Dodaj do ulubionych

pielęgnacja okularów

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.12, 14:51
Jak dbać o okulary i jakie preparaty najlepiej stosować do ich pielęgnacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: wrona Re: pielęgnacja okularów IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.12, 16:41
      Najlepiej chusteczka z mikrofibry i jakiś preparat od czau do czasu - w końcu okulary brudzą się tak jak inne rzeczy czy nawet ręce. Najlepiej kupować je u optyka :)
    • stylion Re: pielęgnacja okularów 26.10.12, 20:08
      Ja bardzo często myje szkła a nawet oprawki płynem do mycia szyb lub płynem do naczyń. Nie zauważyłam żadnych przeciw wskazań, a wręcz przeciwnie szkiełka były super umyte:)
    • arleta.waszczykowska Re: pielęgnacja okularów 26.10.12, 20:59
      Witam,
      Właściwa pielęgnacja okularów zapewni ich trwałość oraz komfort widzenia. Warto podkreślić, że szkieł nigdy nie powinno się czyścić „na sucho”. Najlepiej użyć specjalnych płynów dostępnych w salonach optycznych lub delikatnego mydła i wody. Nie należy używać silnych detergentów, tj. płynu do zmywania lub mycia szyb, ponieważ mogą one uszkodzić powłoki uszlachetniające. Do wytarcia szkieł służą miękkie ściereczki, również dostępne w salonach.
      Pozdrawiam.
      Arleta Waszczykowska.
      • 70upartykrasnal Re: pielęgnacja okularów 20.11.12, 11:31
        ja stosuję nawilżone chusteczki do okularów z Rossmanna
    • Gość: anonim Re: pielęgnacja okularów IP: *.play-internet.pl 05.07.13, 17:03
      Polecam Salon Optyczny www.MrHilary.pl
      • aneta-1989 Re: pielęgnacja okularów 14.12.13, 23:55
        Ja myję okulary płynem do mycia naczyń ferry pod bierzącą wodą i wycieram chusteczką higieniczną nie ma smug.
    • Gość: Julita_smok Re: pielęgnacja okularów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.14, 10:17
      Najlepiej wybrac sie do salonu optycznego i tam zapytac jak dbac o okulary, a przy okazji kupic sobie konkretne preparaty :)
    • Gość: nevermind Re: pielęgnacja okularów IP: *.play-internet.pl 30.03.14, 16:14
      na pewno trzeba zainwestować w odpowiednie środki, żeby wyczyścić je dokładnie, ale też nie porysować szkieł. Nie wiem jakich dokładnie okularów używasz, ale tu www.jzo.com.pl/pl/pages/content/867,pielegnacja-okularow.html możesz zobaczyć jakie są produkty do pielęgnacji okularów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka