Dodaj do ulubionych

Odchudzanie przez ruch

IP: *.cm-7-8b.dynamic.ziggo.nl 23.11.12, 20:23
Mam 35 lat. Jestem otyla. Powinnam schudnac 30 kilo (wg lekarza pierwszego kontaktu).
Po latach wzielam sie za siebie. Trwa to miesiac.

Postanowilam schudnac przez ruch: fitnes i sauna trzy razy w tygodniu (ok.600kal). Prowadze aktywny tryb zycia (male, szalone dziecko).
Diety zadnej nie stosuje. Ograniczylam jedynie dotychczasowe jedzenie. Rzucilam proceder obzerania sie. Wprowadzilam zasady: wiecej warzyw i owocow, zadnych slodyczy i fast foodow. Nie jem po 18.30.
Nie chce stosowac zadnych diet, bo wiem, ze jak wroce do normalnego jedzenia to kilogramy wroca. Stawiam na ruch.
Pije herbatki odchudzajce vitax.
I NIC.
Co robie nie tak?

Prosze nie informowac mnie (reklamowac) o cudownych lekach, herbatkach i dietach.
Obserwuj wątek
    • anna_sla Re: Odchudzanie przez ruch 23.11.12, 21:20
      to nie prawda, że nic. Wszystko się zmienia, Ty się zmieniasz w zdrowy sposób. Ja z początku też sądziłam, że nic się nie dzieje. Poszłam na siłownię i w pierwszym miesiącu schudłam 6kg a potem dłuuuugo długo nic. I minęło już 10 miesięcy i wciąż ta waga stoi! Ba, nawet wymiary od 10 miesięcy stoją, ale.... brzuch nie jest już ten sam, nóżki schludniej wyglądają, mimo, ze jak mierzę w najgrubszym miejscu wciąż są takie same, ale poniżej już nie. Miniówek nosić nie moge jeszcze, ale w legginsach czy sukienkach/spódnicach do kolana wyglądam już coraz fajniej. Mam ładnie wyprofilowany tył, choć z przodu wciąż wielki "zderzak", buźka schudła, podgardle zniknęło, rączki chudziutkie, talia mocno odznaczona (długi czas nie miałam talii kobiecej przez tłuszcz). Zmieniam się. CHoć wymiary te same to jednak na tyle tłuszczu ze środka spaliłam, że to w większości to skóra jeszcze nieuelastyczniona wisi i rozmiar noszę już dużo mniejszy.

• Gość: radoscoporanku Re: Odchudzanie przez ruch IP: *.cm-7-8b.dynamic.ziggo.nl 23.11.12, 22:59
        Dziaki Aniu za odpowiedz.
        Wiesz ja tez widze, ze staje sie jakby bardziej sprezysta. Tylko u mnie jest 30 kg nadwagi.
        Ja mam 160cm i waze 85kg. To jest otylosc. Po prostu musze zrzucic te kilogramy. Bo jesli te kilogramy nie zostana zrzucone a zamienione na tkanke miesniowa to bede wygladala jak skrzyzowanie ciezarowca z kulturysta (bez grama tluszczu). Czego oczywiscie nie chce.
        Taki rodzaj zaminy tkanki tluszczowej na miesnie bez wiekszej zmiany na wadze jest porzadana gdy ma sie pare(gora parenascie kilo) nadwagi, ale nie wtedy gdy pojawia sie jak u mnie problem otylosci.
        Zastanaiwam sie czy dobrze zrobilam zaczynajac od ruchu.
        Moze trzeba bylo najpierw zrzucic tez 20,30 kilo jakas rygorystyczna dieta a dopiero potem ruch, ktory zmienilby moje zflaczale cialo (po diecie) na cos konkretniejszego.
        Czy popelnilam blad?
        • anna_sla Re: Odchudzanie przez ruch 24.11.12, 18:45
          a Ty myślisz, że jak ja wyglądam?? :D 167cm i 90kg! A jednak po roku coraz częściej sięgam po bluzki rozmiaru 42, spodnie jeszcze 44, ogólnie trochę dziwnie wyglądam, w pasie biodrowo-brzusznym mam spodnie przylegające/obciskające a od połowy tyłka i nogi wszystko wisi jak po grubszej siostrze :D i ani to zwężać ani kupować nowe. Jedynie spodnie z elastanem dopasowują się dobrze do sylwetki. Mam wielki brzuch po bliźniakach i cesarce i to wszystko wisi... ale tak jak wspomniałam wcześniej, coraz lepiej wyglądam. Na siłowni spotykam kobietkę z super sylwetką, która mówi, że schudła 30kg właśnie poprzez ruch.

Musisz robić zarówno ćwiczenia siłowe (brzuszki, ciężarki, sztangi, hantle przez ok. 30-45 minut) aby modelować obecne zwisy a potem aeroby by spalać nadal tłuszcz (czyli rower, bieżnia, orbitrek, steper, basen)
        • swiete.jeze Re: Odchudzanie przez ruch 24.11.12, 18:51
          > . Bo jesli te kilogramy nie zostana zrzucone a zamienione na tkanke miesniowa t
          > o bede wygladala jak skrzyzowanie ciezarowca z kulturysta (bez grama tluszczu).
          > Czego oczywiscie nie chce.

