyt drastycznym spadkiem wagi.

Zazdroszczę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka