ewelina10 16.09.05, 15:12 pozwoliłam sobie pod nieobecność założycielki "Dzisiejki czy dzisiajki, co za roznica?" - tak w poprzednim wydaniu Mammajka napisała. I rzeczywiście - nie ma różnicy Prawie już jesień - życzę wszystkim, żeby dla każdego była ona kolorowa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lablafox Re: Dzisiajki (134) 16.09.05, 16:44 Byłam w mieście, a poniewaz bardzo ufam mojemu mężowi , to zmarzłam jak cholera (właśnie tak zmarzłam) , gdyż mój mżonek bywszy wczesniej w mieście stwierdził ,że "tylko pada , zimno nie jest". Pod marynarkę założyłam więc jedną z moich ulubionych bluzek , bez rękawów i z dekoltem , co by się nie zapocić , a na gołe nogi spodnie , lekkie , z tego samego powodu i czołenka na płaskim obcasie. No i było mokro i zimno , okrutnie . Do tej pory jestem skostniała. Ciepłych wieczorów więc żądam i oczekuję. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 16.09.05, 17:15 Leje jak z cebra, burze slychac na horyzoncie. A ja musze niedlugo do kolezanki jechac. Nic to, zlego zle nie wezmie Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiajki (134) 16.09.05, 23:44 Jakiś pesymista krakał, że jesień będzie krotka, mokra i zimna i szybko zima przyjdzie. Ale ja w to nie wietrzę. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiajki (134) 16.09.05, 23:44 bodzio49 napisał: > Jakiś pesymista krakał, że jesień będzie krotka, mokra i zimna i szybko zima > przyjdzie. Ale ja w to nie wietrzę. Nie wierzę miało być. Odpowiedz Link
jutka1 Sobotnio :-) 17.09.05, 11:38 Po raz pierwszy od dlugiego czasu udalo mi sie pospac prawie 9 godzin )) Dzien u nas jasnoszary, a wlasciwie golebi, bez deszczu, w sumie przyjemny (a przynajmniej tak wyglada przez okno . W planie dokonczenie podliczania klienta, czytanie, muzyka, kawa u mamy z siostra, moze jakis film. Sobotnie lenistwo. Dziendobrybardzo Odpowiedz Link
antyproton Re: Sobotnio :-) 17.09.05, 13:19 Sa grzyby w Polsce ? Pamietam jak bylem pod koniec sierpnia to widzialem ze sprzedawali na drogach . We Wloszech w tym roku obrodzilo , szczegolnie prawdziwki . Nie jestem grzybiarzem ale mam zapalonych znajomych . Wlasnie jestem po godzinnym machaniu konczynami w basenie . Jak to dobrze robi na pluca . I na kregoslup . I na samopoczucie tez . Hoo - hoo - hoo - hooo ( to tarzan co we mnie drzemie ))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sobotnio :-) 17.09.05, 14:12 Grzyby? Chyba sa jeszcze, a wlasciwie powinny sie pojawic, bo po upalach teraz deszcze przyszly. Niestety, nie moge ich spozywac, wiec sie za bardzo nie interesowalam )) Odpowiedz Link
no_no Re: Sobotnio :-) - po robocie:-) 17.09.05, 18:08 mały teścik nowej sygnaturki. Może być? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sobotnio :-) - po robocie:-) 17.09.05, 18:12 Mnie sie podoba, ale ja sie nie licze ))))))))) Odpowiedz Link
lablafox Re: Sobotnio :-) - po robocie:-) 17.09.05, 19:18 Póoł dnia przeleżałam i miałam ochotę na tak spędzone kolejne pół dnia, ale... Więc i zadanie domowe o V.van Goghu zrobiłyśmy i albumy obejrzałyśmy i pogadałyśmy o sztuce. Teraz wnuczka robi sałatkę z fetą , a ja chyc , do Forum , a tu coma. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sobotnio :-) - po robocie:-) 17.09.05, 19:20 Czesc Lx Eee tam coma zaraz.. Spowolnienie weekendowe Odpowiedz Link
antyproton Re: Sobotnio :-) - po zakupach 17.09.05, 20:55 Teraz jest sezon , wiec nie zabraklo skrzynki winogron . W stanie stalym i cieklym tez . Jakbym cos palnal gdzies za jakies 1,5 godziny to winne sa pestki ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sobotnio :-) - po zakupach 17.09.05, 21:41 Jedz i pij na zdrowie, a ja czekam az cos palniesz ))))))))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Sobotnio :-) - po zakupach 17.09.05, 22:16 Witam po krotkiej absencji! Wrocilam z pieknego Olsztyna, gdzie spedzilam arcy ciekawe dwa dni, na rozmowach z ludzmi z calej Polski,a nawet Niemiec i Litwy, jubileuszowej uroczystosci, wspanialej zabawie w karczmie warminskiej i zwiedzaniu Olsztyna. Jestem wzbogacona o kontakty, wymiane doswiadczen, nowe ciekawe znajomosci. Tyle,ze juz dzisiaj o tym nie napisze, moze jutro. Dziekuje Ewelinie za otwarcie dzisiejek i pozdrawiam. Mm Odpowiedz Link
ewelina10 niedzielnie 18.09.05, 09:22 dziendobry Mammajo witam niedzielnie wszystkim fajnie, że miałaś ciekawy wyjazd ... jak sobie odpoczniesz po trudach podróży napisz nam coś o tym, proszę u nas jest bardzo słonecznie, aczkolwiek w miejscach zacienionych - chłodno. trzeba już teraz "łapać" co się da i chwytać ile się da usiłuję właśnie to zrobić - dzisiaj - rowery frrru do samochodu i ruszamy gdzie nas oczy poniosą ... kierunek odwrotny do miasta - puszcza Biała, a może Pułtusk, a może jeszcze dalej gdzieś bliżej Mazur... wieczorkiem napewno wrócimy z powrotem. mam nadzieję, że trasa mnie trochę wymęczy, bo już mięśnie upominają się o jakiś czynny wysiłek. miłego dnia ... i kończe szybciutko bo ... Odpowiedz Link
jutka1 Re: niedzielnie 18.09.05, 10:20 SLOOOONCEEEE!!!!!!!! (przepraszam, ze krzycze, ale tak sie ciesze!!) )))))) Ile sie da spedze dzis w ogrodzie. Mam do przeczytania ostatnie pare stron Polityki i Przekroj, a do tego przyszlo nowe New York Review of Books. Ze trzy godziny na sloncu.... mniam! )))) Zycie jest jakie jest, ale bywa proste, nieskomplikowane i piekne. Jak malo mi trzeba czasem ))) Dziendobrybardzo Odpowiedz Link
mammaja Re: niedzielnie 18.09.05, 12:13 Odpowiedz Ewelinie: Ludzie, ktorych spotkalam ciesza sie zyciem. Odkrywaja swoje zdolnosci: pisza wiersze, maluja, ukladaja przepiekne kompozycje z suszonych kwiatow lub wyszywaja. Chodza na wycieczki, jezdza i zwiedzaja. Spiewja i tancza. Sa weseli, chociaz "szron na glowie" i dolegliwosci bez liku. Nie wazne. Realizuja swoje marzenia sprzed lat, ucza sie jezykow i obslugi komputera.Zagarniaja w swoje szeregi innych, czujacych sie na marginesie spraw waznych. Nie musza niczego udawac, nie martwia sie czy sa grubi, chudzi czy kulawi. W Karczmie wywijali rowno Poznaja innych, takich jak oni. Przekonuja sie, ze mozna bezinteresownie wspolpracowac i pozostawiac na marginesie podzialy. Burzyc mury i budowac mosty. Przyjezdzaja ze Szczecina, Wroclawia, Rzeszowa i calej srodkowej Polski. Przyjezdzaja z Wilna i Bawarii. Wyjezdzaja odnowieni i mowia - "jak dobrze ze cie spotkalam" - jedni do drugich. Ja znajduje w tym nadzieje na wiele ciekawych spotkan, dzialan i doswiadczen. Ciesze sie. Odpowiedz Link
lablafox Re: niedzielnie 18.09.05, 12:23 Wpadam na chwilkę , aby nie przeszkadzać w "korepetycjach " z matematyki - dziadkowi i wnuczce. Tak jak u Jutki słońce. Szpaki nadal zbierają sie na drutach. Jest pięknie , oby jak najdłużej. Ciekawe co porabia Verbena teraz w Polsce. Jutencjo spotkałyście się już? Mammajko dobrze przebywać wśród w takich ludzi , to ładowanie akumulatorów. Odpowiedz Link
jutka1 Re: niedzielnie 18.09.05, 13:56 Lx, czekam na Verbenki telefon i haslo cogdziejak Odpowiedz Link
verbena1 Re: niedzielnie 18.09.05, 15:57 Witam ze slonecznego Lubina na Dolnym Slasku. Przed chwila zakonczylam bardzo kaloryczny obiad a juz wolaja na kawe i ciasto. Straszne jest zycie goscia w Polsce)) Weszlam tylko na chwilke do internetu ,zdazylam poczytac Dziesiejki i juz musze uciekac. Sciskam wszystkich,brakuje mi Was troszeczke. Jutko, zadzwonie wkrotce... Pozdrawiam Odpowiedz Link
jutka1 Re: niedzielnie 18.09.05, 16:27 Witaj Verbenko Bylam tam w zeszla sobote w Galerii Zamkowej na wernisazu Jadlam w karczmie w Ratuszu (w dol po schodkach) - bardzo przyjemnie.. Czekam na telefon )) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: niedzielnie 18.09.05, 17:44 Mmko takie wieści są optymistyczne. cieszą mnie te i budująco wpływają na mój optymizm. fajnie jest - chcieć i nie musieć )) dzisiaj pojeździliśmy sobie trochę rowerami po Puszczy Białej, ale najdłuższy odcinek wybraliśmy - wzdłuż Narwi. Obiad zjedliśmy w leśniczówce przy napalonym kominku - z wiadomych powodów nie mogę zdradzić tego miejsca - był świeżutki pstrąg w sosie czosnkowym yymmm ... "delicious". miejsce jak marzenie - na skraju lasu przy Narwi, do najbliższych osiedli daleko - a tu niespodzienka - można smacznie zjeść (były nawet pyzy) i nawet przenocować. pogoda wyśmienita na takie eskapady, nastrój dopisał ... o marzeniach przyszłościowych tyż (zam) było - właśnie takich, o których powyżej wspomniałam - "chcieć i nie musieć" i z niecierpliwością nie możemy się ich już doczekać )) tiiia ... ten rozpalony kominek chyba czynił cuda Odpowiedz Link
mammaja Re: pozdrawiam serdecznie Verbenę w kraju ntxt 18.09.05, 19:30 Hej, ja tez! Verbenko - delektuj sie polska kuchnia - na rowerze zrzucisz te pare kilo )))) Odpowiedz Link
jutka1 Poniedzialek, i co tak pusto? 19.09.05, 09:55 Puchy - cos sie z Wami porobilo w ten week-end? Tutaj ciagle slonce jak sie patrzy. Az mi sie nie chce jechac do biura Moze zostane i bede w domu pracowac, zobacze. Dziendobrybardzo Odpowiedz Link
lablafox Re: Poniedzialek, i co tak pusto? 19.09.05, 11:05 U nas też słonecznie , ale poranek był okropnie zimny.Kolega jechał do pracy autobusem , bo szyby w samochodzie miał zamarzniete i nie miał czasu na skrobanie. Ja dziś zaczęłam poniedziałek prawcowicie - od wrzucenia do pralki 1 porcji letnich ciuchów. Witajcie poniedziałkowo. Odpowiedz Link
mammaja Re: Poniedzialek, bardzo pracowity 19.09.05, 11:40 O 6.30 obudzil mnie telefon komorkowy.To znajoma podawala sms-em nowy nr telefonu! Czemu o tej porze? A potem juz sprawa za sprawa, dzisiaj pogrzeb mojego profesora z ASP, wspanialego grafika i faceta, Henryka Tomaszewskiego. Mzonek jedzie, ja zobacze jak sie wyrobie. Zbyt duzo spraw na jeden poniedzialek! A na slonku cieplutko i pieknie Odpowiedz Link
no_no Re: Poniedzialek, szewski:-) 19.09.05, 13:33 Nie ma kogo wybawić albo i co wysadzić. Ach! Jak ja nie lubię być taki bez czynny... Dobrze, że chociaż muzyka gra...Just the another day - SKO -_- Odpowiedz Link
mammaja Re: Poniedzialek, zwycieski ! 19.09.05, 22:42 Obejrzalam mecz siatkowki z Chorwacja. Brawo nasze dziewczyny! Oby tak dalej Odpowiedz Link
dado11 Re: Poniedzialek, zwycieski ! 19.09.05, 23:08 Cześć Mm Miło, że Warmia i Ciebie zauroczyła Witam wszystkich Dzień był piękny i zabiegany. Odebrałam w NFZ formularz E-111 i umarłam ze śmiechu. To pismo uprawniające mnie do korzystania z bezpłatnej opieki medycznej za granica, jest byle jakim świstkiem napisanym tylko po polsku! Wydali od ręki, ale nie sądzę, aby ktokolwiek, gdziekolwiek honorował taki papiórek Nieważne, mam już pełne objawy reise-fieber, więc głowa w walizkach, o ranyy, byle nie zapomnieć paszportu))) Poza tym przygotowanie na moją nieobecność domu, zwierzyny, ogrodu i całego mojego małego światu. Góra pracy.... Ale jest fantastycznie)) Pozdr. D. ps. wkleiłam do albumu troszkę impresji... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poniedzialek, zwycieski ! DADO 19.09.05, 23:16 ... zapomnialas mnie o czyms zawiadomic..... Odpowiedz Link
skynews Re: Poniedzialek, zwycieski ! 19.09.05, 23:23 Honoruja, nie mialem problemow, wystarczy ze zobacza E-111, a poza tym szpital, klinika lub lekarz wysylaja fax lub mail do ubezpieczyciela z prosba potwierdzenia przejecia kosztow leczenia. Odpowiedz Link
jutka1 wtorkowo i slonecznie 20.09.05, 09:06 Ciagle slonce, choc ma byc chloniej dzis, 19C. Podobno jeszcze co najmniej 10 dni takiej pogody, a od jutra (podobno) ocieplenie, do 25C! Mam dzis multum do zrobienia i pozalatwiania "w powiecie", a chcialabym wykroic popoludnie w domu, bo tutaj tez robota wzywa. Sa takie dni w tygodniu.... Dziendobrybardzo Odpowiedz Link
ewelina10 Re: wtorkowo i slonecznie 20.09.05, 09:18 witam ma być ciepło i słonecznie do soboty - takie są prognozy zatem dzisiaj musi być miły dzień wyjeżdżam z biura i do wieczorka. Pa Odpowiedz Link
lablafox Re: wtorkowo i slonecznie i ciepło 20.09.05, 09:43 będzie dzień pracowity , ale co mi tam. Dowiedziałam sie ,że od 1 listopada na łączce przed blokiem parking strzeżony będzie , bo na miejscu parkingu bloki 4-kondygnacyjne budować będą. Byłoby za pięknie , mam nadzieję ,że kępę brzózek z mieszkaniem srok nie wytną. Miłego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
mammaja Re: wtorkowo i slonecznie i ciepło 20.09.05, 11:40 Slonce wali drzwiami i oknami. Rozkosznie! Popoludniu czeka mnie wizyta u dentysty, co jak kazdy wie... Szwagierka sprowadzila sie z powrotem na pare dni. Zycie plynie Odpowiedz Link
skynews Re: wtorkowo i slonecznie i ciepło 20.09.05, 15:03 Slonce i rozkosz - jakos tak dziwnie pasuje to razem Ani sladu jesieni. Trzeba bedzie na zakonczenie tygodnia zorganizowac jakas wycieczke w gory - trzeba bedzie sie rozkoszowac - nie da sie inaczej)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: wtorkowo i slonecznie i ciepło 20.09.05, 15:25 Coz za cudowny dzien! Slonce, piekna widocznosc, gory jak na dloni... Ide do ogrodu poopalac sie troche )) Odpowiedz Link
skynews Re: wtorkowo i slonecznie i ciepło 20.09.05, 16:35 Swietny pomysl z tym opalaniem... Relaks totalny i jaka inhalacja dla pluc)) Winogrona dojrzaly, sama slodycz ! Trzeba sie nimi zajac bo kosy zamiast lapac robaki upodobaly sobie winogrona( Odpowiedz Link
no_no Re: Wtorkowo z dużej litery. 20.09.05, 17:15 PROŚBA. Czy mogliby Szanowni Państwo zważać bardziej na formę Waszych wpisów? Bardzo bym prosił, by nie narażali Państwo na szwank i niepotrzebne katusze mojego wysokiego poczucia formy i es_te_ty_ki. Apeluję! Piszcie tytuły wątków od dużej litery! Takoż i zdania. Miejcie trochę szacunku i chociaż odrobinę litości. Bardzo proszę...nie narażajcie mego wzroku na taką dysharmonię... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wtorkowo z dużej litery. 20.09.05, 18:23 Mam Cie przepraszac? Prosze bardzo, przepraszam. Bo rozumiem, ze to do mnie bylo. Podp. Szanowni Państwo )) Odpowiedz Link
skynews Re: Wtorkowo z dużej litery. 20.09.05, 19:32 )) Nie przepadam za duzymi literami, ograniczam sie do minimum. Poza tym bedac leniwym nie zawsze chce sie nacisnac shift - to dodatkowa czynnosc Dokładnie jak używanie polskich znaków - nie chce mi się. Nie naduzywac duzych liter - to jest krzyczenie na forum i w internecie. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Wtorkowo z dużej litery. 20.09.05, 21:43 (nie)dobry zwyczaj pisania małymi literami przejęłam od jakiegoś czasu od innych piszących w necie. odrobiną empatii w tym przypadku nie potrafię się wykazać Odpowiedz Link
glodn_y Re:Maliniak jest wieczny 20.09.05, 21:45 img380.imageshack.us/img380/8496/1209kaczynski16vp.jpg Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 10:26 Witam sie w biegu. Co za dzien! Przynajmniej slonecznie Dziendobrybardzo I naraziebardzo Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 10:39 Nieba blekit bez jednej chmurki A w glowie coraz wiekszy zamet przedwyborczy. Ile krolikow z za pazuchy wyciagna jeszcze jedni przeciw drugim? I czy krolikow, czy raczej g..... Dobrze,ze sa konkretne osoby na ktore mozna zaglosowac.A napewno nie wyczerpie wszystkich mozliwosci - mam zamiar popierac tylko jednego senatora i 2 poslow (poslanki). Reszta niech spada.I tak wiemy jak pozniej wyglada spelnianie obietnic wyborczych Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 17:33 Czy jest na tym forum ktos, kto chcialby zaniesc kwiatki ML w najblizszy piatek? Jezeli tak, prosimy o wiadomosc na skrzynke lub tutaj. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 20:24 Wiadomość dla Mm. w skrzynce. Wieczór piękny po pięknym dniu. Tylko tyle roboty mam że już sama nie wiem w co ręce włożyć. Krowisia ciągle niedomaga więc latam co drugi dzień do weta na płukanie psa od środka, syn mi się żeni w sobotę no i negocjuję kontrakty dla firmy, co to ją dopiero zakładam. Ale co tam najważniejsze są kolory za oknem) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 21:17 Fed, przeczytaj koniecznie odpowiedz! I współczuję niedoczasu A portal otwiera sie dzisiaj w tempie zolwia - chyba tego nie wytrzymam! Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 21:29 ewelina10 napisała: > Prawie już jesień - życzę wszystkim, żeby dla każdego była ona kolorowa I złota jak Panna Przeniczna. Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 21:43 A co to Panna PRZeniczna ??? Czy to taka co na sianie nie zostala skonsumowana ??? )))) Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 21:58 Swiatlo , tylko sie nie obraz , boze cie bron ! Ja juz cie lubie , wiesz ? Zagladaj do nas czesciej , im wiecej roznych pogladow i punktow widzenia tym lepiej . A kogutami panoszacymi sie w kurniku sie nie przejmuj )))) P.S. Wygraly nasze panie kochane , sa w polfinale !!!! Tak trzymac , baby moje !! Macie 102 cmoki od forum +40 . ))) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:07 antyproton napisał: > Ja juz cie lubie , wiesz ? Czy to znaczy że przedtem mnie nie lubiłe(a)ś? Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:14 (łeś) . Przedtem jakos mi przemknales niezauwazony ) To co z ta panna ? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:16 Zaraz sie opluje ))) Juz widze dyskusje Anty i Swiatla o homoseksualizmie. Oj. Doczekac sie nie moge..... )))) Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:20 Nie znam swiatlych pogladow na temat milosci do tej samej plci , ja to tylko akceptuje u innych , u mnie jakby mniej )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:20 No wlasnie, Ty akceptujesz u innych. Sorry, Swiatlo ))) Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:26 Hehe , Swiatlo zblizony do mlodziezy wszechpolskiej ?? Nie wyglada mi na takiego ..... ))) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:28 antyproton napisał: > Hehe , > Swiatlo zblizony do mlodziezy wszechpolskiej ?? > Nie wyglada mi na takiego ..... Ludzie, nie squrwiać. O pannie było. Jutka, odpowiedz Cząstce Elementarnej o co chodzi z tą Panną. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:28 Wiecej na Swiatlo nie plotkuje. Sam napisze jak sie temat pojawi )) Na slynnym watku Marka sie wypowiadal ale pod drugim nickiem. A teraz Swiatlo mnie zabij )) Wiecej nie gadam, my lips are sealed Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:33 jutka1 napisała: > Na slynnym watku Marka sie wypowiadal ale pod drugim nickiem. Na jakim wątku Marka? Pod jakim drugim nickiem? Link? Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:36 Proponuje komisje forumowa do rozpatrzenia prawdziwych pogladow Swiatla w temacie . W celu wyeliminowania spekulacji . )) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:38 antyproton napisał: > Proponuje komisje forumowa do rozpatrzenia prawdziwych pogladow Swiatla w > temacie . W temacie Panny Przenicznej znaczy się. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:39 Swiatlo, pacnac Cie? Sam sie tu i nie tylko przyznales ze Eloi to Ty. A watek byl o homoseksualizmie. I napisales swoje zwykle poglady. Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:40 To dowiem sie co z ta cholerna panna czy nie ??!! )))) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:43 antyproton napisał: > To dowiem sie co z ta cholerna panna > czy nie ??!! No bo Jutka zamiast mówić na temat to wyciąga jakieś stare szpargały z kosza na makulaturę. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:53 Ja nic nie wyciagnelam. Moglam wyciagac, linki dac, ale po co? I tak nie wytrzymasz i sie wypowiesz Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:42 jutka1 napisała: > Swiatlo, pacnac Cie? > Sam sie tu i nie tylko przyznales ze Eloi to Ty. > A watek byl o homoseksualizmie. > > I napisales swoje zwykle poglady. No dobrze, ale nie pamiętam wątku. Bo nie pamiętam abym wyrażał jakiekolwiek opinie jako Eloi. Jako Eloi to ja tylko się słodko i szeroko uśmiechałem. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:43 No to musialy Ci sie okna z nickami pomylic Tak jak sygnaturka Eloi ))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:49 jutka1 napisała: > No to musialy Ci sie okna z nickami pomylic > Tak jak sygnaturka Eloi ))))))))))))))))))) No dobrze, poddaję się. Kobiety nikt nigdy nie przegada... Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 22:55 Swiatlo , no , jedna wade Jutek moze miec ))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 23:27 hahahahahahaha ))) hehehehehehehe ))) ale sie usmialam! )))))) Odpowiedz Link
antyproton Re: Dzisiajki (134) 21.09.05, 23:32 lululululululu )) lululululululu ) ale sie nalubilem !! )))) Odpowiedz Link
antyproton Re: A zaczęło się od niewinnej Panny Przenicznej 21.09.05, 23:39 No i pojde spac bez wiedzania cuskolwiek na temat panny pRZenicznej . ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: A zaczęło się od niewinnej Panny Przenicznej 22.09.05, 03:58 To piosenka Haliny Frackowiak , litania do Matki Boskiej Zielnej. Bardzo piekna. Kran)) Odpowiedz Link
lablafox Ale ona była Panną PSzeniczną 22.09.05, 09:08 a ta ( z małej literki i od a , bo to ciąg dalszy zdania)Panna PRZeniczna budzi zainteresowanie no bo kto ją parł , albo kogo ona prze , albo co to ta niczna ? Może ona nazywa się Niczna i prze ??? O to chyba Anty się dopytuje. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki (134) 22.09.05, 09:42 witam nogi, ręce zimne ... a na biurku mam włączoną lampkę, chociaż z prawej strony jest duże okno (( dzień też się zaczął tak byle jak ... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiajki (134) 22.09.05, 10:38 Ja się z takiej pogody egoistycznie cieszę, dzień dobry Wam, bo rozwiązuje mi to problem kreacji na ślub synusia. Na taką burawą i niezbyt gorącą mam odpowiedni mundurek, a na ciepełko musiałabym "kompinować" i wydawać, a tak to dam im. Mam nadzieję że nie dojdzie podczas przyjęcia do rodzinnej dintoiry. Ale po cichutku liczę na kilka wpadek i popisów, żeby nie zdechnąć z nudów. Odpowiedz Link
jutka1 Czawartkowo.. (z duzej litery ;-)))) 22.09.05, 07:36 Sloneczny poranek - szron na trawie i oknach samochodu powinien stopniec niedlugo ) Za 2 godziny w droge, szykuja mi sie bardzo przyjemne dwa dni w przyjacielskim towarzystwie. "Do zobaczenia" w sobote )) Dziendobrybardzo Odpowiedz Link
lablafox Dziś Dzień bez Samochodu 22.09.05, 09:11 Wczoraj goście i byłam pilotem po Poznaniu . Dziś spokojnie , słonecznie , ciepło, domowo. Po południu spotkanie, jadę autobusem )). Odpowiedz Link
mammaja Re: Dziś Dzień bez Samochodu 22.09.05, 09:34 Nie ma slonca! Po tylu dniach pelnych zlotych kolorow dziwnie szaro - a przecie niedlugo tak bedzie ...Buuu...Zeby chociaz z tych chmurek deszcz popadal. Nieslychane wczoraksze swiatlo przedwieczorne wrzucam do albumu Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki (134) 23.09.05, 07:58 witam dzień słoneczny i skądinąd doszły mnie wieści - ma być ciepły. cieszę się, bo taka pogoda będzie nam właśnie dzisiaj potrzebna. wyjeżdżam i zaraz wpadnę w wir spraw. pamiętam o spotkaniu i do zobaczenia Papatki przesyłam. Odpowiedz Link
dan8 Re: Dzisiajki (134) 23.09.05, 13:23 U mnie tez piekny,wiosenny i sloneczny dzien. Dzien zadumy nad sensem zycia. Pozegnalismy dzisiaj naszego znajomego.Odszedl w pieknym wieku 85-ciu lat. Byl samotnym czlowiekiem,wiekszosc Jego przyjaciol juz odeszla , wiec na pogrzebie byla garstka osob. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiajki (134) 23.09.05, 18:57 Tak to jest Dan, gdy ludzie przekraczają jakieś normy.Zostaje obok nich garstka ludzi. Dziś 1 dzien jesieni - przecudny , słoneczny , melancholijny , mgiełkowy. Dzisiaj tez dzien różnych zdarzeń - gdy mąż uczestniczył przy odcinaniu dziewczynie gazu w mieszkaniu , w obecnosci komornika , mnie okradły cyganki , przy Bema. Zaczarowały mnie .Szłam sobie alejką - pusto , pomyślałam ,że policzę ile mam kasy przy sobie to kupię jej i dziewczynkom chleb i coś do jedzenia. , których nie zdążyłam włożyć . Obstawiałam torebkę , bo jedna była za mną, a druga przede mną , coś tam mruczały , chciały powróżyć , w je oddały wstrętne złodziejki. Zdziwiły się ,że chcę od nich jakieś pieniądze , przecież nic im nie dawałam. Zdołałam się od nich odepchnąć i poszłam .Poczułam się cholernie podle, ryczeć mi się chciało. No niby pieniadze niewielkie , ale zawsze , wolałabym żeby małe miały coś na jutro .Czyzby zła passa złodziejska trwała nadal? Potem pojechaliśmy do Grodziska na groby rodzinne mego męża i zwidziliśmy stadion Groclinu - śliczny , mały , kameralny , pięknie utrzymany .W czwartek mecz Groclin -FC Menc(Francja). Potem powrót do domu i wspólny okrzyk ,że najlepiej w domeczku. teraz kazdy z nas zajmuje sie swoimi sprawami. Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiajki (134) - Cuda, zwidy, omamy. 23.09.05, 21:06 Ludzie! Co jest grane??? Gdy płodziłem kilka zdań do jednego z wątków całkiem politycznych, i już, już miałem go wysłać, nagle ukazał się w treści mego listu następujący tekst: "going to me" Patrzę i oczom nie wierzę, bo wydawało mi się, że swoje myśli formułowałem używając wyłącznie języka moich dziadów i pradziadów. Zwątpiłem...ki diabeł? A może to anielica jakaś? Ludzie...Cuda, zwidy, omamy? Ktoś mnie wołał? Proszę się przyznać. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Dzisiajki (134) - Cuda, zwidy, omamy. 23.09.05, 21:41 Hacker, panie dzieju, ani chybi hacker jakowys ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki (134) - Cuda, zwidy, omamy. 23.09.05, 21:54 Uff, kończy się dzień, właśnie zakonczyliśmy uroczystości urodzinowe mzonka w gronie bardzo rodzinnym. Bardzo miły dzień, cieszę sie, ze spotkałam takich wspaniałych ludzi z Forum. Hej! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki (134) 23.09.05, 22:10 na sąsiednim forum już napisałam - dzisiejsze spotkanie było bardzo fajne i sympatycznie. cieszę się, że moje wyobrażenie o was potwierdziły się w realu Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki (134) 24.09.05, 11:57 Znowu dostalismy w prezencie dzien pelen slonca, cisza wyborcza koi moje uszy, zapraszam na spacer do lasu, kto moze - a jak nie do parku, gdziekolwiek, gdzie sa piekne drzewa i mozna odetchnac. Cieszmy sie zyciem, poki nie sieka nas deszcze i wichry, milego dnia wszystkim! Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiajki (134) 24.09.05, 12:13 Przeczytałam swój woczorajszy wpis i oczom nie wierzę , jakiś dziwnie agramatyczny tekst wyszedł.Nie rozumien dlaczego. Dziś od rana zmieniałam wystrój balkonu na bardziej jesienny - wrzosy i małe chryzantemki. Ciepło i słonecznie , z taką jakąś ciszą i spokojem w powietrzu. Lubię taką jesień. Cudowna. Trwaj . Odpowiedz Link