Nie bój się, nie będziesz. Kobiety mają bardzo małą ilość testosteronu i dużo trudniej rozbudowują mięśnie:)
    • malyszon1 Re: Odchudzanie przez ruch 24.11.12, 23:07
      żeby waga spadała trzeba dostarczyć organizmowi mniej kalorii niż się ich spali.
      Wyjątkiem są zaburzenia w gospodarce wodno -elektrolitowej lub hormonalnej organizmu (przy niektórych schorzeniach organizm magazynuje wodę- i choć tłuszczyk jest spalany to waga nie spada). Za takie zaburzenia często odpowiadają toksyny w organizmie. A więc oczyszczanie z toskyn, oczyszczanie jelit ze złogów no i skoro diety nie, to liczenie kalorii przynajmniej przez pierwszy miesiąc i nie przekraczać 1600-1700kcal.
    • Gość: Łukasz Żórawski Re: Odchudzanie przez ruch IP: *.toya.net.pl 27.11.12, 10:24
      70% sukcesu to odpowiednie jedzenie... Nie wrócisz już nigdy do normalnego jedzenia bo dieta którą mógłbym Ci zaproponować jest normalnym jedzeniem. Taki wysiłek który przyjmujesz jest wystarczający... Dieta to nie jest ograniczenie jedzenia :) spróbuje odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania www.fit-trener.pl tam masz dane kontaktowe.

Pozdrawiam
    • rotkaeppchen1 Re: Odchudzanie przez ruch 27.11.12, 10:50
      Zanim rozpocznie się dietę, należy wykonać podstawowe badania. Dzięki nim można sprawdzić, czy zdrowotnie wszystko ok a także, czy nie występują czynniki utrudniające chudniecie, np niedoczynność tarczycy. Warto więc zrobić morfologię, zbadać tsh, ft3 i ft4, badanie moczu. I jeżeli wszystko jest ok - rozpocząć zdrowo i dietetycznie się odzywać i regularnie ruszać.
    • Gość: zpankieta Re: Odchudzanie przez ruch IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.12, 16:42
      Witam,
      Bardzo proszę o wypełnienie ankiety "skuteczność wybranych diet odchudzających w stosunku do spadku masy ciała." Jest mi ona niezbędna do napisania pracy magisterskiej.
      Jestem studentką II roku studiów magisterskich Akademii Medycznej im. Piastów Śląskich we Wrocławiu na kierunku Zdrowie Publiczne.
      Proszę o szczere odpowiedzi.
      Ankieta jest całkowicie anonimowa.
      Oto link do ankiety moje-ankiety.pl/respond-29215.html
    • mil.a Re: Odchudzanie przez ruch 30.11.12, 21:37
      Dokonałam kilku prostych zmian w swojej diecie to dało mi możliwość oczyszczenia organizmu i podniesienia w nim poziomu energii. Zdobyłam się tylko na odrobinę wysiłku, zaczęłam przestrzegać kilku jasnych zasad dotyczących odżywiania się, A już po tygodniu poczułam się lepiej. Po miesiącu miałam mniej o 4 kg. A po dwóch 7 kg i 4 cm w talii mniej. Jadłam nadal ulubione posiłki, mimo to chudłam.(twojaidealnafigura.pl )Polecam wszystkim te programy.
    • Gość: ja Re: Odchudzanie przez ruch IP: *.30.100.51.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.13, 13:48
      Bzdury z tym odchudzaniem. Nie działa, bo nie ma prawa się udać! Tak to jest, gdy nie zna się mechanizmów metabolicznych i biochemicznych stojących za tyciem i chudnięciem. To, co powszechnie się mówi i radzi odnośnie odchudzania, jest fałszem. Dlatego tak trudno zrzucić zbędne kilogramy - robicie wszyscy zupełnie niepotrzebne rzeczy i niepotrzebnie się męczycie! Gdyby te wszystkie rady dietetyków i teoria bilansu kalorycznego były prawdziwe, to by się chudło w oczach. A tak przeważnie nie jest, bo metabolizm działa zupełnie inaczej niż się powszechnie mówi.

Nie trzeba kupować żadnych durnych suplementów, korzystać z rad dietetyków (którzy zarabiają na bezradności ludzkiej), znęcać się nad sobą poprzez liczenie kalorii i forsowny trening, który nic nie daje. Kluczem jest właściwe odżywianie, ale nie takie jak się powszechnie mówi. Podaję poniżej linka do artykułu, ale ostrzegam, że jest to wiedza niepoprawna politycznie i ideologicznie, i z tego powodu prawie każdy odrzuci ją nawet nie sprawdzając (i każdy z tych odrzucających będzie dalej głupio się zastanawiał, dlaczego liczenie kalorii mu nie pomaga - nie sprawdzi niczego alternatywnego i nie zweryfikuje swej wiedzy).

Tekst tylko dla tych, którzy nie są ofiarami losu, a mają choć trochę zmysłu badacza:
      www.ziolaiprzyprawy.info/2012/07/25/blog/jak-schudnac-i-dlaczego-tyje/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka