Dodaj do ulubionych

Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną Marple

09.10.04, 02:19
I co dalej z zabawą? czekam niecierpliwie na wynik, a tu troche zamarło...
Sama nie czytałam wielu książek z p. Marple więc ograniczam sie do
kibicowanoa- a tu cisza od 19 września...

Pozdrowienia dla twórcy zabawy i jej uczestników
M
Obserwuj wątek
    • agao1984 Re: Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną M 09.10.04, 11:29
      Zabawa się skończyła, bo mało kto się kwapił do przyłączenia. Głosowało tylko
      kilka osób i ostatnia runda nie została rozstrzygnięta.
      Pozdrawiam!
      • tgosia44 Re: Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną M 09.10.04, 12:02
        to moze pójdźmy na skróty :) Czy mogłabyś mi pomóc i napisać, która książka z
        panna M. jest wg Ciebie najlepsza- albo najlepiej trzy najlepsze... Chodzi o to
        że, jak dotąd, nie trafiłam na kryminał z panną M., który bardzo by mi sie
        podobał i nie wiem czy to kwestia bohaterki, czy trochę słabszych ksiażek...

Pozdrawiam
        M
        PS. Zabawa był super!
        • agao1984 Re: Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną M 10.10.04, 13:03
          Nie bardzo wiem, co ci poradzić, bo przecież każdy ma inny gust :) Mi się chyba
          najbardziej podobały: "Morderstwo odbędzie się...", "Uśpione morderstwo"
          i "Kieszeń pełna żyta", ale na pewno inni forumowicze podaliby ci inne tytuły.
          Serdecznie pozdrawiam!
          • tgosia44 Re: Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną M 10.10.04, 20:33
            Dziękuje bardzo. Jasne, że każdy ma inny gust :); chodziło mi o to czy wśród
            tych książek, które czytałam są te "najlepsze", czy na podstawie ich mogę
            powiedzieć, ze ksiązki z p. M są są słabsze (od razu mówię, że słabsze tylko w
            porównaniu do innych ksiażek Agathy a nie bezwzględnie). I na szczęście żadnej
            z podanych przez Ciebie nie znam :)) Ale i tak przeczytam wszystko!!!

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
            Małgosia
            • gocha221 Re: Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną M 12.10.04, 22:22
              morderstwo odbedzie sie... polecam bardzo. To moja ulubiona ksiazka Christie,
              choc ogolnie wole Poirota:-)
              Kieszen pełną ...tez moge polecic, ale morderswto jest o klase wyzej. przede
              wszytkim ze wzg na atmosfere. Przeczytaj koniecznie:-) ja lubie tez "karaibska
              tajmenice"(nie pamietam dokladnie tytulu niestety).
              niezłe tez bylo "Zwierciadło pęka w odłamków stos", ale jak dla mnie to zagadka
              troche za prosta:-))
              miłego czytania zycze:-)
              • tgosia44 Re: Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną M 12.10.04, 23:29
                Dzięki. No właśnie, ja też uwielbiam Poirota... "Zwierciadło pęka..." czytałam
                i w sumie podobało mi się (też się domyśliłam rozwiązania), ale nie tak jak
                ksiązki o małym Belgu... ale teraz zapoznam się z polecanymi przez Was.
                Dziękuję
                M
    • zzdorka 4.50 z Paddington 18.10.04, 18:17
      Ta ksiazka z panna Marple podobala mi sie najbardziej, poniewaz tam byla chyba
      najbardziej "sobą". Wscibska i wredna. Strasznie ja lubie. A film byl genialny.

Ja akurat uwielbiam ksiazki z Panna Marple. To wlasnie ona jest takim
      synonimem "brytyjskosci". Ale z drugiej strony z dzika satysfakcja odsłania
      zaklamanie i to teatralne okazywanie wyzszosci "dobrego urodzenia" nad tymi
      ludzmi "gorszego gatunku". Uwielbiam dialogi typu:
      - Alez chyba nie sadzi pani, ze zrobil TO ktos z nas? To na pewno ktos ze
      sluzby.
      - Sluzbe juz wykluczylam :))).

Pozdrowka.
    • april02 Re: Dalej - wybieramy najlepszą powieść z panną M 21.10.04, 08:16
      Ja z kolei uwielbiam "Noc w bibliotece" i "Morderstwo na plebanii". Pozostałe w
      sumie też, nie pasuje mi tylko "Nemezis" i "Hotel Bertram" jakoś do mnie nie
      trafiają :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka